Japansk kvede: fotos, plantning og pleje

Japansk kvede (japanske henomales)

Japansk kvede, eller japanske henomeles, refererer til slægtenes blomstrer, familien af ​​lyserøde. Dette er en fantastisk plante. Dets usædvanlighed manifesterer sig selv i navnet - "henomeles" oversættes som "hakket æble".

Japansk kvede refererer til varme-elskende planter og er ideel til dyrkning i milde klimaer. I de koldere regioner overlever den japanske kvede kun, hvis vinteren er godt dækket af sne. Sandt nok vil blomstringen af ​​en sådan plante ikke være så flot, og udbyttet er noget lavere. Imidlertid vil frosten til -30 ° C kvæle japanske kvinerne roligt.

Den spirende japanske kvede

Egenskaber ved dyrkning, plantning og pleje

Af de fire kendte arter er de mest almindelige løvfældende og halvgreengrønne buske. Deres grene er dækket med små, men skarpe torner. Blade er kvede japansk mørkegrøn farve med en blank glans. I løbet af blomstringen er bøsningen dækket af store murstenrøde eller orange blomster. Frugter i form ligner et æble og ligger meget tæt på grene. Hvis man ser på buskens billeder, kan man bemærke, at grenene og de unge skud på enderne er slyngende. I form af kvede japansk ligner en visp.

Vækst af japansk kvedefrugt

Plantning kvede japansk bør være i frugtbar jord - sod-podzolic eller loam. Det vigtigste er, at jorden indeholder mange organiske stoffer, og dens surhed ikke overstiger 5,5-6,0 pH. Hvis der er en anden jordtype i dit område, skal du bruge en blanding af bladjord, tørv og sand i forholdet 2: 2: 1 på steder, hvor japansk kvede er plantet. Før plantning skal jorden befrugtes. En mineralblanding anvendes til en pit. For at gøre dette blandes gødning - 10 kg, superphosphat - 200 g og kaliumnitrat - højst 30 g.

Quince Japanese er termofil, så det skal plantes på solsiden af ​​siden. I skyggen er buskudvikling langsom. I den varme sommer kræver busk hyppig vanding - mindst en gang om ugen. Med ordentlig pleje kan kvede leve op til 80 år uden en transplantation. Reproduktion udføres ved forplantningsmetoden, opdeling af en busk eller et lag.

Om sommeren har japanske kvede behov for tre måltider om dagen. I midten af ​​foråret er jorden omkring buskene mættet med kvælstofgødning. Før frugter, når blomsterne på buskene blomstrer, befrugtes jorden med fosfor og kaliumgødning. For 10 liter vand er 300 g gødning tilstrækkelig. Du skal gentage denne procedure efter høst. Som mulch til busk, brug tørv, træ savsmuld og tør bark. Laget af mulch bør ikke overstige 3-5 cm.

Branch af rødning og beskæring af kvede

Beskæring af buske er ret sjælden - en gang i 5-6 år. Om sommeren er bløde, underudviklede, tørre eller brudte grene ved afslutningen af ​​blomstringen afskåret. Frosne eller gamle skud, hvis alder overstiger 5 år, skal også beskæres.

Nyttige egenskaber ved anlægget

Frugterne af kvede japansk indeholder et stort antal nyttige stoffer, såsom fructose, stivelse, ascorbinsyre. Juice lavet af kvede har en genoprettende og vanddrivende effekt på kroppen. Spise frugterne af denne plante hjælper med at stoppe blødning og opkastning, og også sutur beskadiget væv. I den japanske kvede indeholder i store mængder tanniske stoffer. På grund af dette har den fundet bred anvendelse i folkemedicin.

Afkog af japansk kvede med kanel og nelliker

Se også: Hvordan kaprifol blomstrer billede

Decoctions of quince har en let afførende virkning, de bruges til behandling og forebyggelse af luftvejssygdomme, de hjælper med hostebehandling. Den bouillon, der er lavet af kvædesblade, bruges til at slippe af med tidligt gråt hår. Lotioner og kompresser ved afkog hjælper til behandling af øjensygdomme. I kosmetologi anvendes sådanne kompressorer som et middel til at blødgøre og nære huden. Juice fra friske frugter af kvede bruges til komprimering med hæmorider. Det hjælper med at lindre betændelse, kløe og smerte. Moden frugt af japansk kvede anbefales at bruge som en god kolagogue, såvel som folk, der lider af anæmi.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: