De combinatie van paars en geel in het interieur

Paars en geel in het interieur: foto

Iedereen wil in zijn huis een harmonieuze sfeer creëren, die niet in de laatste plaats door het interieur wordt bepaald.

Een manier om ruimte levendig en gedenkwaardig te maken is het gebruik van interessante kleurencombinaties. Een dergelijke combinatie is paars en geel. Ze zijn allebei helder en effectief op zichzelf en daarom moet je goed nadenken over hoe je een kleurencombinatie van decoratie-elementen, meubels en accessoires plant, met geel en paars in het interieur. De prijs van de fout is in dit geval erg hoog, omdat de selectie van onjuiste kleuren of onjuist geplaatste accenten kan leiden tot de creatie van een ruimte die is ontworpen voor covers van designmagazines, maar volstrekt ongeschikt om er in te wonen.

Perceptie van kleuren en hun combinaties

De violette en gele kleuren die samen worden gebruikt, zijn vrij gebruikelijk in ontwerp, omdat ze als elkaar complementair of complementair worden beschouwd. Ze worden met succes gebruikt om modieuze afbeeldingen te maken in de mode-industrie, grafisch ontwerp, enz. Maar bij het ontwerpen van interieurs is alles niet zo eenduidig.

Paars met geel in het interieur van de woonkamer
Paars met geel in het interieur van de woonkamer

Van oudsher wordt geel gezien als de kleur van optimisme, warmte, jeugd. Paarse kleur wordt als mysterieus gezien, tot op zekere hoogte gevaarlijk, en drukt op de psyche. Hieruit voortgaande is het logisch om aan te nemen dat violet met geel mengen bij de registratie van de bewoonde ruimte, violet als een accent moet worden gekozen, en geel als achtergrond of als basis, hoewel uitzonderingen mogelijk zijn.

De combinatie van deze kleuren met verzadigde tinten is niet geschikt voor slaapkamers en ontspanningsdoeleinden, omdat het op zijn minst mooi en spectaculair is, maar flitsende, gespannen en moeilijk waar te nemen. Maar geel en paars in de woonkamer zorgen voor een pathos en een plechtige sfeer.

Donkerpaarse kleur in het interieur

Gebruikte tinten

Schaduwen van kleur zijn belangrijk bij het creëren van een interieur. De kleinste kleurverandering kan een andere sfeer in de kamer creëren. Dus, paarse en gele kleuren van lichte kleuren kunnen het effect van luchtigheid van de ruimte geven. Lichtgele en zachte lila zien er geweldig uit in de keuken of de kinderkamer, zonder negatieve indrukken te veroorzaken. Striping ze in repen op behang of textiel, evenals de juiste organisatie van meubels gemaakt in deze kleuren, vereisen zelfs geen aanvulling met wat neutrale schaduw.

Lichte tinten van paars en geel in het interieur
Lichte tinten van paars en geel in het interieur

Als een universele goudgele tint wordt gebruikt om muren of een van de muren te versieren, kunnen details van verschillende tinten violet - van licht lila tot blauwe bes - gemakkelijk aan het interieur worden toegevoegd. Deze kamer ziet er helder, slim en zonnig uit, vooral als u witte of lichtbeige verf gebruikt voor grote oppervlakken (vloer, plafond, deel van muren).

Goudgele schaduw voor de muren van de woonkamer
Goudgele schaduw voor de muren van de woonkamer

Als u van plan bent om geel en paars in een kinderkamer te gebruiken, is het beter om pasteltinten te nemen die het oog niet irriteren, zelfs bij langdurige blootstelling. Toch is het kind hier niet alleen om te spelen, maar ook om te rusten. Aan deze combinatie kunt u bovendien accessoires kiezen van elke "fruit" kleur: perzik, lichtgroen, roze, blauw.

Als beide kleuren - violet en geel - geaccentueerd zijn en de hoofdkleur wit of lichtgrijs is gekozen, ziet de ruimte er erg energiek en modern uit. Maar dit ziet er alleen spectaculair uit als een helderviolette bank en fauteuils afsteken tegen de witte muren en het plafond, maar ook bijvoorbeeld felgele textielaccessoires.

Om te voldoen aan het principe van "wit plus helder" of "helder plus helder" moeten de accenten de meest verzadigde tinten zijn.

Maar het is de moeite waard eraan te denken dat dit principe geschikt is om te gebruiken in appartementsstudio's, ruime woonkamers of zalen. Voor kinderkamers, kleine gangen en slaapkamers werken dergelijke combinaties waarschijnlijk niet. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de schaduw van neutrale kleuren. Als wit en lichtgrijs in staat zijn om scherpe veranderingen van de ene felle kleur naar de andere af te vlakken, versterkt donkergrijs dit effect alleen maar en verliest het de ruimte van noodzakelijke gezelligheid.

Fel gele kleur in het interieur van het studio-appartement
Fel gele kleur in het interieur van het studio-appartement

Om dergelijke scherpe kleurovergangen te voorkomen, kunt u naast deze twee heldere kleuren lichtgroen, turkoois, bordeauxrood, zandig, oranje gebruiken. In deze tinten moeten vrij grote details van het interieur worden gemaakt: kussens, poefs, meubels, wandpanelen. Kleine delen van verschillende kleuren worden niet goed waargenomen in dezelfde ruimte. Drie accentkleuren (maar niet meer!) Op een achtergrond van neutraal wit of grijs - dit is heel toepasselijk bij het maken van moderne interieurs. Het belangrijkste in het observeren van deze regel is om even verzadigde tinten van verschillende kleuren te kiezen.

Verzadigde violette kleuren in het interieur
Verzadigde violette kleuren in het interieur

Om niet opgestapeld te worden en oproer van kleuren in een miniatuurruimte, is het wenselijk om het violet met gele en aanvullende kleuren op korte afstand van elkaar te plaatsen. De beste optie is de ruimte van een lichte muur of vloer tussen heldere details. Bijvoorbeeld, paars bank met daarboven een schilderij in de kleuren turquoise, licht paars in het centrum van het tapijt, staande in de verte een gouden lamp en paarse fauteuil creëren een gevoel van ruimte, in plaats van oosterse bazaar. Combineer de details in een enkele eenheid met decoratieve kussens van verschillende tinten kleuren die op de bank worden gebruikt, vazen ​​op de contrastvloer, tafel of nachtkastje.

Lila-gele combinaties in het interieur
Lila-gele combinaties in het interieur

Als u de paarse kleur als de hoofdkleur wilt gebruiken, is het beter om een ​​vuile-violette tint te kiezen. In dit geval maakt een violette kleur van een vage tint die vrij moeilijk te waarnemen is, het mogelijk om deze te gebruiken bij het decoreren van wanden, maar maakt tegelijkertijd het gebruik van geel als accentkleur mogelijk. Houd er rekening mee dat deze optie alleen geschikt is voor zonnige lichte ruimtes.

De muren in de gang zijn vol met violet
De muren in de gang zijn vol met violet

Als de kamer slecht verlicht is of aan de noordkant ligt, is het beter om de muren geel te laten voor de muren. Een andere optie is om warmere tinten paars en geel te kiezen. Voor muren kun je het violet met een grote tint in het rood laten en de accenten bijna oranje maken. In dit geval, de derde kleur, verdunnen de situatie, is het beter om te kiezen voor perzik of lichtroze.

Lila tinten in het interieur van de foto
Lila tinten in het interieur van de foto

Wanneer felle kleuren zelf worden gebruikt - geel en violet - in het interieur, is het belangrijk om het niet te overdrijven met wat theatraliteit en pathos. Voeg deze altijd onnodig toe in woonkwartiteiten van verschillende texturen. Glanzende, fluwelen en fluffy elementen werken gewoon om een ​​theatrale sfeer te creëren, en een laconieke, matte textuur kan dit effect gladstrijken.

Gebruik violet en gele kleuren in het ontwerp van uw eigen huis kan alleen helder, creatief, excentriek van aard zijn. Nog steeds, krijg een stil en discreet interieur, met behulp van dergelijke levendige accenten, zal niet werken.

We bieden een selectie van interieurs met combinaties van paars.

Een gezelligheid bij u thuis! Als het artikel nuttig voor u was, deel het met uw vrienden door op het pictogram van uw sociale netwerk te klikken. Bedankt!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: