Koraalkleur in het interieur: gebruik correct

Koraalkleur in de interieurfoto

Kleur in het interieur is een hulpmiddel! Bouw en muziek. Hij weet hoe een persoon verdrietig of blij, nerveus of comfortabel te maken, te ontspannen of op te beuren, energie te geven of openlijk zijn humeur te verliezen.

Hij kan de kamer verwarmen, vullen met een positieve of vice versa - de woning bevriezen en hem zijn vitaliteit ontnemen. Verleng de muren, vergroot het gebied, maar verkleint ook de ruimte en ruimte. Zelfs de functie stelt volledig onafhankelijk in: het verandert de kamer in een kinderkamer, een slaapkamer, een woonkamer, een kantoor, enz. Maar het instrument heeft een meester nodig. Letterlijk en subtiel. Vandaag zijn we in deze rol, en in onze handen een koraalkleur in het binnenland! Dus de handleiding.

Koraal kleur in het interieur van de woonkamer Foto
Koraal kleur in het interieur van de woonkamer Foto

Functies en mogelijkheden

Het tijdperk van neutrale en saaie reparaties is verstreken. Het tijdperk van memorabel en individueel ontwerp is aangebroken, waar de kleuroplossing op de voorgrond staat. Hoe gedraagt ​​de koraalkleur zich in het interieur van de keuken, slaapkamer, hal of kleedkamer? Geloof me, hij zal je niet teleurstellen. Het is bijna universele en almachtige toon: aanstekelijk, actief, stoutmoedig, fris, maar tegelijkertijd zacht, warm, nobel en intelligent. Ongeacht de plaats van aanbrengen, het ziet er altijd prachtig, levendig en gezellig uit. Zijn helderheid is niet agressief en de relatie met het rood ziet er niet al te vrouwelijk uit. Het kan overal gemakkelijk mee omgaan: vanuit de woonkamer, kinderen en bibliotheek naar de loggia, badkamer en bijbehorende faciliteiten. Maar de belangrijkste voorwaarde voor het bestaan ​​ervan zijn goede buren! Welk bedrijf moet hij kiezen?

Koraalkleur in het interieur van de slaapkamer
Koraalkleur in het interieur van de slaapkamer

Combinaties en functies

Kleur divers, veelbelovend, complex en veeleisend. We zullen geen fiets uitvinden, maar onthoud twee regels:

we zijn ons bewust van waar we naar streven;
leer van de natuur.

Coral kleur in het interieur kan domineren of flare accent, maakt de diversiteit of de edele helderheid, een notitie maken of klassiekers van de avant-garde geluid toevoegen. Het hangt af van de functie van de kamer. Laat bijvoorbeeld niet de keuken "opwarmen" en misbruik maken van de schreeuwtonen in de slaapkamer. Maar in de kinderkamer kun je brutaler en leuker zijn.

Koraalkleur in het interieur van de kinderkamer
Koraalkleur in het interieur van de kinderkamer

Wat te kiezen voor de algemene stemming? Het is eenvoudig! Stel je de water diepte, koraal, zeebodem, zand, steentjes, zeewier (jong en nu al donker), exotische vissen ... Dat is palet: blauw, groen, blauw, beige, grijs, goud, bruin, karamel tinten, celadon mogelijk vonken van felgele, rode, zwarte en zelfs paarse bloemen (dit is voor de kwestie van de vis). En altijd wit! En nu systematiseren en ordenen we deze polyfonie en de oproer van kleuren. Overweeg een koraal en:

Groen (blauw en hun derivaten)

De combinatie van een leerboek. Mooi, winnend, maar verraderlijk: de buurt van twee felle kleuren dreigt met ongemak. Men moet noodzakelijkerwijs "toegeven", zowel in hoeveelheid als in intensiteit. Als is gepland dat de kleurrijke vlekken ongeveer gelijk zijn in oppervlakte, kan verzadigde blauwgroene gemakkelijk een vervanging vormen.

De combinatie van koraal en blauw in het interieur
De combinatie van koraal en blauw in het interieur

Altijd de juiste pistache, mint, olijf, turkoois en blauw die voorzichtig maar stevig onderstrepen dat koraal kleur in het interieur van de woonkamer of kinderkamer is een leider. Hij moet een beetje helpen om zich te openen, maar je kunt niet onderdrukken en schreeuwen. We hebben het niet over accenten (decor, borden, lampen), duidelijk inferieur qua volume aan de basistoon. Ze kunnen gemakkelijk erg verzadigd zijn met groen of blauw. Zo'n heldere tandem is heel acceptabel, en de algehele kleur kan het gemakkelijk weerstaan.

De combinatie van koraal en pistache in het interieur
De combinatie van koraal en pistache in het interieur

Beige (ivoor, melkachtig, goudkleurig)

Ongelooflijk harmonieuze combinatie. Tederheid, zachtheid, romantiek, warmte, comfort. Dit is het geval wanneer de koraalkleur in het interieur van de keuken, slaapkamer of woonkamer in staat is om een ​​fatsoenlijke ondersteuning te krijgen, en zichzelf om als reddingsboei te fungeren! Als een kerel rood, kan het plotseling te helder blijken te zijn. "Kalm", alleen met neutrale, bleke tonen (licht hout, textiel, lampen, meubels). Uitzondering - wit: de buurt is vrij scherp, hoewel erg stijlvol (gebruik het als een reep vers in decoratie, stucwerk, decor).

De combinatie van koraal en wit in het interieur
De combinatie van koraal en wit in het interieur

Het gebeurt andersom. Monotoon en monotoon ontwerp direct omgezet in fris en neizbity, hoeven we alleen nog een paar koraal contrasten (gordijnen, stoffering, fotolijsten, spiegel frame, kuipplanten, tapijt, kussens, wandpanelen, enz.).

Accentbedekking van koraalkleur in het interieur van de slaapkamer
Accentbedekking van koraalkleur in het interieur van de slaapkamer

Donkere tinten (grijs, bruin, zwart)

Klassiekers, soberheid, terughoudendheid, nobelheid, degelijkheid. Een uitstekende oplossing, zelfs voor een puur mannelijk interieur. Houtkleur wengé, chocolade of zwart lederen bekleding, bureau set (zeg, jasper) op het bureaublad, de zware, dikke gordijnen tegen de achtergrond van koraal wanden (kan een belangrijke figuur te zijn) - is niet elegant en toonbaar kantoor? Trouwens, in combinatie met donkere metgezellen is koraalkleur in het interieur van de woonkamer ook heel toepasselijk. De enige voorwaarde is minder glans. Laat de textuur saai blijven. Rouge-zwarte glans en reflecterende oppervlakken zijn goed voor nachtclubs en etalages. In het huis is vrede belangrijker.

De combinatie van koraal en grijs in het interieur
De combinatie van koraal en grijs in het interieur

Als je van citroen-, sinaasappel-, lila-, lavendel-, karmozijnrode, enz. Motieven houdt - niets is onmogelijk. Verrassend genoeg zijn in dit geval combinaties met vertegenwoordigers van een willekeurig deel van het spectrum toegestaan. Het belangrijkste is om de verhoudingen te observeren en, zoals bij een goede cocktail, harmonie in volume en verzadiging te bereiken (experimenteel of onder begeleiding van competente professionals).

voorzorgsmaatregelen

Overdrijf het niet!

Verfijning verdwijnt en verandert in een saaie routine zodra het veel wordt. Laat de koraalkleur in het interieur een hoogtepunt blijven, maar vult de rand niet:
Als we de muren schilderen, dan niet alles (betere). Als alles niet volledig is (we beperken ons tot de panelen).
Koraalbodem is al een krachtige en voldoende dominante.

Gebruik van koraal kleur in gordijnen in het interieur van de woonkamer
Gebruik van koraal kleur in gordijnen in het interieur van de woonkamer

"Hete" accessoires zijn veel toegestaan, maar laten ze in grootte variëren. Ideaal: een grote (gordijnen, een bank, een hoofd van een bed, een tapijt) en een aantal kleine (een scherm, een kroonluchter, een vaas, keukengerei).
Werk je met het gastenverblijf? Let op: hoe groter het te schilderen gebied, hoe verdund de koraalkleur in het interieur van de woonkamer. Laat de aandacht van de gasten niet alleen focussen op de kleurverzadiging van de kamer, maar ook op een prettige communicatie met de gastheren.

Niemand heeft de contrasten geannuleerd

Maak een broodje, geen bladerdeeg. Koraal details naar iets op een vergelijkbare achtergrond. Strip de kleuren en stapel ze niet op elkaar.

Gebruik van koraal kleur in het interieur van de keuken
Gebruik van koraal kleur in het interieur van de keuken

Hoe 'smakelijk en nuttig' in termen van oosterse theorieën geen koraalkleur zou zijn in het interieur van de keuken, gebruik het verstandig! Inclusief lichte "verdunners" en "ostuzhayuschie" tinten blauw. Een hard wit ijs en een koude metaalachtige glans van grijs zullen het doen. Verwarm de fruitige en citrusachtige tinten van de toch al warme kleur van de kamer niet met een moeilijk temperatuurregime. We hebben een keuken, geen openhaardwinkel!

Een klein beetje over de details

De complexiteit van de schaduw vereist geschikte vormen. Coral verwelkomt de asymmetrie en sierlijke. Geen wonder dat hij een favoriet was van de moderniteit - een verfijnde, ingewikkelde stijl die de wereld veroverde aan het begin van de 19-20 eeuw. Net als de natuurlijke analoog zelf, ziet de kleur er beter uit, niet in laconieke eenvoudige figuren, maar in trillende contouren met knikken, bochten en vloeiende volumes. Zelfs als achtergrond heeft de koraalkleur in het interieur de voorkeur, niet voor droge geometrische strengheid, maar voor fijne details, plantmotieven en kanten ornamenten. Hoe kleiner, gedetailleerder en opener - hoe beter.

Gebruik koraal in de woonkamer
Gebruik koraal in de woonkamer

Ontken jezelf niet het plezier om je als een kunstenaar te voelen. Maken en experimenteren. Laat je huis niet alleen een fort zijn, maar een echt paradijs!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − 38 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: