Sådan rengøres en læderjakke korrekt?

operacii_po_chistke_krutki

Hvordan man renser en læderjakke, bør enhver husmor vide, da ting lavet af ægte læder er ret dyre. Hvis du udfører denne procedure forkert, kan du ikke kun forkæle denne ting, men tabe det for evigt. Hvis du gør rensningen ordentligt, vil jakken holde dig i mange år uden at miste dens udseende.

Grundlæggende operationer til rengøring af jakken

For at forstå, hvordan man skal rense en læderjakke hjemme, skal man lære de grundlæggende operationer til rengøring af læderprodukter. Det skal huskes, at ethvert læderprodukt har brug for daglig pleje. Hvis en sådan pleje ikke er færdig, vil ingen rengøring hjælpe med at genoprette det oprindelige udseende på læderproduktet.

chistka_kozhanoy_kurtki
Ethvert læderprodukt har brug for daglig pleje

Hvis jakken stadig er snavset, skal du rengøre den fra snavs, støv, ridser eller spor af kemikalier. For at vide, hvordan man rengør en læderjakke fra snavs, er det nødvendigt at lære de grundlæggende regler for sådan rengøring. Så for eksempel er det strengt forbudt at vaske ting fremstillet af læder i en vaskemaskine, da ikke alle læder vil overleve. Derudover kan du ikke bruge fysisk kraft til at rense huden, da den kan rive eller deformere på grund af dette.

Vigtigt! Hud er bange for aggressive kemikalier, såsom hvid spiritus eller benzin - de kan misfarve malingen, som sagen er malet.

For at være forsikret mod dette, prøv at kontrollere effekten af ​​rengøringsblandingen på et lille område af huden på det mest uhåndterlige sted. Hvis det ikke forårsager skade, er det kun i dette tilfælde muligt at bruge et kemikalie til rengøring.

kak_pochistitj_kozhanuyu_kurtku
Læderprodukter er bange for høje temperaturer og tørhed

Derudover er læderprodukter bange for høje temperaturer og tørhed. For eksempel, hvis du vælger bare en rengjort jakke tørre hurtigt, ved hjælp af en hårtørrer eller ved hjælp af varme radiator, kan det blive deformeret, og selv dækket med revner. Det er næppe muligt at genoprette sit udseende senere. Det samme gælder for opbevaring af lædervarer. Hvis garderobe er, for eksempel på grund af nærheden af ​​radiatoren, for at opretholde en høj temperatur, er det også en negativ indvirkning på tingene.

Det er værd at huske universel regel: alle pletter, snavs og greasiness skal rengøres nøjagtigt i det øjeblik de dukkede op. At gøre dette er nødvendigt, så snavset ikke spiser dybt ind i hudens porer. Derudover, så det ikke sker, vil det også være nødvendigt at rydde de nyligt fremkomne spor af nedbør - regn og sne. Efter deres eksponering er det nødvendigt at tørre huden tørt, smøre den med en farveløs creme og lad den tørre naturligt.

uhod_za_kozhanym_izdeliem
Alle pletter, snavs og greasiness skal rengøres nøjagtigt det øjeblik de viste sig

De vigtigste trin i rengøring af læderprodukter

For at kunne vide, hvordan man renser en læderjakke, er det nødvendigt at forstå de vigtigste trin i rengøringen af ​​et sådant produkt. Disse omfatter:

  • rensning af kraven;
  • rengøring manchetter og ærmer;
  • rengøring af hele overfladen af ​​jakken;
  • tørring.

Som en generel regel begynder rengøringen af ​​læderjakken med fjernelse af pletter af fedt og snavs. Derefter tager de for at vaske foringen og fuldfører hele proceduren ved at smøre huden med glycerin, nærende creme eller ricinusolie. Resultatet er, at huden blødgør, og produktet tager et frisk og frisk udseende på.

etapy_chistki_kozhanyh_izdeliy
Som en generel regel begynder rengøringen af ​​læderjakken med fjernelse af pletter af fedt og snavs

Den sædvanlige mudderfarve skal rengøres med en svamp eller en våd klud uden at strække huden. Hvis denne plet ikke kan fjernes med den beskrevne metode, kan du ty til en sæbeopløsning.

Nogle gange på tøj er der fede olieagtige pletter, som kan rengøres ved hjælp af hvid spiritus eller benzin. Ved hjælp af disse stoffer løses spørgsmålet om, hvordan man renser en læderjakke fra pen blæk også. Derudover kan blækpletter fjernes ved hjælp af almindelig alkohol eller vodka. Kun ved brug af sidstnævnte bør man tage højde for, at det renser tingene værre, så forbruget bliver større.

vodka
Blækpletter kan fjernes ved hjælp af almindelig alkohol eller vodka

Nogle gange bliver det nødvendigt at vide, hvordan man skal rense en læderjakke fra maling. Direkte pletter fra malingen udskilles perfekt ved hjælp af sædvanlige babysæbe. Derudover kan specielle opløsningsmidler også anvendes.

stolovyy_uksus
For at rengøre sne og regn skal du bruge almindelig bordeddike

For at rense sneen og regnen er det nødvendigt at bruge almindelig eddikeeddike, det skal fortyndes, så det ikke forkæler huden.

Hvis du drypper på suedefedtet, så skal en frisk plet sprøjtes med tandpulver. Du kan bruge magnesiumoxid, hvorefter kontamineringsstedet kan rengøres med en konventionel børste. Da brugen af ​​disse rengøringsmidler normalt ledsages af ubehagelige lugte, skal du bruge en appelsinskal for at fjerne dem.

uhod_za_kozhanoy_kurtkoy
Prøv ikke at beskadige ydersiden af ​​produktet

Vigtigt! Prøv at rense forureningen så hurtigt som muligt, ellers vil den trænge dybt ind i huden, og så vil selv de mest kraftfulde rengøringsmidler ikke kunne fjerne pletten.

Prøv i så fald ikke at beskadige det ydre lag af produktet, fordi det vil være svært at gendanne det. Brug først milde rengøringsmetoder, og følg derefter kun til mere alvorlige procedurer.

Rengøring af kraven i læder tøj

Erkendelse af, at det er nødvendigt at rydde op denne form for beklædningsgenstande i almindelighed, skal du begynde at udforske de lige så vigtige spørgsmål. Lad os starte med at rengøre kraven i en læderjakke. Rengøring af kraven på jakken skal gøres regelmæssigt. Så hvis det ikke er stærkt forurenet, rense det kan gøres ved hjælp af en konventionel varmt vand: nok til at fugte kluden eller en blød klud, og tør dem med hjælp fra forurenede grunde.

ochishhenie_kurtok
Rengøring af kraven på en jakke skal gøres regelmæssigt

Efter snavs er fjernet, tørres produktet rent, indtil overfladen tørres. Derudover kan du med en forholdsvis mild kontaminering bruge kosmetisk mælk, der bruges til at fjerne sminke. For at gøre dette fugtede disken fugtet i mælk og vaske af forureningen. Dette gøres indtil bomuldsulden er helt ren.

Hvis forureningsgraden er høj, kan alkohol eller citronsaft bruges som ekstra rengøringsmidler. Efter proceduren for rengøring til det sted, hvor der var snavs før, skal du anvende glycerin. Hvis forureningen viser sig at være stabil, bliver du nødt til at anvende benzin eller en blanding af hvid spiritus og alkohol i lige store dele.

chistka_vorotnika_kurtki
Når snavset er fjernet, tørres produktet rent for at tørre overfladen

Derudover meget ofte et problem med synet jakker. Hvordan man kan rense kraven i en læderjakke fra fedtethed, kan spørge folkemetoder og midler. Det kan være eddike, appelsinskal, en halvskåret løg. Desuden kan den forurenede ruskind krave rengøres med en speciel børste med børstehår i gummi eller hårdt hår.

appelsin
Orange fedt vil hjælpe med greasiness.

Måske er det værd at løse problemet med at reparere kraven i et læderprodukt. Hvis det ikke kan genoprettes eller helt ryddet, være forberedt på at ændre det. På trods af, at det vil være dyrt nok, kun en kardinal metode er i stand til at give din jakke et behageligt udseende, men under alle omstændigheder vil du spare på at købe nye ting.

Derudover kan du rådgive om forebyggelse for at sy en speciel beskyttelsesstrimmel på indersiden af ​​din krave. Da det bliver snavset, vil det være nødvendigt at adskille og sy den anden. Som følge heraf vil du spare tid og penge til rengøring, og også beskytte kraven mod mekanisk skade under sokker.

kak_ochistitj_kozhanoe_izdelie
Det sidste trin i rengøring af læderprodukter er rengøring af foringen

Foring rensning og lugt fjernelse

Det sidste stadium af rengøringsprodukter fra huden er at rengøre foringen. Det udføres med en vaskemiddelopløsning. For at gøre dette skal jakken hænge på skuldrene på indersiden ud over badeværelset. Derefter fortyndes pulveret med varmt vand og kluden tørres. Det anbefales at bruge en blød børste.

Derefter vaskes pulveropløsningen med en stråle under brusebadet, men du behøver kun at vådte kluden, huden skal forblive tør. Hvis huden bliver våd, kan den under revet tørre og deformere.

pyatna_na_kozhanoy_kurtke
Hvis huden bliver våd, kan den under revet tørre og deformere

Hvis beklædningen af ​​din jakke afslører forældede eller fede pletter, kan du fjerne dem med almindelig eddike, og vask derefter den. Der er en anden måde at rengøre. For ham er du nødt til at forberede to bassenger med vand, en fortynd detergentpulveret, og den anden - den sædvanlige bordeddike.

Du skal bare fugtige en klud eller svamp i pulveropløsningen og begynde at rengøre pakningen. Efter afslutningen af ​​proceduren skal du skylle opløsningen med eddike og tørre foringsmaterialet tørt med et tørt håndklæde. Tør jakken er nødvendig, spredes ud på et tæppe eller et stort håndklæde, og efter luftet i frisk luft. For resten, hvis du samtidig renser huden og vasker foringen - vaskes stoffet først.

chistka_podkladki_kozhanoy_kurtki
Tør jakken er nødvendig, spredes ud på et tæppe eller et stort håndklæde, og efter luftet i frisk luft

Derudover skal du i renseprocessen slippe af med fremmede lugt. Til dette skal du for eksempel vide, hvordan man renser skimmelsvamp fra en læderjakke. Den kendsgerning, at det kan være årsagen til lugtens udseende. Normalt anvendes den metode, der bruges til at fjerne lugtens lugt. Til dette formål trækkes meget varmt vand i karret og et glas eddike smider ud. Jakken er hængt fra den forkerte side over badeværelset og forladt i en sådan position i et par timer. Huden vil absorbere eddike dampe, og jakken om et par dage vil lugte som nyt.

sodavand
Soda hjælper med at fjerne lugtesvind

Der er en anden metode til at rengøre en læderjakke fra sved. For at gøre dette er det vist, doused med vand fra en sprøjter og sodavand sprinkles med de mest stinkende steder. Når produktet tørrer, skal du ryste sodavand.

Derudover anvendes appelsinskal, friskmalet kaffe og andre produkter og stoffer, der er i stand til at "trække i" fremmede lugt, med succes til rengøring.

belaya_kurtka
På en hvid jakke er forureningerne meget mærkbare

Rengøring af hvide lædervarer

Trods det faktum, at i dagligdagen det mest almindelige er mørkt læder tøj, foretrækker nogle mennesker, for det meste kvinder, hvide tøj og bærer dem. For dem vil der være relevante og interessante oplysninger om, hvordan man renser en let læderjakke. Det er klart, at alle mangler og fejl vil være synlige på det med det samme, så du skal være forsigtig ved rengøring.

Moloko
Hvis forureningen ikke er i stor skala, kan du klare det ved at bruge ren kømælk

Så hvis forureningen f.eks. Ikke er i stor skala, kan du klare det med ren kølemælk. For at gøre dette skal du hælde mælk i en lille skål, våd en serviet i den og så forsigtigt behandle hele overfladen af ​​jakken. På grund af fedtstoffer indeholdt i mælk, kan tøj fremstillet af læder erhverve den oprindelige hvidhed.

limonnyy_sok
For at rense en hvid jakke kan du bruge citronsaft

I tilfælde af at din yndlingsjakke er snavset, at den er gullig, kan du bruge citronsaft til rengøring. For at gøre dette skal du klemme citronen i en separat skål og sænke bomuldspindelen, så arbejd hele overflade af jakken med en mopping motion. Husk at denne rengøringsmetode ikke kan bruges for ofte, da det kan forårsage skade på huden.

Vigtigt! Det anbefales ikke at rengøre lyse ting med løsninger og kemikalier, der kan efterlade en plet på dem eller mærker.

lastik
Eraser vil hjælpe med at fjerne spor af blæk

Prøv at bruge bløde rensemidler. Forsøg at bruge en viskelæder, så det hjælper med at fjerne spor af blæk fra det hvide materiale. Derudover kan du bruge crumb hvidt brød.

Hvis du har brug for mere seriøse rengøringsmidler, kan du prøve at bruge ammoniak, terpentin, neglelakfjerner eller benzin. Arbejde med dem skal være meget forsigtigt, da de kan ødelægge jakken. Til brug fortyndes dem med vand og påføres løst koncentrerede opløsninger.

nashatyrnyy_spirt
Hvis du har brug for mere seriøse rengøringsprodukter, kan du prøve at bruge ammoniak,

For at lyse den hvide hud kan du bruge de sædvanlige piskede æggehvider. Som følge heraf får du en næsten ny ting uden at bruge mange penge. Men der er de mest korrekte råd: Tag forholdsregler, behandle omhyggeligt for ting, for ikke at forurene jakken fra huden. I dette tilfælde vil det tjene dig i flere årtier uden at ændre udseendet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: