Puupellit dekoupageille: valokuvat ja tyypit

Decoupage-luvut

Decoupage-tekniikan mukaiseen työhön on käytettävä muovia, lasia, rautaa ja keramiikkaa. Nämä ovat parhaita paloja dekoupage puusta. Eri muotoja, jotka ovat peräisin tuotteista pähkinöihin, ympäristöystävyys, yksinkertaisuus sisustuksessa, yhteensopivuus kaikentyyppisten lakkojen ja maalien kanssa, tekevät puusta suosikkimateriaalin dekapitereista.

Jaamme neuvoja puun koristamisen perusteiden valinnasta ja käsittelystä.

Puupäällysteet: tyypit

Dekoupageissa käytettiin eri puulajeja, iästä ja rodusta riippumatta. Joka tapauksessa decoupage-tekniikka voi piilottaa materiaalien puutteet taitavissa käsissä.

Katsotaan siis, millaisia ​​decoupage paloja puusta, myydään kaupoissa.

Nämä ovat:

 • vanerivalmisteet;
 • MDF;
 • aihiot massiivipuusta.

Katsotaanpa kunkin tyypin yksityiskohtaisesti.

Vaneri-aihiot

Yleensä nämä ovat tasomaisia ​​tai purettuja lukuja, jotka laser leikkaa. Vanerin paksuus vaihtelee 3-6 mm, rungot ja hyllyt ovat 6-9 mm vanerista. Tällaiset decoupage-aihiot ovat halpoja ja käytettävissä. Niitä ei käytetä ainoastaan ​​decoupage-tekniikassa, vaan myös scrapbookingissa.

Vaneri hajoaa helposti, kosteudelta voi taivuttaa kaaren, vaatii pakollisen pohjamaalin sekä kaikki puun aihiot.

Harvestattu teepannu

Laserin leikkaamien tuotteiden reunojen kohdalla voi olla opaleja, ja itse työkappale itseään tuoksuu voimakkaasti - laserin lämpötila on erittäin korkea, puu poltetaan leikkauksen aikana.

Kotona vaneritehtaat leikataan jig sawillä. Niillä ei ole kuohkeutta ja tuoksua, koska tekniikka on täysin erilainen - vanerilevystä yksityiskohdat leikataan sahan avulla merkityillä linjoilla. On olemassa valtava määrä piirustuksia itseversioon palapelillä ja kokeneiden käsien kädestä tulevat ulos sellaiset aihiot, jotka ovat parempia laatua, sileitä viivoja ja erilaisia ​​lasermälejä

Mutta tarvitsemme tätä kokemusta. Jos päällikkö on kokematon, työkappale tulee ulos sirujen kanssa reunat, mikä tarkoittaa, että niitä on jauhettava ja kitti. Ja manuaalisen työn hinta on suurempi kuin kone.

MDF-kalvot

Ominaisuuksiltaan MDF - puupölyn ja liiman seos, joka puristetaan monoliitteiksi - on erinomainen kuin vaneriteollisuudessa. Ei taivuta, ei murtaudu, se vie maaperän hyvin. Työssä - käyttäytyy kuin puu. Jos puussa on solmuja, silmät eivät näy halkeamia, MDF: llä ei ole tällaisia ​​ongelmia.

Ainoa asia, joka aiheuttaa epäilyksiä dekoupage-mestareiden keskuudessa, on tämän materiaalin ympäristöystävällisyys. Kaikki eivät hyväksy materiaaleja keinotekoisilla lisäaineilla. Vaikka sama vaneri - itse asiassa liimattu yhteen viilu.

PUUDEN KÄSITTELY

MDF on kuitenkin ihanteellinen sisustusmateriaali. Kohtuullisen raskas, voit luoda erilaisia ​​muotoja ja kokoja aihiot pienestä pyöreästä rintakehästä massiiviseen lipastoon. Pinta on usein sileä, sitä ei tarvitse käsitellä hiekkapaperilla.

Joukot taulukosta

Puutarha on kallein decoupage-pala. Valmistettu evästä ja mäntymusta, joka on taipuisa puulajien käsittelyssä. Myynnissä useimmat ovat jo liimattu, valmiita työskentelemään perusasiat. Työpajoissa, ennen kuin ne lähetetään myymälöihin, ne liimataan liimaamalla tai kerätään piikkeihin. Ympäristöystävällinen? Kyllä, paitsi puusepän liima, joka pitää työkappaleen osat yhdeksi kappaleeksi.

Puussa on kuitenkin useita ongelmia.

 1. Edullinen hankinta tulee pääsääntöisesti myymälöihimme Kiinasta.
 2. Niiden laatu jättää paljon toivomisen varaa. Aihiot kirjaimellisesti murentuvat käsiinsä. Tee työtä heidän kanssaan - tämä on rangaistus, jopa kokenut dekupuzhnikov. Aloittelija, joka ei ymmärrä ja ostaa, mikä on halvempaa, tuhlaa rahat ja aika turhaan.
 3. Jos puu on huonosti kuivunut tai työkappale on tallennettu väärin, halkeamia ilmestyy ajan myötä ja odottamattomissa paikoissa.
 4. Puu voi kuivua taas - halkeamia taataan.
 5. Luovaa työtä koskevat perusteet ovat nekonditsiya - levyt, joissa on solmuja. Ja kun sinä käydät, prolachete decoupage - pyörre paisuu ja putoaa ulos, jättäen reiän.
 6. Onko se loukkaavaa? Ei sanaakaan!
 7. Puupinta on huolellisesti pohjustettava ja hiottu, jolloin kuidut poistetaan kosteudelta.
 8. Epätasaisuudet ovat paljolti kalliimpia kuin MDF ja vaneri.

Mutta kaikki nämä puutteet estävät sen, että puu on luonnollinen, kallis ja kiinteä materiaali ja voit päästä sen kanssa mitä haluat - tee paahtaminen (terävä), leikkaa lanka, monikerroksinen maali.

Joten mitä puupalat decoupage valita aloittelija niiden luova kokeita? Keskity materiaaleihin, joita sinulla on käden ulottuvilla. Mutta valitse heidät viisaasti:

 • Tarkasta työkappale - onko siruja tai halkeamia siinä? On - lykätä ja tarkastella lähemmin toista.
 • Älä kiirehdi ostamaan halpoja - kyllä ​​laserleikkaus edullinen, mutta halpa puupaneelin pitäisi aiheuttaa valppautta. Älä aloita töitä heti, purkaa pakkaus, anna sen makaamaan kuivassa paikassa useita kuukausia. Ja sitten - jos ei ole ongelmia, toimi.

Toivomme, että neuvoja auttavat sinua - nauttimaan luovuutesi!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 − = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: