Mooie modulaire origami: kerstman en slee

moduljnoe_origami_ded_moroz

Op oudejaarsavond probeert elke vakman verschillende versieringen te maken. Santa Claus-origami is een originele decoratie, die kan worden gemaakt van gewoon papier. Het is niet duur en heel gemakkelijk te gebruiken. Van papier uitgesneden sneeuwvlokken en andere themaproducten, evenals interessante slingers en kerstversieringen.

Daarnaast moet het huis versierd zijn met speelgoed en klatergoud, het is ook noodzakelijk om de nieuwjaarsboom (boom of grenen) te versieren. Onder de nieuwjaarsboom is het gebruikelijk om cadeaus te plaatsen en de figuren van Father Frost en Snow Maiden aan te brengen. Ze zijn ook eenvoudig zelf te maken. U kunt bijvoorbeeld de techniek van modulaire origami gebruiken, waarbij speciale papierblanco's worden gevormd volgens een bepaald schema.

origami_ded_moroz
Santa Claus-origami is een originele decoratie die kan worden gemaakt van gewoon papier

Hoe modules voorbereiden op het werk?

Om een ​​kunstwerk van origami te maken, is de kerstman heel eenvoudig, als je het principe begrijpt.

Belangrijk! Het belangrijkste is om de elementen van de gewenste kleur in te vullen en ze dan in een bepaalde volgorde toe te voegen.

moduljnoe_origami_ded_moroz_master-klass
Om een ​​kunstwerk van origami te maken, is de kerstman heel eenvoudig, als je het principe begrijpt

Dit is een zeer interessant werk dat nuttig zal zijn voor kinderen. Techniek van modulaire origami kan een kind leren, en daarna zal hij in staat zijn om zelfstandig interessante ambachten en decoraties voor het huis te maken. Een speciaal kenmerk van dit proces is dat de lijm helemaal niet wordt gebruikt en dat een schaar vanaf het allereerste begin nodig is. De rest van de tijd kan een kind aan een ambacht werken en de ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat het kind gewond raakt door een scherp voorwerp of lijm zal gebruiken voor andere doeleinden.

7_ryadov_iz_belyh_moduley
7 rijen witte modules

Tot op de hoogte! Op zichzelf omvat de modulaire origamitechniek het gebruik van papieren elementen die in een bepaalde volgorde worden gestapeld, de meest gebruikelijke zijn circuits met 1/16 of 1/32 modules.

8_ryad _-_ 4_belyh_26_golubyh
8 rij - 4 wit, 26 blauw

Hier hebben we het over hoeveel delen je nodig hebt om een ​​vel A4-papier te verdelen om elementen te produceren om mee te werken.

9_ryad _-_ 3_belyh_27_golubyh
9 rij - 3 wit, 27 blauw

Modules worden gemaakt van elk afzonderlijk stuk papier. Om dit te doen, moet het in twee worden gevouwen en vervolgens de randen verbinden om een ​​driehoek te krijgen, waarvan het onderste gedeelte een beetje uitsteekt. Hier worden de randen ook gebogen naar de middelste lijn. De resulterende even driehoek wordt in tweeën gevouwen en we krijgen een module voor verder werk. Het is dus noodzakelijk om met de rest van de elementen te doen. Het aantal en de kleur van de modules hangt af van het specifieke schema.

10_ryad_11_ryad_12_ryad
10, 11, 12 rijen

Modulaire Vader Frost

Om aan de origami te werken, moet de kerstman witte, rode en lichtroze blokken maken, er zijn slechts 1163 elementen nodig om het beeldje te maken. Hiervan zal 559 wit zijn, 529 rood, 47 roze en nog eens 28 lichtroze.

13-18_ryad
13-18-serie

Stap-voor-stap montage modulaire origami Santa Claus ziet er zo uit. De eerste 5 rijen, die elk uit 30 rode modules bestaan, moeten in een cirkel uit de witte elementen worden gelegd. In de zesde rij moet je 4 witte elementen opmaken, en de rest rood. In de zevende rij witte modules zullen er slechts 3 zijn. Ze moeten zich boven de rij in de zesde rij bevinden. De achtste rij wordt op dezelfde manier herhaald als de zesde.

19-23_ryad
19-23 serie

Vanaf de 9e rij wordt een roze inzet toegevoegd. Het zal in elke rij 1-2 keer wisselen. Ze moeten boven elkaar worden geplaatst, zoals de witte elementen. Al het andere is in het rood gesloten.

24 rij
24 rij

Op de 19e rij moeten roze modules eindigen. Het witte element in deze rij is er maar één en het moet aan de achterkant worden bevestigd. In de 20e rij zijn er alleen rode elementen, maar twee nieuwe witte modules worden ingevoegd over het wit van de vorige rij.

25_ryad
25 rij

Vervolgens komen 2 rode rijen, gevolgd door de vorming van de kraag en baard van grootvader Frost. In de 22-24-serie maken we alleen witte elementen. In 25 moet je beginnen met het maken van een mond uit een lichtroze module. In rij 26 zal er een paar roze elementen zijn en de rest is wit.

vykladyvanie_moduley
Modules implementeren

De bovenkant van het gezicht, die de witte baard zal volgen, moet ook lichtroze zijn. Om dit te doen, moet je de 8 elementen van de juiste kleur op de juiste plaats berekenen. Voor een product van deze grootte zijn 4 rijen voor het gezicht voldoende.

30_ryad _-_ 18_belyh_dlinnoy_storonoy_vneryod
30 rij

Dan wordt alles aangevuld met een paar rijen witte modules, die de kerstmuts symboliseren, en dan wordt alles geleidelijk gereduceerd door rode elementen.

32_ryad _-_ 5_rozovyh_kv_18_belyh_dv
32 rij

Het werken aan de techniek van modulaire origami is interessant omdat je je verbeeldingskracht kunt laten zien en niet duidelijk kunt handelen volgens het bestaande schema. Tijdens het maken van de origami van de kerstman kan de meester het product aanvullen met aanvullende elementen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de kerstman met een lange baard te maken. Iemand wil het personage breder maken. Over het algemeen kan het voorgestelde schema eenvoudig worden gewijzigd.

37_i_38_ryady _-_ po_16_golubyh_kv
37 en 38 rijen

Wat kleuren betreft, kunt u niet alleen traditioneel rood en wit combineren, maar ook blauw of goud met witte modules. Begin origami meesters kunnen kleinere items proberen, maar het is moeilijk om realisme in hen te bereiken, dat wil zeggen, de baard kan worden gemengd met gezicht, hoed, enz.

dobavlenie_krasnogo_modulya_v_centre
Een rode module toevoegen in het midden

Hoe een modulaire kerstman te versieren?

Nadat het belangrijkste werk voor het maken van een modulaire origami Santa Claus is uitgevoerd, is het de moeite waard om het product op orde te brengen ten koste van bepaalde details. Grootvader Frost moet zijn handen maken. Ze zijn gemakkelijk te beheersen vanuit een paar rijen rode en witte modules. Ook dit sprookjesachtige personage heeft personeel nodig. Het kan gemaakt zijn van gedraaid papier en versierd worden met een ster gesneden uit zilveren of gouden folie.

vykladyvanie_rukava
De mouwen uitvouwen

Het gezicht van Father Frost moet ook verder worden ontwikkeld. Op de plaats waar lichtroze modules werden gebruikt, is het nodig om ogen en een rode neus te lijmen. Dit alles kan worden gesneden uit gekleurd papier, maar hoe effectiever het speelgoed eruit zal zien in het geval dat de ogen worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel en de neus is gemaakt van een speld met een grote ronde punt.

ded_moroz_vid_speredi
Vader Frost - vooraanzicht

U kunt het product installeren op een kartonnen basis, die moet worden verlijmd met lijm en bedekt met zilveren glitters. Het blijkt een geweldige feestelijke decoratie onder de kerstboom.

ded_moroz_vid_szadi
Vader Frost - achteraanzicht

Santa's Santa Claus

Tot op de hoogte! Fantastische Santa Claus-origami en op zichzelf ziet er geweldig uit, maar als je nog een paar details toevoegt, krijg je een hele compositie die niemand onverschillig laat.

Naast de figuur van Santa Claus kun je bijvoorbeeld geweldige sleeën maken en zelfs paarden maken. De laatste optie wordt beschouwd als een zeer complex product, dat alleen ervaren ambachtslieden aankan, dus eerst en vooral moet je aandacht besteden aan eenvoudiger Sanochki.

Modulaire origami-slee De kerstman bestaat uit 2 delen, dat wil zeggen, eerst moet je aan de boven- en achterkant werken en dan kun je naar voren gaan. Op alle zullen 633 roodbruine modules en 269 geel achterblijven. De kleur van de slee kan indien gewenst worden gewijzigd. Als u bijvoorbeeld kunt, kunt u glanzend gouden papier gebruiken. Deze sleden zien er gewoon prachtig uit.

Wat betreft de slee van de kerstman, worden stap voor stap modulaire platforms in een bepaalde volgorde uitgevoerd. Van de eerste tot de derde rij maken we eenvoudig 60 roodbruine elementen. In de vierde wisselen we al 4 geel - 20 rood - 4 geel - 32 rood af. In het linkerdeel bevindt zich het achterste deel van de slee, en aan de rechterkant - het voorste gedeelte. We beginnen het product vanaf de achterkant te verzamelen. Plaats in de vijfde rij 1 gele module - 31 bruin - 1 geel. Van de zesde tot de achtste doen we ook, maar telkens één roodbruin element minder.

ded_moroz_na_sanyahshema_origami
Vader Frost op een slee

In de negende rij zal er een gele module aan elke kant zijn, en in het midden van 29 rood. In de volgende 2 rijen is er nog een bruin-rood minder.

In de 12e rij zijn er 4 gele elementen vanaf de zijkanten en 22 roodachtige bruinjes in het midden. Elke rand heeft een gele in de 13e en 15e rij en 21 bruine driehoeken in het midden. Ook 14, 16 en 18, maar in het midden slechts 20 roodbruine elementen. In de 17e en 19e rij is er 19 roodbruin, naast de zijkant geel en in de 20e rij - nog een minder element. Dit deel is voltooid naast een van de gele modules.

Daarna kunt u doorgaan naar de voorkant. Er zijn al 4 rijen klaar, en van de vijfde naar de zevende lay-out een geel van de zijkanten en van 17 tot 15 roodbruin. Uiteindelijk zullen er 18 gele elementen zijn.

Op deze slee van de kerstman kan worden beschouwd als klaar. Voor hen kun je een rode zak toevoegen in de modulaire origamitechniek, wat heel eenvoudig is. Een traditionele tas met geschenken is een prachtige versiering van sleeën. Dit product moet naast Grandfather Frost zelf worden geïnstalleerd en vervolgens een dia met miniatuurverpakte geschenken in een vergelijkbare techniek plaatsen. Het blijkt een zeer interessante vakantiesamenstelling te zijn, die er geweldig zal uitzien onder de boom of aan de nieuwjaarstafel.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − 91 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: