Vardagsrum i klassisk stil

vardagsrum i ett klassiskt stilfoto

Redan uttalandet av ordet "vardagsrum" säger att detta rum är avsett för mottagande av gäster, möten med vänner, så det blir ett visitkort av huset och dess ägare. Men det här är också en del av lägenheten, där hela familjen brukar samlas efter en dags arbete, för rekreation och socialisering. Därför bör vardagsrummet vara bekvämt, bekvämt, ha en trevlig tidsfördriv, universell i förhållande till kraven och önskningarna hos alla familjemedlemmar. välja interiör i vardagsrummet i klassisk stil du kan skapa ett rum där alla kommer att vara bekväma, och en rad riktningar kommer att skapa en unik och lyxig design. Klassiker är mycket varierande stil, som inkluderar lyx och elegans av olika epoker, vilket alltid är modernt och modernt.

vardagsrum i klassisk stil foto 28

De grundläggande reglerna för det klassiska interiören i vardagsrummet

Med sin mångfald har den klassiska stilen ett antal huvuddrag som skiljer det från andra håll. Klassikerns huvudkriterium kan betraktas som hög kostnad och lyx, i alla, även i de minsta detaljerna i inredningen. Denna stil ligger nära palats högtidlighet. Under flera århundraden genomgick han många förändringar, men i moderna förhållanden ser det ut som en elegant och rik. Allt i rummet har ett pompöst utseende: inredning, väggar, tak, golv, stora och små tillbehör.

vardagsrum i klassisk stil foto 27

Basen för klassikerna kan betraktas som naturmaterial och högkvalitativa material, av vilka möbler, textilier, vägg- och golvbeläggningar är gjorda. Harmoniteten i den övergripande bilden bör inte brytas med användning av billiga komponenter.

En karakteristisk kvalitet är symmetri och korrekt, exakt struktur av hela rummet som helhet och varje detalj som utgör den. Det här är en rik inredning, men allt är viktigt laconism och känsla av proportioner. Överflöd och höjning bryter det immaculate interiören i vardagsrummet i klassisk stil. I ett sådant rum finns det ingen plats för lediga eller billiga föremål.

vardagsrum i klassisk stil foto 26

Färg och ljus i vardagsrummet i klassisk stil

En särskild roll i inredningen i vardagsrummet i klassisk stil spelas av färgen på väggar, textilier och möbelklädsel. Rummets atmosfär, fasthållen och lugn, väl underhållen av ljus, pastellfärger, naturliga nyanser. Idealisk vit färg, som dominerande, i kombination med mer ljusa, men giftfria färger. Användningen av någon färg är lämplig för att dekorera rummet, men nyanserna är lugna, inte mättade.

vardagsrum i klassisk stil foto 25

En stor ljuskrona med flera lampor, med många pendlar och kandelabra, passar bra in i den klassiska designen. Användningen av brons eller förgyllda element understryker interiörets prakt, speciellt om de skär med andra delar gjorda av samma material. Ytterligare golv-, vägg- eller bordsbelysning, som harmoniserar med varandra, skapar en mysig och lyxig inredning.

vardagsrum i klassisk stil foto 25

Klassiska väggar, tak och golv

Inredning av tak, golv och väggar i vardagsrummet i klassisk stil tar en speciell plats. Alla ytor pekar på lokalernas pompositet, grandiosity hjälper till att betona användningen av kolumner, stuckaturer och väggmålningar.

Taket har en flernivåstruktur, den är färdig med element av formning och friser. Takets färg har en ljusare ton, i förhållande till andra delar av inredningen. Användningen av moderna material, som ett sträcktak, med en blank yta, kommer att underlätta perfekt för gästrummets storhet.

vardagsrum i klassisk stil foto 24

För dekoration av väggar används rik texturerad tapeter, med ett slätt eller elegant tryck, vilket skapar en lättnad. Användningen av konstnärlig väggmålning är en speciell glamour som kommer att betona det lyxiga utseendet på vardagsrummet. Mönstret är ett komplicerat monogram, avbildat i reliefmönster. Bakgrund kan ersättas med dekorativa gips- eller träväggspaneler som täcker hela ytan av väggarna eller markerar individuella fragment av inredningen. Dekorationen av väggarna med kolonner och stuckaturdekor gör rummet till en palatslägenhet, som visuellt expanderar utrymmet och gör accenter på vissa ställen.

vardagsrum i klassisk stil foto 21

För golvet används naturliga, dyra material: parkett eller sten. De kan ersättas av moderna: en parkettbräda eller en kakel som läggs ut från mitten av rummet till periferin eller ett symmetriskt mönster på golvets hela yta.

vardagsrum i klassisk stil foto 23

Möbler i klassisk stil

Huvuddelen av rummet är alltid upptagen av möbler, vilket spelar en viktig roll för inredningen i vardagsrummet i den klassiska stilen. För att upprätthålla respekten för inredningen väljs en massiv och samtidigt elegant möbler av naturligt trä, med carvings och carvings. Formen på möblerna har släta, mjuka linjer och i kombination med pompösa dimensioner, andas lyx. Klädsel av ädla lågmälda toner med ett diskret mönster, gjord av dyr jacquard, silke, satin eller bomullstyg. Den perfekta klädseln för stoppade möbler kommer att vara läder, det kommer att betona respekten för hela interiören.

vardagsrum i klassisk stil foto 22

Klassiker antar förekomsten av ett litet antal skåpmöbler. En vacker form av byrå, sekreterare, buffé eller byrå kommer harmoniskt att gå in i rummets övergripande design. En specialplats kan ockuperas av ett soffbord, förutom funktionella kvaliteter blir det en riktig inredning av vardagsrummet tack vare intressanta huggade ben, ovanliga bordsskivor eller utsökt förgyllning.

Textilier av klassisk stil

De använda textilierna fungerar som en prydnad och harmonisk tillägg till det klassiska vardagsrummet. De bästa tygerna är naturliga, dyra material: jacquard, sammet, silke, velour eller satin. Färgskalan hos en textilprodukt bör kombineras med möbelklädsel eller med en väggpalett, beroende på vad betoningen ligger på. Textilens struktur kan varieras: slät eller tryckt, med en liten diskret ritning. Gardinens form har alla slags tillägg som betonar rummets pompositet. Genom att använda lambrequins, fransar, penslar, draperier och veck gör gardinerna inte bara dekorationen av fönstren utan också den pittoreska fortsättningen av vardagsrummets interiör i klassisk stil.

vardagsrum i klassisk stil foto 21

En uttalad lilja, trä eller smidda, bör kortfattat kombineras med en ljuskrona eller andra föremål av ett interiör.

tillbehör

Arrangemang av en rik öppen spis ger en aning om romantik och komfort. Efter klassikernas traditioner måste det se lyxigt och ha stora dimensioner. För slutförandet används eldstaden, en natursten eller ett material som imiterar det, element av stuckatur eller smide läggs till. Tack vare detta görs en visuell accent på detta inslag i vardagsrummet i den klassiska stilen.

vardagsrum i klassisk stil foto 22

Tillbehörshallar med strikt och elegant utseende bör likna antikviteter. Lyxigt porslin, målningar, speglar i ovanliga ramar, ljusstakar, skulpturer och statyer, gör vardagsrummet verkligen majestätiskt och mysigt. I ett sådant rum finns det ingen plats för överflödiga saker. Överflödet kommer att störa den övergripande harmonin, i klassikerna har allt sitt eget specifika ställe och syfte. Komfort och mysighet i det övergripande interiören kommer att lägga till ett stort antal kuddar och kuddar.

Möjligheten att kombinera lyxig Empire-stil, graciös rokoko, utsökt renässans och andra stilar gör det möjligt att skapa en riktigt elegant och unik inredning i vardagsrummet i klassisk stil.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 + = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: