Rieten meubels in het interieur: een stuk flora en fauna in uw huis

Kunstmatig rieten meubilair in de binnenlandse foto

Op de reclamebrochures van dure resorts is het plot altijd hetzelfde: een uitzicht op de lucht, de zee en het strand vanaf het terras, waar er zeker een opengewerkte stoel en tafel is. En waarom? Het is eenvoudig: geen enkel ander meubel zal geen romantische stemming creëren, niet op rust komen, zal u niet herinneren aan zomer en warmte.

Lichte en duurzame rieten meubels in het interieur zien er altijd origineel, elegant en relevant uit. En de mate van vertrouwen erin is het niet waard om over te praten! Het volstaat eraan te herinneren dat de wieg van het allereerste kind een gewone mand was, en de eerste linnenkast - een vloer gevlochten kist

Kunstmatige rieten meubels in het interieur van het appartement
Kunstmatige rieten meubels in het interieur van het appartement

De geschiedenis van de relatie tussen een persoon en rieten meubels is zo lang dat het bijna onmogelijk is om het te vinden. Het werd gebruikt door de Egyptenaren en Romeinen, sinds de tijd van kolonisatie is het gemigreerd naar Europese huizen. De piek van populariteit vond plaats in de XIX - begin XX eeuw, toen het leven in de voorstad van de adel ondenkbaar was zonder vloeren, stoelen, tafels, schommelstoelen en andere items van de wijnstok. Onvolledig vergeten in het Sovjettijdperk en onderdrukt in de categorie "dacha" rieten meubels in het interieur van het appartement weer aan populariteit wint. En de belangrijkste redenen daarvoor zijn natuurlijkheid en universaliteit.

Rieten stoelen in het interieur van het appartement
Rieten stoelen in het interieur van het appartement

De onbetwiste voordelen en dubieuze nadelen

- Kracht

Uniformiteit en gebrek aan vlechtvoegen creëert zo'n sterke constructie dat delicate en kwetsbare producten tegen een belading van maximaal 500 kg bestand zijn.

Set van rieten meubels in het interieur
Set van rieten meubels in het interieur

- Lichtheid

Ongeacht de grootte is het gewicht van meubels zo klein dat zelfs een mooie helft van de mensheid met elke herschikking volledig onafhankelijk kan omgaan. (Hoewel het niet moeilijk is om een ​​object omver te werpen met zijn vergelijkende instabiliteit).

Rieten meubels gemaakt van kunstmatige rotan in het interieur van de woonkamer
Rieten meubels gemaakt van kunstmatige rotan in het interieur van de woonkamer

- Duurzaamheid

Hoeveel kost dit meubilair? Ten eerste hangt het allemaal af van de grondstoffen (bijvoorbeeld rotan en bamboe zijn veel sterker dan wijnstokken en walnootstaven). Ten tweede behoudt vlechtwerk met de juiste zorg het oorspronkelijke uiterlijk van 25-30 jaar. Krassen verdwijnen, het is de moeite waard om het te waxen. "Versletenheid" en slijtage zullen verloren gaan onder een lichte vernislaag. Natuurlijk, als een takje breekt, kun je niet zonder een meester. Maar ernstige inzinking veroorzaakt in de regel overmatige droogte in de kamer, dus rieten meubels in het interieur van het appartement moeten uit de buurt zijn van verwarmingstoestellen en direct zonlicht.

Opgeschorte rieten stoel binnen de kinderkamer
Opgeschorte rieten stoel binnen de kinderkamer

materialen

In elke klimaatzone zijn er planten met buigzame delen (takken, bladeren, stengels). Onder hen zijn riet, walnoot, riet, waterhyacint, jute, sisal. Maar leiderschap wordt vastgehouden door drie.

- Bamboe

Het duurste materiaal. Dikke stelen worden gebruikt om het karkas en de ondersteunende delen te maken en stevig aangedrukt op de tafelbladen en stoelen. Dergelijke meubels zijn het meest duurzaam en bestand tegen veranderingen in vochtigheid of temperatuur. Qua uiterlijk is het een beetje onbeleefd, maar erg exotisch, daarom is het onmisbaar voor het creëren van kleurrijke oosterse interieurs, country- en ecostijlen. Door zijn natuurlijke textuur kan zelfs een bamboe-object de toon zetten voor de ruimte en het hoofdaccent van de hele situatie worden.

Kunstmatig geweven bamboe meubilair in het interieur van de slaapkamer
Kunstmatig geweven bamboe meubilair in het interieur van de slaapkamer

- Rotan (tropische palm liaan)

Het meest populaire en veelzijdige materiaal. Lange, flexibele vezels met een stabiele diameter maken de creatie mogelijk van een verscheidenheid aan weefpatronen (van patronen van gesmede producten tot imitaties van grof textiel). Competitief gematchte rotan rieten meubels in het interieur van elke stijl (zelfs strikt minimalisme, klassiekers en hi-tech) zullen er elegant en organisch uitzien. Helaas is het aanbod de afgelopen jaren sterk gedaald en is de grondstofprijs gestegen. Daarom, als u geïnteresseerd bent in dit materiaal - haast. Het is mogelijk dat rotan binnenkort een echte exclusiviteit wordt.

Rieten meubels gemaakt van kunstmatige rotan in de woonkamer
Rieten meubels gemaakt van kunstmatige rotan in de woonkamer

- Wijnstok (geschilde schors, gebleekte wilgenstaven)

Het belangrijkste voordeel - een lage prijs, omdat. de productie is binnenlands en grondstoffen zijn goedkoop. Betalen, in feite, de enige baan die je kunt krijgen opgericht op de individuele maten en uitvoeringen unieke auteur ding: lampekap, bloempot, borst, luchtige rieten stoel in het interieur, maar als je wilt - de hele set. Bedenk wel de wilg wijnstokken (in tegenstelling tot de gladde stammen van bamboe en rotan), de set knopen en natuurlijke defecten die (als een kleine lengte van de stangen) wordt weerspiegeld in het materiaal elasticiteit en vermindert de sterkte van het product.

Rieten meubels van de wijnstok in het interieur
Rieten meubels van de wijnstok in het interieur

Er is een groot aantal kunstmatige vervangers voor natuurlijke materialen. Ze zijn kneedbaarder, slijtvaster en minder grillig. Maar we zullen ze achterlaten voor open straatruimten. Laat het rieten meubilair in het interieur van het appartement natuurlijk en milieuvriendelijk zijn.

Wat kiezen we, waar passen we het toe?

Moderne rieten meubels zijn zo divers dat het moeilijk voor te stellen is waar het niet geplaatst kan worden. Tuin, veranda, woonkamer, studeerkamer, kinderkamer, slaapkamer, gang, badkamer - geen beperkingen! Het kan bescheiden en ascetisch of juist stijlvol en duur lijken. Het gaat erom het item zelf te kiezen en het met succes in de omgeving "geweven". Nou dan.

- Meubels om te zitten en te rusten

Een rieten stoel in het interieur, stoelen, krukjes en, ten slotte, een sofa - zijn integrale attributen van de stijlen van het land en de Provence en de Art Nouveau. Lichte, delicate patronen, die kanten oplichten, zullen tonen van romantiek, warmte en gastvrijheid toevoegen. Wil je meer respect - stop op eenvoudige geometrische vormen, bij voorkeur chocoladetinten en met een onberispelijke weving. Vergeet textiel niet. Heldere of stille covers en kussens zullen de algemene stemming creëren (of veranderen). Maar de stof moet natuurlijk zijn (katoen, linnen, jute, mat). Voor het koude seizoen, zal leer, huid, wol passen.

De combinatie van rieten meubels en lichte accenten in de woonkamer
De combinatie van rieten meubels en lichte accenten in de woonkamer

Het is een kwestie van smaak, maar een rieten bed is een probleem. Het zou rationeler zijn als alleen het hoofdeinde is geregen. U kunt dit motief aanvullen met nachtkastjes, een ladekast, een frame van een spiegel.

De opgeschorte rieten stoel binnen het kinderdagverblijf is een origineel en multifunctioneel element. Het kan een schommel vervangen of een gezellige plek worden om te ontspannen, te lezen of zelfs te slapen.

Opgeschorte rieten stoel in de kinderkamer
Opgeschorte rieten stoel in de kinderkamer

- Tafels en tabellen

Opties om niet te overwegen: tijdschrift, lunch, portie, toilet en keuken; rond, vierkant, bolvormig; pretentieus of strikt geometrisch, volledig geweven of gecombineerd met glas, hout, metaal. Kijk rond en zoek een geschikte, die een hoogtepunt, het middelpunt van de aandacht zal worden en een unieke charme aan je interieur zal geven.

Koffie rieten tafel
Koffie rieten tafel

Een vloer gevlochten kist is een speciale, welverdiende, getest om te overleven voor duizenden jaren! Er is niets simpeler en universeler! Wilt u een stijlvol meubelstuk voor het bewaren van "allerlei dingen" waar u niet uitspringt? Koop een kist. Is het niet geschikt voor uw bedrijf? Bedek het met glas en pak een salontafel. Is er al een tafel? Een zacht kussen van boven en je hebt de originele poef. In de badkamer wordt de kist een uitstekende wasmand. In de kinderkamer verzamelt je kind enthousiast speelgoed daar en verandert in een standaard of een kruk wanneer hij iets wil hebben of gaat zitten. In één woord, pak de borst - u zult er geen spijt van krijgen!

Outdoor rieten kist in het interieur
Outdoor rieten kist in het interieur

Een paar tips voor het regelen

Rieten meubelen in het interieur moeten zichtbaar zijn! Ruim de ruimte niet op en plaats geen zware voorwerpen in de buurt, waardoor de sfeer van luchtigheid en lichtheid verloren gaat.
Een gevlochten element moet niet alleen zijn! Je hebt geen set gekocht, maar beperkt tot een enkel item - ondersteun het met kleine vormen: lampenkap, potten, broodtrommel, werkbladen, fotolijst, scherm en een dierenhuis. Voorkom onvolledigheid. Maar overdrijf het niet met kleinigheden.

Rieten accessoires in het interieur
Rieten accessoires in het interieur

Geen luxe attributen in de buurt! Goud, fluweel, borstels, franje, lurex, tapijten, brons en kristal naast het rieten meubilair zien er stom en smaakloos uit.
Streef naar originaliteit. Laat je huis niet saai en gewoon zijn. Rieten meubels helpen je hierbij.

In de volgende video bieden we u het advies van een specialist in het creëren van een mediterrane stijl met rieten meubels en rotanaccessoires.

Een gezelligheid bij u thuis!

Als je het artikel leuk vond, deel het dan met je vrienden door op het pictogram van je sociale netwerk te klikken. Bedankt!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: