Japansk Quince: foton, plantering och vård

Japanska kvitten (japanska höns)

Japansk kvit, eller japanska hönomeles, hänvisar till släktplantorns släkt, rosernas familj. Detta är en fantastisk växt. Dess ovanlighet manifesterar sig även i namnet - "henomeles" översätts som "hackat äpple".

Japansk kvitten avser värmeälskande växter och är idealisk för odling i milda klimat. I de kallare regionerna överlever den japanska kvitten endast om vintern har varit väl täckt av snö. Det är sant att blomman av en sådan växt inte är så fantastisk, och avkastningen är något lägre. Frosten till -30 ° C kommer dock att lugna japanskt kaliber lugnt.

Den japanska kvintens spirande

Funktioner av odling, plantering och vård

Av de fyra kända arterna är de vanligaste lövträd och halvgröna buskarna. Deras grenar är täckta med små, men skarpa taggar. Bladen är quince japanska mörkgrön färg med en blank glans. Under blomningen är busken täckt med stora tegelröda eller orange blommor. Frukt i form liknar ett äpple och är mycket tätt placerat på grenar. Om man tittar på bushens bilder kan man märka att grenarna och de unga skotten i ändarna slingrar. I form av kvitten ser japansk ut som en visp.

Tillväxt av japansk kvingfrukt

Plantering kvitten japanska bör vara i bördig jord - sod-podzolic eller loam. Huvuddelen är att jorden innehåller många organiska ämnen, och dess surhet överstiger inte 5,5-6,0 pH. Om det finns en annan typ av jord i ditt område, använd en blandning av bladjord, torv och sand i proportionerna 2: 2: 1 på platser där den japanska kvitten planteras. Före planteringen måste jorden befruktas. En mineralblandning används för en grop. För att göra detta blanda gödsel - 10 kg, superfosfat - 200 g och kaliumnitrat - högst 30 g.

Quince Japanese är termofil, så det bör planteras på den soliga sidan av webbplatsen. I skuggan är buskutvecklingen långsam. På den varma sommaren behöver busken ofta bevattna - minst en gång i veckan. Med rätt vård kan kvitten leva upp till 80 år utan transplantation. Reproduktion utförs genom förökningsmetod, delning av en busk eller ett lager.

På sommaren behöver japanska kvitten tre måltider om dagen. I mitten av våren är jorden runt buskarna mättade med kvävegödselmedel. Innan frukten, när blommorna i busken blommar, befruktas jorden med fosfor- och kalciumgödselmedel. För 10 liter vatten är 300 g gödningsmedel tillräcklig. Du måste upprepa proceduren efter skörd. Som mulch för buskbruk använd torv, trä sågspån och torr bark. Skiktet av mulch bör inte överstiga 3-5 cm.

Branch av rötning och beskärning av kvitten

Beskärning av buskar är ganska sällsynt - en gång i 5-6 år. På sommaren, i slutet av blomningen, är svaga, underutvecklade, torra eller brutna grenar avskurna. Frysta eller gamla skott, vars ålder överstiger 5 år, behöver också beskärning.

Användbara egenskaper hos växten

Frukterna av kvitten japanska innehåller ett stort antal användbara ämnen, såsom fruktos, stärkelse, askorbinsyra. Juice gjord av kvitten har en återställande och diuretisk effekt på kroppen. Att äta frukterna av denna växt hjälper till att stoppa blödning och kräkningar, och även sutur skadad vävnad. I den japanska kvitten innehåller i stora mängder tanniska ämnen. På grund av detta har den funnit bred tillämpning inom folkmedicin.

Avkok av japansk kvit med kanel och nötkött

Se även: Hur honeysuckle blooms photo

Decoctions of quince har en lindrande effekt, de används för behandling och förebyggande av andningssjukdomar, de hjälper till vid hostbehandling. Buljongen, tillagd av kvetsblad, används för att bli av med tidigt grått hår. Lotioner och kompressor med avkok hjälper till vid behandling av ögonsjukdomar. I kosmetologi används sådana kompressorer som ett medel för att mjukna och närma huden. Juice från färsk frukt av kvitten används för komprimering med hemorrojder. Det hjälper till att lindra inflammation, klåda och smärta. Ripe frukter av japanska kvitten rekommenderas att använda som en bra kolagogue, såväl som personer som lider av anemi.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: