Sisäovet liukuovet: auttaa valitsemaan

Liukuva sisäovet

Nykyaikaisessa sisustuksessa huoneiden välinen tila on tullut myös sisustuksen elementtejä. Se voidaan jättää avoimeksi, jota harjoitetaan niin sanotuissa studiohuoneistoissa tai erillään ei-perinteisillä ovisuunnitelmilla. Useimmissa talouksissa ja huoneistoissa käytetään säännöllisiä kääntöovia.

Vaihtoehtoisesti on mahdollista käyttää taitettavia rakenteita tai sisäiset liukuovet, joita kutsutaan joskus "ovi-coupeiksi". Tavalliseen tapaan verrattuna niillä on sekä monia etuja että haittoja. Lisäksi liukuvat rakenteet voivat poiketa asennuksen tapaan ja rainan tyypin mukaan. Tarkastellaan tarkemmin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja.

Liukuovien edut ja haitat

Japanilaiset arkkitehdit ja rakennuttajat käyttävät aktiivisesti sisäosia liukuovia, koska tällainen rakentaminen on yksi vuosisadan syvyyteen perustuvista talon laitteen kansallisista piirteistä. Mitkä ovat liukuovien edut?

 1. Tällaisten rakenteiden valmistajien ja myyjien mainitsema tärkein etu on kohtuullisempi elinympäristön järjestely kuin kääntöovilla. Itse asiassa pienille, pienikokoisille ja kapeille käytäville tarkoitetuille huoneistoille tämä voi olla ratkaisu ongelmaan;
 2. Futuristinen ulkonäkö. Liukuovet sopivat erinomaisesti "techno" -tyylin tai muodikkaan "minimalismin" tyyliin, joka on lähellä Japanin perinteitä;
 3. Liukuvat rakenteet soveltuvat hyvin tavanomaisiin oviaukkoihin, jotka eivät salli oven lehtiä poimimista, koska se on leveämpi tai päinvastoin, on jo aukko;
 4. Valikoiman leveys ja muotoilu, joka mahdollistaa orgaanisesti sopivat liukuovet mihin tahansa sisätiloihin;
 5. Pitkä käyttöaika;
 6. Ergonomiaa.

Liukuoviominaisuuksilla on kuitenkin etuja, mutta niillä on useita haittoja:

 1. Heikko äänen ja melun eristys;
 2. Heikko kireys;
 3. Tarve säännölliseen voitelujärjestelmään. Muutoin liukuessa ovet voivat repimään, liikkua vinkein, joskus hillo.

Jos olette päättäneet asentaa juuri tällaisen ovenrakenteen, mene seuraavaan vaiheeseen - valinta.

 

Liukuovet

Minkälainen liukuva rakenne valita, jotta ei saa erehtyä?

Sisäovet liukuovet luokiteltu kantojen lukumäärän mukaan:

 • Yhdellä ovella;
 • Kaksiovinen

Ja sellainen asennus:

 • Seinän vieressä;
 • Seinän sisällä

Ensinnäkin harkitse asennustyyppiä. Riippumatta siitä, miten haluat peittää ovea seinän sisällä, jos asut talossa tai asunnossa, mutta et ole valmis tekemään radikaalia uudelleenjärjestelyä, tämä vaihtoehto on hylättävä. Se voidaan toteuttaa vain rakennusvaiheessa, jolloin seinässä on erityinen kapea, jossa liukuovi lopulta poistuu, joten ohjaimet sijoitetaan pääsääntöisesti seinälle.

Liukuovi
Liukuovien toimintaperiaate

Mitä tulee ovilevyjen lukumäärään, tässäkin, yleensäkin, ei varsinkaan ole valittu. Kaksi kangasta on tarkoituksenmukaista, kun aukon leveys on paljon suurempi kuin tavallinen. Tässä tapauksessa kangas asetetaan yhteen ohjaimeen, ja ne voivat liikkua sekä eri suuntiin että yhteen.

Valkoinen liukuovet

Valitse liitetiedostyyppi

Jos sisäiset liukuovet olivat samantyyppisiä, ei olisi tarpeellista paljastaa niiden suunnittelun, asennuksen ja käytön piirteet.

On kuitenkin eroja, jotka eivät ole niin ilmeisiä maallikolle. Ne antavat laajan kentän yksilön ilmenemiselle asunnon suunnittelussa. Näitä ovat:

Liitetyyppi:

 • Ohjausrullat sijaitsevat juuri alapuolella;
 • Alla ja yläpuolella.

Asettamalla ohjaimet vain lattialla - yleisimpiä kiinnitystarvikkeita liukuvien rakenteiden asennusta varten. Yleensä se valitaan kustannussäästöjen takia, koska tässä tapauksessa liukuovet maksoivat puolitoista ja jopa kaksi kertaa halvempaa.

Mutta tässä on syytä huomata, että se on tämän tyyppinen asennus on usein ongelmia liukumekanismin operaatioon - se alkaa hilloa, lehti liikkuu puuskittain, joilla on kitistä tai helistin. Lisäksi, jos ohjaimet ovat vain alaosassa, se ei ole suositeltavaa käyttää paksuja kankaita, esimerkiksi massiivipuuta, koska ne voivat lopulta vääristää rakennetta ja johtaa toimintakyvyn heikentymisen.

Liukuovi

Ovirakenteet, joissa on ohjaustelat sekä lattialla että katolla, ovat kalliimpia. Kuten olemme jo sanoneet, hintaero voi olla puolitoista vuotta ja jopa kaksi kertaa. Kuitenkin pitkällä aikavälillä nämä kustannukset maksavat.

Tämän tyyppinen asennus tarjoaa luotettavuuden, helppokäyttöisyyden ja pitemmän käyttöiän ilman mekanismin säätämistä. Lisäksi ne kestävät raskaiden liinojen painoa, myös massiivipuuta.

Samanaikaisesti liukuovien asentamiseen kahteen ohjaustelaan on olemassa rajoituksia, jotka sinun on harkittava etukäteen, jos päätät asentaa tämän järjestelmän.

Ensinnäkin on noudatettava seuraavia ehtoja:

 1. Katon ja lattian on oltava täysin tasainen;
 2. Lattian ja katon on oltava ehdottomasti samansuuntaisia ​​toistensa kanssa. Jos jompikumpi tai toisella tasolla on viisto, kaltevuus, liukuva rakenne tarttuu;
 3. Kattorakenteiden, myös jännityksen, ripustuksen tai sen lajikkeen puuttuminen - kiskojen katto.

Jos talon tai asunnon lattiaan tai kattoon on harhaa, mutta haluat silti asentaa sisätilojen liukuovet molemmilla kiskoilla - ylhäältä ja alhaalta, huolehtia linjaus lentokoneita, esimerkiksi tehdä lattiatasoite. Kattoon sovittaminen ilman riippuvien rakenteiden avulla on vaikeampaa ja kallista, mutta sitä on myös mahdollista tehdä.

 

Liukuovi

Mihin ovilehti haluat?

Kuten tavanomaisten keilausten tapauksessa, ostaminen sisäiset liukuovet valitset kankaan tyypin. Se voi olla:

 • Massiivipuu;
 • Lasi tai peili;
 • Lastulevyä, puukuitulevyä;
 • Yhdistetty kangas: lastulevyä, jossa on lasia tai peilikappaletta.

Massiivipuuta ovet ovat varmasti vahvoja, luotettavia ja kestäviä. Mainitsimme jo tällaisen valinnan haitat - ensinnäkin ne ovat paljon kalliimpia kuin tavanomaiset, varsinkin jos puhumme harvinaisista puulajeista.

Lisäksi ne voidaan asentaa vain kahteen kiskoon, ylä- ja alareunaan, muutoin kankaan raskaan painon takia.

Liukuovet purppuraan
Yhdistetyt liukuovet

Liukuva sisäovet lasista tai peilistä, joissa on reunus alumiinista, ovat erittäin tyylikkäitä, tyylikkäitä ja sopivat täydellisesti "techno-tyyliin". Jälleen se haittapuoli, voidaan katsoa johtuvan merkittävän rakenteen paino, minkä vuoksi se on parempi asentaa kahteen ohjauskiskoon ja korkeat kustannukset (vaikka alempi kuin massiivipuuta).

Liukuovet kukilla
Lasiset liukuovet

Puutavaran tai puukuitulevyn kankaat ovat kohtuuhintaisia, niillä on pieni paino, joten voit säästää rakennuksen asennusta asentamalla vain alempia ohjaimia. Haittoihin kuuluu vaatimaton muotoilu, joka eroaa vain ylemmän kerroksen laminaattikalvon värin ja tekstuurin vuoksi.

Wenge-väriset liukuovet
Liukuva sisäovena, jossa on yksi kisko

Yhdistetyt ovi- lehdet, jotka koostuvat lastulevystä ja lasista tai peilikuvista, ovat myynnin ehdoton johtaja. Ne täyttävät suurimman osan keskivertokuluttajan vaatimuksista, koska ne ovat kohtuuhintaisia ​​ja helppokäyttöisiä. on pieni paino, ja siksi on mahdollista asentaa vain yksi opas.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: