Originele ideeën voor het zelf maken van meubels

Meubels door eigen handen

Het originele en unieke interieur is de droom van elk gezin. Dat is waarom de ideeën van meubels met hun eigen handen aan populariteit winnen. Deze aanpak zorgt voor de individualiteit van de situatie en stelt u ook zelf in staat om de stijl, het materiaal en het kleurenschema te kiezen. Dus je kunt zelfs het gekste idee realiseren!

Waar te beginnen?

Als je geïnspireerd bent en je hebt zelfs ideeën om zelf meubels te maken, volg dan deze eenvoudige stappen om je voor te bereiden:

 1. Kijk rond: de stijl en het kleurenschema van de kamer, waar u de geproduceerde interieurartikelen gaat plaatsen, het uiterlijk van het meubilair. Als je aan het repareren bent, maak je een kamer vanaf bijna nul opnieuw, kies je een stijl, anders focus je op de omgeving.
 2. Ga naar de winkel met timmer- en bouwbenodigdheden, waar je van plan bent om te kopen. Vergelijk de verschillende versies van materialen, gezien hun kosten. Misschien dat het kopen van afgewerkte meubels u minder kost, maar in feite beter zal zijn.
 3. Maak een schets en bereken onmiddellijk de schaal: de lengte van de delen die u gaat gebruiken, de dikte. U zult dus begrijpen hoeveel u materialen kunt kopen.
Tekentableau - krvoati
Voordat je meubels gaat maken, moet je de tekening voorbereiden

Met een kant-en-klare tekening met alle nodige notities over de gebruikte materialen, kunt u beginnen met werken.

Let op! Het grootste deel van het meubilair is een team, dus u moet van tevoren bedenken hoe de onderdelen met elkaar in elkaar grijpen.

Rieten meubels

Voor zomerhuisjes en interieur in de zomerstijl, is rieten meubilair ideaal: draagbaar vanwege het gemak van materialen en ongelooflijk handig, het is eenvoudig te produceren. Het eenvoudigste type weven is plakken. In het ontwerp als dragende elementen weven stokken, die de rol van een frame spelen. Deze optie is geschikt voor beginners, omdat het op elk moment mogelijk is om dit of dat meubelstuk eenvoudig te converteren als er een fout is gemaakt.

Rieten meubels
Rieten meubels die door eigen handen zijn gemaakt, zijn niet alleen de harten van het hart, maar zien er ook erg aantrekkelijk uit

Begin met een eenvoudige, probeer een stoel te maken:

 1. Snijd vier stokjes voor de stoel, ze moeten in paren gelijk zijn. Hun parameters bepalen de lengte en breedte van de stoel. Bevestig ze met schroeven, je krijgt een rechthoek - de basis van de stoel.
 2. Houd bij het maken van de benen rekening met het feit dat de voorkant de hoogte van de stoel van de vloer bepaalt, bereken de lengte ervan op basis van de lengte van uw voeten van de patella tot de vloer. Snijd de achterkant, voeg aan de lengte van de voorpoten de gekozen hoogte van de rugleuning toe. Bevestig de resulterende frame-elementen ook aan de basis met zelftappende schroeven.
 3. Om terug te komen in de vorm van een boog, knipt u de stang iets langer dan de zitting en bevestigt u deze aan de uiteinden van de achterpoten.
 4. Voeg de baleinen toe door een stok tussen de poten aan de zijkanten te bevestigen. Vergeet niet dat ze op dezelfde hoogte moeten zijn.
 5. Weven de stoel met wilgenstaven met behulp van de gekozen techniek. Hieronder zijn een paar ongewone opties.
Manieren om te weven van rotan
Manieren om te weven van rotan
Rotan stoelen
Rotan stoelen

Rieten meubels zijn een origineel en praktisch idee van het interieur met je eigen handen voor zowel een stadsappartement als een datsja, een voorbeeld dat je op de foto kunt zien.

Rotanmeubels in modern design
Rotanmeubels in modern design
Rotan meubels in de slaapkamer
Rotan meubels in de slaapkamer
Rotan rieten eethoek
Rotan rieten eethoek in traditionele stijl

Bank van pallets

Er zijn nog andere interessante ideeën om zelf meubels te maken. Bijvoorbeeld banken van pallets, die goedkoop en eenvoudig te produceren zijn. Zorg allereerst voor pallets:

 1. Je kunt ze vinden bij de bedrijven die betrokken zijn bij het vervoer van goederen, of in de winkels van bouwmaterialen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze je voor een symbolische prijs of gratis bereiken.
 2. Als de pallets vuil zijn, spoel ze dan grondig af en droog ze.
 3. Zorg ervoor dat de integriteit van de constructie niet wordt verbroken, dat er geen scheuren en rotte plekken op zitten. Controleer ook op roestige spijkers.
 4. Schuur na het controleren en reinigen de pallets met een speciale slijpmachine of nazhdachki. De eerste optie is effectiever, omdat op pallets gegarandeerd is dat er geen haken en ruwheden zijn die het risico op versplintering vergroten.
 5. Gebruik voor het aan elkaar hechten van pallets in de regel schroeven en spijkers, evenals hoeken. Na het verlijmen moeten ze worden bedekt met een primer en vervolgens met vernis of houtverf.
Palletselectie
Het is raadzaam om pallets zonder gebreken te kiezen
Bank van pallets
Sofa van pallets is een eenvoudige manier om zelf meubels te maken
Meubilair van pallets in de tuin
Meubels van pallets kunnen de tuin perfect aanvullen

Vergeet niet dat de pallets slechts de basis vormen voor de bank. Om er een volwaardig meubel van te maken, moet je de poten op de wielen bevestigen en de matras en kussens erop leggen. Je kunt ze zowel zelfstandig als in gespecialiseerde winkels maken.

Planken - een echte ruimte voor verbeelding

Als je je fantasie de vrije loop laat als het gaat om ideeën voor meubels met je eigen handen, doe dan een poging om planken te maken. U kunt decoratieve elementen aan het ontwerp toevoegen naar uw smaak: sticks-dummies die zogenaamd de plank ondersteunen; bloemen, inpakken van het interieur, etc.

Planken met planten
Planken met imitatieplanten
Plank van takken
Heel interessant is de plank met takken

Interessant! De verborgen planken voor de planken zien er het best uit, maar u kunt ook hoeken en ankerbouten gebruiken, die worden beschouwd als de meest betrouwbare bevestigingen en ideaal zijn voor het schappen met zware voorwerpen zoals boeken.

restauratie

Als u het interieur zelf wilt bijwerken, is het niet nodig om meubels opnieuw te maken: het idee van een ongewone restauratie wordt weergegeven in de onderstaande foto. Soms is het genoeg om een ​​klein detail toe te voegen aan de oude bank of ladekast die met nieuwe, heldere kleuren wordt gespeeld.

Meubels in de stijl van een cheby-chic
Meubilair in de stijl van shebbie-chic heeft een kunstmatige veroudering met behulp van verf
Stickers voor meubels
Stickers voor meubels zullen het interieur nieuw leven inblazen
 • Om het meubilair helderder te maken, maakt u het schoon met een reinigingsstofzuiger. Om de bank te geven, is de vroegere schoonheid soms vrij eenvoudig: vervang eenvoudige, saaie hoofdkussens door contrast of versier ze met uw eigen borduurwerk.
 • Een geweldig idee om oude meubels met je eigen handen te bewerken, is schilderen. De sjofele hoes lijkt alleen charmant voor de moderne stijl van de shebbi-chic, en dan alleen als je de grens voelt tussen de goed verzorgde oudheid en het smaakloos gescheurde interieur.
 • Stickers op het meubilair laten de oude dingen beginnen te spelen met nieuwe kleuren: verschillende fluorescerende sterren en planeten of gewoon ongewone foto's op kasten en nachtkastjes worden het hoogtepunt van de kamer.
 • Decoupage - een ongewone optie om ladekasten te decoreren, waardoor ze een bepaalde kleur krijgen. Eerst moet je het oppervlak egaliseren voor ontkoppeling, daarna - breng het beeld aan en bedek het met vernis. Soms is het oppervlak vooraf opgehelderd, zodat het beeld meer contrast vertoont, maar dit is optioneel. Decoupage kan zowel buiten als binnen in het dressoir worden gebruikt.
Voorbeeld van decoupage in de borst
Voorbeeld van decoupage in de borst
 • Saai uitziende interieurartikelen kunnen worden gecorrigeerd met behulp van typografische stilistiek. Het idee van een dergelijke restauratie van meubels met hun eigen handen is om op de sjablonen verschillende letters en cijfers uit te knippen die u na het plakken op de kast hebt aangebracht. Een mysterieus cipher of een clipping van een krant - je bent alleen beperkt door de verbeelding.

Stoelen-hennep - wat is eenvoudiger?

En tot slot, het meest eenvoudige idee voor het interieur met hun eigen handen zijn de hennepstoelen. Je hoeft alleen maar een geschikte boom te kappen, in verschillende "stompen" te snijden en de resulterende spaties met vernis te krijgen. Je kunt ook stoelen met mozaïeken decoreren of zachter maken door er een plat kussen op te leggen.

Als je weet hoe je met een kettingzaag moet werken, kun je ontlasting maken van stronken door de rugleuning te verwijderen:

Hennep fauteuils
Hennepstoelen zijn geweldig voor parken en tuinen

Tip! Houd rekening met je eigen dimensies: het heeft geen zin om een ​​rugleuning te maken als het niet mogelijk is om gemakkelijk op een boomstronk te zitten. Voor dergelijke experimenten zijn alleen dikke boomstammen geschikt.

De vervaardiging van interieurartikelen is een moeilijk werk dat u zorgvuldig moet voorbereiden. Desalniettemin zal het aandeel verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen het zelfs een amateur mogelijk maken om het armoedige meubilair met zijn eigen handen in een interessant decor te veranderen met de hulp van gepresenteerde foto's, ideeën van restauratie en fabricage. Plezier voor jezelf en je dierbaren met een bijgewerkte sfeer!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − 95 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: