Hoe het balkon te beglazen met kunststof ramen?

Beglazing van het balkon met uw eigen handen

De belangrijkste regel van beglazing is de exacte definitie van de structuur in gebruik. Voordien, hoe het balkon te beglazen met kunststof ramen, Het is noodzakelijk om uit te zoeken tot welk type het behoort. Balkons bevinden zich op de platen die uit de muren steken zonder zijsteun, de loggia-platen worden op twee of een zijwand gelegd, hebben een kleiner beglazingsoppervlak.

Kwalitatief kunt u alleen het balkon isoleren, op het balkon moet u beide platen isoleren, waardoor het belangrijkste warmteverlies plaatsvindt, om een ​​warme vloer te installeren, verwarming. Het resultaat is een warme luciferdoos voor de prijs van een auto - het bruikbare gebied zal afnemen, het bouwbudget zal stijgen. Daarom is het op het balkon voldoende om de schuiframen van PVC te plaatsen, de gevel, de binnenkant te versieren en binnen het gemiddelde reparatiebudget te houden.

Selectie van kunststof ramen voor balkonbeglazing

Aanbevelingen van experts hoe het balkon met kunststof ramen te beglazen, zullen helpen bij het kiezen van het optimale frameontwerp. Zwaaiende deuren in open positie door hun eigen gewicht veroorzaken vervorming van de gehele structuur:

 • de onderkant duwt de borstwering naar buiten
 • het bovenste deel trekt het PVC-frame naar binnen
 • de werkruimte is geblokkeerd
 • Het is moeilijk om constructies te gebruiken voor het drogen van kleding ten behoeve waarvan balkons worden gemaakt

Daarom is de optimale versie van de beglazing schuifstructuren.

Het schema van het balkon van het balkon met hun eigen handen

Aluminium versterkt kunststof, zelfs met een raam met dubbele beglazing, weegt driemaal zoveel als aluminiumstructuren. Standaard borstwering gemaakt van metaal profiel heeft een smal steunvlak, sterkte-eigenschappen zijn niet voldoende voor het plaatsen van zware constructies. Experts raden daarom aan om een ​​nieuwe borstwering op te zetten, van licht beton (plaat) of baksteen tot de rand. Hiermee kunt u het vlak van de dubbele beglazing naar binnen verplaatsen, de sterkte, de levensduur vergroten:

 • Montage op de rand van de bovenste plaat resulteert in het afbreken van gewapend beton
 • Het metselwerk is veel stijver dan de standaard borstweringconstructie van staven, stroken
 • Het ondersteuningsgebied van frames op een borstwering neemt toe
 • Ankers passeren de eerste rij stenen, ze worden 3 tot 2 cm begraven in de volgende rij

Bij bevestiging op een metalen borstwering heeft de constructie niet voldoende stabiele geometrie, het frame kan bewegen van sterke windbelastingen, het kan uitvallen. Om de stijfheid te vergroten, is het noodzakelijk om extra elementen, inzetstukken te vermijden. Het kunststof / plastic verbindingsstuk is voldoende mobiel, waardoor ook de prestatiekenmerken van de beglazing worden verminderd.

Balkonbeglazing met onze eigen handen

Panoramische beglazing op balkons is ongepast, behalve voor exclusieve interieurs, gevallen van herontwikkeling van woningen met toevoeging van dit gebied aan de operatiekamer. Naast het verhogen van het reparatiebudget, warmteverlies door het raam met dubbele beglazing, zijn er geen voordelen van panoramaframes.

De belangrijkste vereisten voor materialen voor hoogwaardige beglazing:

 • profielbreedte - niet minder dan 7 cm
 • de breedte van het isolatieglas - van 4 cm
 • dichtingsproduct - continu rond de omtrek van het blad van het elastische materiaal
 • accessoires - alleen van hoge kwaliteit, stevig bevestigd aan het frame, het frame met de mogelijkheid van aanpassing
 • reactie-elementen - het minimumaantal op elke opening van de klep is 5 stuks, voor schuifregelaars moeten schema's worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen ijsvorming is
 • gebrek aan uitbreiding profielen - elk van hen vermindert de bron van de constructie voor 3 tot 2 jaar

Als aan alle voorwaarden is voldaan, wordt de vereiste combinatie van het minimale bouwbudget met de maximale hulpbron in acht genomen.

Technologie van balkonbeglazing met kunststof ramen

In de eerste fase moet u de werkruimte meten, een project maken. Een gewone schets op een schaal die geschikt is om de belangrijkste kenmerken van een ontwerp te verduidelijken, is geschikt:

 • aantal secties - lengte standaard balkon 6 m, de vormgeving van een dergelijke lengte is moeilijk om een ​​trap te verhogen, draai touwen aan de bovenste verdiepingen ook problematisch echter voorframe of ontleden helft (3 + 3 meter voor ingangen met brede aanvoer), of verdeeld drie delen (twee zijframe 2,25 m, gemiddeld vijf voetinzetstuk)
 • telt het aantal dubbele beglazing, voegt - de lengte van het voorframe is traditioneel verdeeld in 8 delen, wanneer de zijden van de planken gepland, is het verstandiger om een ​​zijdeel maakt, naast de linkergrens, rechts voorste framedelen doof (sandwichpanelen), de rest van het glas
 • openingsschema - het ontwerp moet een gemakkelijke reiniging van de buitenste ruiten, de borstweringbekleding mogelijk maken, daarom worden de openingsflappen meestal afgewisseld met niet-opengaande vensters of blinde gedeelten

Het buitenste deel van de zijframes blijft vaak ongebruikt. Bij afwezigheid van zijplanken kunnen de zijflappen slingerend worden gemaakt, omdat schuifschuiven hier niet op hun plaats zijn. De lay-out van de schuifkleppen in de structuur is in dit geval niet afhankelijk van het type verscheuring op afzonderlijke frames.

Beglazing van het balkon met uw eigen handen voorbeeld

Bij het meten moet rekening worden gehouden met de uiteindelijke grootte van de constructie:

 • technologische openingen aan de zijkanten - zijn 2 cm (alleen bij het beglazen van de loggia's, wanneer het frame aan de muren grenst), of volledig afwezig (op de balkons sluiten de frames nauw aan op elkaar)
 • de lagere inbouwspeling - de afstand tussen het frame en de borstwering moet binnen 15 mm liggen met de steun op het blok, tweemaal zoveel als gemonteerd op een standaard bediende structuur van de borstwering
 • de bovenste bevestigingsafstand is minimaal 3 cm in het smalste deel (feitelijk voor de bovenplaten zonder horizontaal niveau)

Voordat het balkon met kunststof ramen wordt beglaasd, moeten de ondersteunende oppervlakken worden voorbereid. De bestaande borstwering kan worden afgesneden door de USM ("Bulgaars") of worden achtergelaten voor bevestiging aan de staven van de buitenbekleding. Om het gewicht van de constructie te verminderen, de levensduur van de balkonplaat te verlengen, wordt het aanbevolen om schuimbetonnen platen te gebruiken in plaats van zware stenen, die worden gekenmerkt door een economisch gebruik van het mortelmengsel, ideale geometrie van de oppervlakken. Voor het gemak van zelfgemaakt metselwerk wordt de volgende technologie aanbevolen:

 • op de rand van de plaat of in de buurt van de metalen structuren van de borstwering, is een profiel op de onderste plaat gemonteerd, waarvan de breedte het mogelijk maakt om de PGP-plaat volledig te plaatsen
 • De eerste rij is in het profiel geïnstalleerd en vergemakkelijkt de uitlijning
 • De volgende rijen worden gemonteerd met een verticale ligatie in de vloer van het blok, op de hoeken

Beglazing van het balkon met hun eigen handen bouwen

In de volgende fase is de buitenzijde van de borstwering bedekt. Hiervoor worden meestal materialen gebruikt:

 • zijspoor - hoge artistieke waarde, hulpbron, onderhoudbaarheid
 • Geprofileerde platen - democratische kosten, snelle installatie, gemiddelde esthetiek van de gevelbeleving

Het afgewerkte bouwwerk stijgt naar de vloer, wordt verzameld op een vlak oppervlak. De hoogte van de verticale impostes (PVC latei) moet minder zijn dan de hoogte van de opening voor twee technologische openingen (30 + 15 mm beton of 30 + 30 mm bakstenen). Daaronder zijn polymeerwiggen verplicht.

Het monteren van het frame op houten wiggen is niet toegestaan ​​vanwege hun droging, barsten tijdens periodieke windbelastingen, veranderingen in vochtigheid, luchttemperatuur.

Balkonbeglazing met voorbeelden uit uw eigen handen

De kwalitatieve bevestiging van het frame wordt alleen bereikt door een rechte verankering. Versterkte platen met meerdere zelftappende schroeven (verdeelde belasting) zijn alleen toegestaan ​​in moeilijke gevallen. In de praktijk bevestigen lange ankers het onderste deel van het frame aan het metselwerk van de borstwering, de bovenste platen verschuiven de bevestigingspunten naar binnen vanaf de rand van de plaat. De volgende ankerdiepte wordt aanbevolen, afhankelijk van het metselwerkmateriaal van de borstwering:

 • beton - 4 cm
 • baksteen - 6 cm (de beste optie is om de bovenste rij stenen door te laten en de volgende rij in te drukken met 3 - 2 cm)

Montageplaten zijn toegestaan ​​voor tijdelijke bevestiging van de constructie voor het monteren van versterkte lagerplaten. Het wordt aanbevolen om een ​​frame van PVC zonder frames te installeren, hoewel veel serviceproviders de assembly monteren om ervoor te zorgen dat het montageschuim niet tot vervorming van het frame leidt wanneer het volume toeneemt. De technologie van het juiste schuimen na de installatie van het PVC-frame is als volgt:

 • vullen van het buitenoppervlak
 • middelste kauwgum
 • schuimvulling van de binnenkant

Alleen in dit geval zijn er geen poriën in het schuim, holten, die het volledige effect van thermische isolatie van de structuur teniet doen. Eenmalige vulling van grote volumes is onjuist.

Beglazing van het balkon met uw eigen handafdichtmiddel

Bij aanzienlijke flapafmetingen (groter dan 90 cm) worden ondersteunende kussens in het midden van de structuur toegevoegd.

Thermisch circuit van balkonbeglazing

Voordat het balkon met kunststof ramen wordt beglaasd, is het niet overbodig om kennis te maken met het warmteverliesschema, dat onvermijdelijk optreedt bij fouten bij zelfinstallatie. Parapet produceert meestal een breder profiel van PVC, het interieur van de structuur is uitgerust met een vensterbank, de buitenkant is gemonteerd voor normale afvoer. De laatste twee elementen zijn de zwakste delen van het continue warmtecircuit van de woning.

Als de frames verkeerd zijn gemonteerd, ontstaan ​​er koude bruggen in. Norms SNiP, ontwikkeld door specialisten, hebben een uniek schema voor het installeren van PVC-frames - verplaatsing van het frame naar binnen wanneer het vlak van het frame gelijkloopt met het binnenoppervlak van de borstwering.

Balkonbeglazing klaar

In dit geval is een extra laag schuim onder de vensterbank voldoende om het optreden van de koude brug volledig te elimineren, om ijsvorming van de binnenkant van de vensterbank te voorkomen.

Opties voor het ontwerp van beglazing met kunststof balkonramen

Aanbevelingen van deskundigen hoe het balkon te beglazen met kunststof ramen, op het gebied van ontwerp, bedieningsgemak zal toelaten om het optimale ontwerp te kiezen voor specifieke bedrijfsomstandigheden. Er zijn verschillende opties voor beglazing:

 • direct - de verticaal van de buitenste oppervlakken van de borstwering, het frame van PVC
 • gesmolten - naar het omhulsel van het balkon worden ruimte haakjes gefixeerd van metaal (hoek of vierkante buis), het bovenste gedeelte van de structuur wordt een vensterbank, het vlak van de buitenste borstwering wijst schuin

Beglazing van het balkon met uw eigen handen

 • gecombineerd - het bovenste deel is verwijderd, het onderste vlak bevindt zich verticaal

Balkonbeglazing met eigen handenbaksteen

Voordeel van op afstand gelegen beglazing is om de werkruimte van de ruimte te vergroten. Nadeel is de verzwakking van de constructie - bij aanzienlijke windbelastingen kan het frame naar binnen vallen, sterke tocht, vergezeld van een spontaan dichtslaan van het blad naar buiten.

De rechte constructie wordt beschouwd als de meest duurzame, heeft een mooi ontwerp, behoudt het algehele uiterlijk van de gevel. Gecombineerde constructies vereisen hoge kosten voor de voering, omdat de oorspronkelijke vorm scherp contrasteert met andere elementen van de buitenmuur, zich concentreert op uzelf en een hoogwaardige decoratie vereist.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − 45 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: