Japansk Quince: bilder, planting og omsorg

Japansk kvede (japansk henomales)

Japansk kvede, eller japansk henomeles, refererer til slekten av blomstrende planter, familien av rosa. Dette er en fantastisk plante. Sin uvanlighet manifesterer seg selv i navnet - "henomeles" er oversatt som "hakkede epler".

Japansk kvede refererer til varme elskende planter og er ideell for dyrking i milde klima. I de kaldere områdene overlever den japanske kvitten bare hvis vinteren har vært godt dekket av snø. Sannt, blomstringen av en slik plante vil ikke være så fantastisk, og utbyttet er noe lavere. Imidlertid vil frosten til -30 ° C kaste japanske kvelder rolig.

Den spirende av japansk kvede

Funksjoner av dyrking, planting og omsorg

Av de fire kjente artene, de vanligste er løvfisk og halvgreengrønne busker. Deres grener er dekket av små, men skarpe torner. Bladene er kvede japansk mørkegrønn farge med en blank glans. I blomstringen er bushen dekket med store mursteinrøde eller oransje blomster. Frukt i form ligner et eple og er veldig tett plassert på grener. Hvis du ser på bushens bilder, kan du legge merke til at grenene og de unge skuddene på endene slynger seg. I form av kvede ser japansk ut som en visp.

Vekst av japansk kirsebærfrukt

Plante kvise japansk bør være i fruktbar jord - sod-podzolic eller loam. Det viktigste er at jorda inneholder mange organiske stoffer, og dens surhet ikke overstiger 5,5-6,0 pH. Hvis det er en annen type jord i ditt område, bruk en blanding av bladjord, torv og sand i proporsjoner på 2: 2: 1 på steder der japansk kvede er plantet. Før planting må jorda befruktes. En mineralblanding brukes til en grop. For å gjøre dette må du blande gjødsel - 10 kg, superfosfat - 200 g og kaliumnitrat - ikke mer enn 30 g.

Quince Japanese er termofil, så det skal plantes på solsiden av siden. I skyggen er buskutvikling sakte. I den varme sommeren trenger busk hyppig vanning - minst en gang i uken. Med riktig omsorg kan kvitten leve opptil 80 år uten transplantasjon. Reproduksjon utføres ved forplantningsmetoden, deling av en busk eller et lag.

Om sommeren trenger japansk kvede tre måltider om dagen. I midten av våren er jorda rundt buskene mettet med nitrogengjødsel. Før frukten, når blomstene på buskene blomstrer, blir jorden befruktet med fosfor og potash flytende gjødsel. For 10 liter vann er 300 g gjødsel tilstrekkelig. Du må gjenta denne prosedyren etter høsting. Som mulch for buskbruk bruk torv, tre sagflis og tørrbark. Laget av mulch bør ikke overstige 3-5 cm.

Gren av røtter og beskjæring av kvede

Beskjæring av busker er ganske sjelden - en gang i 5-6 år. På sommeren, på slutten av blomstringen, blir svake, underutviklede, tørre eller ødelagte grener avskåret. Frosne eller gamle skudd, hvis alder overstiger 5 år, trenger også beskjæring.

Nyttige egenskaper av anlegget

Frukter av kvedejapansk inneholder et stort antall nyttige stoffer, som fruktose, stivelse, askorbinsyre. Juice laget av kvede har en restorativ og vanndrivende effekt på kroppen. Å spise frukter av denne planten bidrar til å stoppe blødning og oppkast, og også sutere skadet vev. I den japanske kvitten inneholder i store mengder tannholdige stoffer. På grunn av dette har det funnet bred søknad i folkemedisin.

Dekoksjon av japansk kvede med kanel og nellik

Se også: Hvordan honeysuckle blomstrer bilde

Decoctions of quince har en svakt avføringsvirkning, de brukes til behandling og forebygging av respiratoriske sykdommer, de hjelper i hostebehandling. Kjøttkjøttet, fremstilt fra kvetsblader, brukes til å kvitte seg med tidlig grått hår. Lotioner og kompresser ved avkok hjelper til behandling av øyesykdommer. I kosmetikk brukes slike komprimerer som et middel til å myke og nærme huden. Juice fra fersk frukt av kvede brukes til komprimering med hemorroider. Det bidrar til å lindre betennelse, kløe og smerte. Ripe frukt av japansk kvede anbefales å bruke som en god kolagogue, så vel som folk som lider av anemi.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 34 = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: