Höylätty alus: ominaisuudet ja sovellus

Esimerkki höylättyjä levyjä

Tänään suunnitellaan lautasia, jonka rakentamisen käyttö on löytänyt laajan jakelun, joka on luultavasti johtava asema kaikkien puutavaran joukossa. Järkäämme, ettemme ole sen arvoisia. Höylätty alus on korkealaatuisin ja ajantasaisin puutavara kaikista rakennusmateriaalien luonnollisista puumateriaaleista. Tällä sahatavalla on korkea ekologinen puhtaus, jonka ansiosta sen käyttö sisustuksen sisustukseen on mahdollista, vaikka lastenhuoneiden järjestäminen on mahdollista.

Höylätty levy on erittäin kätevä materiaali, jonka levittäminen on niin laajaa, ettei ole helppoa löytää palloa, jossa sitä ei käytetä. Se nähdään melko usein elementteinä, jotka ovat seinämien (sisäiset tai ulkoiset) edessä, viimeistely kattojen ollessa rakentamassa aidan. Lisäksi sitä käytetään usein erilaisten koristeelementtien ja jopa huonekalujen valmistukseen.

Sahatavara höylätyistä levyistä

On huomattava, että tämä materiaali on erittäin siisti ulkonäkö, joka jatkuu melko pitkään, jopa usein säiden. Samalla, sisätilat on ihanteellinen kuivalla aluksella, ja hyödyntää paremmin ulkona tuotteita tavallisen ilmankosteus.

Höylätty puutavara

Kuiva höylätty lauta

Ensinnäkin on syytä mainita, että höylättyä kuivaa levyä käytetään paljon useammin kuin höylättyjen tuotteiden normaali kosteus. Sen käyttö on mahdollista lähes missä tahansa rakennusteollisuudessa, puusepäntyössä ja jopa huonekaluteollisuudessa.

Lattianrakennuksessa havaittiin yleisesti höylättyä levyä. Tämän materiaalin lattia on ympäristöystävällinen, osoittaa erinomaiset lujuusominaisuudet ja lämpöeristysominaisuudet. Lisäksi siihen on rakennettu erilaisia ​​sisäosia:

  • hila;
  • paneeli;
  • päällekkäiset jne.

Kuivan kuorilevyn epäilyttävä etu on sen kyky käytännössä muuttaa parametrejaan, vaikka altistuminen korkealle lämpötilalle tai kosteudelle voi jonkin verran muuttaa sitä. Siksi tämän materiaalin avulla luotujen sisätilojen elementit ovat erittäin kestäviä muodonmuutoksia, halkeilua tai mätää. Kaikilla tällaisilla tuotteilla on tehokas ulkonäkö ja melkein ne eivät kasva. Optimaalinen kosteustaso on noin 10%.

Normaali kosteusmateriaali on tietenkin edullisempaa, mutta tämänlaatuinen puu kutistuu, ja sen tuotteet voivat heikentyä. Siksi kalustettu kalvo on lähes välttämätöntä huonekalujen tuotannolle (kaappi ja pehmeä). Lisäksi se on usein tehty:

  • ikkunat ja ovet;
  • arborit ja verannat;
  • puutarhakalusteet;
  • jahdit ja alusten viimeistelyalukset.

Erinomainen levyjen käyttö

Kuivamateriaalin edut

Tuotetaan nykyään levyt höylätty levyä, jonka paksuus on 2-5 cm ja leveys vaihtelee 10-20 cm. Tässä standardissa pituus on 6 m näiden elinten. Kuitenkin, mukaan asiakkaan koko levyt voi olla lähes mielivaltainen. Kaikilla tällaisilla tuotteilla on kaksi reunaa, joissa on kaksi tai useampia pintoja.

Tällaista materiaalia voidaan tuottaa useissa eri tyypeissä:

  • tasaisella pinnalla, saadaan höylällä, mutta pinta ei ole täysin sileä;
  • täysin sileät pinnat;
  • Impregnoitu levy, jonka valmistuksessa on erityisiä antiseptisiä lääkkeitä.

Höylätyt levyt

Kaikkien tuotantoprosessissa käytettävien toimenpiteiden tarkoituksena on antaa aineellisia laatuominaisuuksia, jotka ovat sen epäilyttäviä ansioita. Näistä ominaisuuksista: korkein lujuus, luotettavuus, erinomainen kimmoisuus, krakkauskestävyys, hajoamisenkestävyys, pintahiutuvuuden puute, erinomainen lämmön- ja äänieristys, ympäristöystävällisyys, kunnollinen ulkonäkö.

Höylätyn kuivan levyn tuotanto

Höylättyä kuivaa levyä valmistetaan tavallisesti useassa vaiheessa, joista ensimmäinen on tavanomaisen leikkuulaudan hankkiminen puunjalostuksen avulla. Tuloksena olevat tuotteet on mitoitettava vastaamaan vakiintuneita standardeja, joiden mukaan materiaali valitaan jatkojalostettavaksi.

Toisen vaiheen tuottamiseksi tarvitaan erikoislaitteita, joiden avulla kuivattu alus pakotetaan kuivumaan vaadittuun kosteuteen. Tämä prosessi voi kestää jopa 10 päivää riippuen käytetyn puun tyypistä ja sen koosta.

Lautojen valmistus

Kolmannessa vaiheessa tuotteet irrotetaan, minkä jälkeen ne sijoitetaan kuivaan suojaavaan varastoon tai suljetaan. Joissakin tapauksissa lisätään toinen, välivaihe, jonka aikana impregnoidaan tuotteita, joissa on erityisiä valmisteita.

Höylätyn laudan valinta

Kuten mikä tahansa muu materiaali, höylätty lauta on jaettu palkkaluokkiin. Tämän nimenomaisen materiaalin osalta laatutaso riippuu hartsitaskujen, solmujen ja muiden virheiden esiintymisestä, mikä määrää mahdollisuuden käyttää niitä eri toimialoilla. Esimerkiksi kauniiden huonekalujen luomiseen käytetään yleensä säteittäisesti täytettyä materiaalia, jossa on kuvioitua vuotuista renkaita. Muuten tällaista materiaalia ei koskaan peitä maaleilla, sitä voidaan vain lakata tai peittää vahalla korostaen tekstuuria. Ensimmäisen tai toisen luokan laatua voidaan käyttää aidojen, portaiden tai muiden vastaavien tuotteiden rakentamiseen.

Höylätty aluksella oleva arbor

Olisi pidettävä mielessä, että tämän materiaalin hintaa ei vaikuta ainoastaan ​​palkkaluokkaan. Hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen käytetyn puun lajista tai sen kosteudesta. Yleensä tuotanto käyttää kuusia, mäntyä tai lehmää, tammaa tai vaahteraa kalliimpaa ja harvinaisempaa. Käsitellyt antiseptiset levyt ovat myös jonkin verran kalliimpia.

Aita laudalta

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: