Alle nuances van meubels gemaakt van natuurlijke rotan

Rotan meubels

Rotan is een natuurlijk materiaal, met de hand gemaakt. Een sterke en flexibele structuur stelt u in staat rieten meubels van rotan te gebruiken in de open lucht en in het huis.

Opengewerkte stoelen en banken zijn veel sterker dan ze lijken. Een rieten schommelstoel kan een man met een lichaamsgewicht van 100 kg weerstaan.

Als we rotanmeubels en vlechtwerk vergelijken met wilgentakjes, verliest de laatste het in duurzaamheid en kwaliteit. Willow twijgen verdorren na verloop van tijd. Maar er is geen rotan.

Ook is de rotan helemaal niet verwarmd, het is leuk om in een rotanstro-stoel te zitten. Hoewel het onder je lichaam zal knarsen, maar dit betekent niet dat de prop klaar is om te desintegreren. Vezels passen zich aan uw lichaam aan en in rieten meubels is het zeer comfortabel om te zitten.

Daarom is rotanmeubilair, waarvan de foto hieronder te zien is, zo populair geworden over de hele wereld.

rotan

Hoe is meubilair gemaakt van natuurlijke rotan?

Deze rotan groeit in Azië. Het meest betaalbare en veelvoorkomende rotanmeubilair wordt geleverd door Indonesië. Hier zijn de grootste meubelfabrieken.

Rotan wordt niet alleen gevlochten, maar ook skeletten. De dikke stam wordt gestoomd in speciale vergisters, zodat één persoon toen in staat was om een ​​stok te buigen met een schop-schop in de vorm van een stok. Het drogen van de rotanbehuizing wordt weer zwaar.

Het lichaam is gevlochten met dunne lange stroken. Er zijn veel patronen van weven. Hoe dikker het doek - hoe langer het meubilair blijft zitten. Als je in de winkel hebt gemerkt dat rotanmeubelen goedkoop zijn - kijk naar het weven. Het zal zeker te los zijn, wat betekent dat de stoel of tafel niet lang mee zal gaan.

Vervaardiging van rotanmeubelen

Wanneer de handwerkslieden de basis met dunne rotanlinten weven, wordt een nieuw binnenwerk verzonden voor lakken en weken. Na meerdere polijsten is het interieur van de natuurlijke rotan klaar en wordt het naar de winkel gestuurd.

HOE KIEZEN tuinmeubelen van rotan?

Gebruik deze lijst om het meest geschikte en duurzame tuinmeubilair in de winkel te kiezen.

 1. Kies het type weven. Ronde wordt als betrouwbaarder en duurzamer beschouwd.
 2. Rotan-sets moeten noodzakelijkerwijs worden bedekt met beschermende vernis.
 3. Bekijk de kussens van dichtbij. Is het handig om de hoezen te verwijderen om te wassen?
 4. Is het te volumineus of kan het een beetje vulmiddel bevatten en zal het niet comfortabel zijn om te zitten?
 5. Alle textiel moet worden gemarkeerd met een speciaal merkteken "Houding tegen UV-straling". Anders zal de stof in de zon opbranden.
 6. Als u op zoek bent naar tuinmeubilair voor uw tuin of terras, kunt u vertrouwen op rotanmeubelen als de beste oplossing. Onthoud echter dat het niet mogelijk is om het alleen in het bereik van -2 tot +40 Co.

De sfeer in uw vakantiehuis hangt af van het type en de stijl van meubilair dat u ervoor hebt gekozen.

Zorg voor de mooie patio of het zomerterras.

Hoe zorg je voor meubels uit natuurlijke rotan?

Voor tuinmeubelen van rotan, gewoon om voor te zorgen. U hebt geen exotische schoonmaakmiddelen nodig. Red de rotan helpt het afwasmiddel, een kom met warm water, een zachte doek, een tandenborstel en wat vernis.

Dat is alles wat nodig is om de levensduur van het meubilair te maximaliseren.

 1. Voeg een beetje zeep in het water, roer om schuim te laten verschijnen.
 2. Met een zachte doek, schuim op het meubilair aanbrengen, veeg de rotan.
 3. Maak met een oude tandenborstel alle hoeken schoon.
 4. Laat het rietje drogen. Bedek vervolgens met houtvernis. Als er scheurtjes zijn kunnen ze overschilderd worden met olievernis of natuurlijke lijnolie (gekookte lijnolie).
 5. Gebruik voor het verwijderen van vlekken voldoende water en afwasmiddel.
 6. Droog het vlechtwerk kan een normale föhn zijn.

Was voor de verzorging van rotanmeubels

Wat beïnvloedt de levensduur van rieten meubels?

Rotan is niet goedkoop en moet zo lang mogelijk in uitstekende staat worden gehouden. Wat u moet weten om sterke, betrouwbare meubels te kopen?

 1. Hoe meer in een skelet van dikke draagstangen, hoe groter de belasting zal zijn.
 2. Je kunt niet met je voeten op een gevlochten doek staan. Stro kan gewoon niet tegen deze belasting.
 3. Meubilair tolereert geen uitdroging. Je kunt niet in de regen zitten of gewoon uit de koude stoel komen. De staven zijn te broos, ze hebben tijd nodig om te ontdooien en te drogen.
 4. Zoals elk natuurlijk materiaal, roteert rotan in de loop van de tijd. Het is normaal dat met de tijd vlekken verschijnen, de staven broos en broos worden. Daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor de set - polish, af en toe af te vegen met middelen van was, vernis.

Reparatie van rotanmeubelen

Hoe rotan meubels te repareren?

Kleine reparatie van uw favoriete tafel of boekenkast gemaakt van geweven stro kan met uw eigen handen worden gedaan.

 1. Als het weefsel is gescheurd, dan is het verweven. Om dit te doen, trimt u de gescheurde stroken en weven nieuwe.
 2. Heb je een stok laten vallen? Vervang door een nieuwe. Of breng een vochtige doek aan en druk vervolgens de naastliggende zachtjes op zijn plaats.

Rieten rotanmeubels zijn vrij duur. Na het passeren van de halve wereld uit Indonesische meubelfabrieken, is ze klaar om je huis en tuinhuisje te versieren in de datsja.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 − = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: