Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Teppe i interiøret

Teppet er en av de beste måtene å radikalt endre interiøret, legge til tekstur og farge til den. I denne artikkelen vil en blogg om interiørdesign hjelpe deg plukke opp teppe i interiøret.

Ta en titt på det første bildet: hvor harmonisk ser stuen ut. Det samme kan sies om en harmonisk, men mer ekstravagant stue i neste bilde.

Hemmeligheten ligger i det faktum at teppet er kombinert med fargen på møbler eller tilbehør - den første foto i putene gjentatte gul og rosa fargen på teppet, blir bildet nedenfor støttes av den rosa fargen på sofaen fargen på teppet.

Så, den første måten vi bruker, å velge teppe i interiøret er å bruke farge på teppet i tilbehøret. Viktig nyanse: nyanser må samsvare. For eksempel vil de skråt rosa puter til teppet av pastell-rosa farge ikke være egnet.

teppe i interiøret

Dette betyr ikke at du må velge tilbehør nøyaktig i den nøyaktige tonen i teppet. I det forrige bildet kan du se at fargene på puter og tepper ikke passer perfekt sammen med teppens farger. Men de ser fortsatt harmonisk ut, fordi deres nyanser er veldig nært.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Så bruker vi teppet i interiøret, forutsatt at kombinasjonen av teppet med annet tilbehør:

-Velg for tilbehør en farge nærmere fargene på teppet

Selvfølgelig, valg av tilbehør som skal behandles, vil de la deg enkelt endre interiøret eller vil være "evig" .Poetomu rimer med teppe bare flytt tilbehør - gardiner, malerier, fine innredning som puter og vaser.

For eksempel, på bildet nedenfor, - malerier og gardiner er ideelt rhymed med teppefargene. Det skal bemerkes at stolens lyse farge ikke ser veldig harmonisk ut - lyse tepper + lyse møbler er gode hvis fargene er vesentlige forskjellige, for eksempel gul og blå.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Og i dette interiøret i teppet er pistasj, hvoretter den lyse grønnfargen blir påtrengende. Hovedregelen er, hvordan velge et teppe i interiøret:

Teppe i interiøret i stuen: Vi kombinerer møbler og teppe

Hvis du vil sette på lyse møbler på lyst teppe, velger du møbler og tepper i forskjellige farger.

Det er selvsagt ingen mening å sette møbler på teppet i samme farge som teppet, som på bildet nedenfor.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

På den røde teppet ser de hvite møblene fantastisk ut, og de røde møbler på den røde teppet ser meningsløst ut. så:
-Ikke plukk opp møbler og tepper i en farge - det ser styggt og utydelig ut.

Ved å kombinere et ujevnt teppe med tilbehør, bør du velge dem akkurat fargene på teppet, som vil understreke ideen om interiøret.

Teppe i kontrastfarge interiør

La oss se på denne setningen ved å bruke eksemplene i bildene.
På neste bilde er teppet gjort i forskjellige nyanser av rødt, og et salongbord og en lampe er laget i en av dem - den mest intense. Det ser bra ut, da det svarer den generelle ideen om interiørdesign - kontrast. Rusten og ferskenfarge i dette interiøret ville ikke ha kommet opp, siden en klar, klar kontrast er nødvendig.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Et annet eksempel er vist i neste bilde - rolig interiør (med grunnleggende farger grå, blå, lys eik) fortynnet kontrast svart-hvitt teppe, og for å understreke denne kontrasten, satt i svarte og hvite puter. På den ene siden viste det seg ganske hardt, men sannsynligvis var eierne ivrige etter dette.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Ganske et annet eksempel på neste bilde - det representerte også en rolig interiør, som diversifisert multi-farget teppe og puter valgt for fine mettede farger oppstår i teppet - mørk gul og mørk blå.
Hvis du mentalt gjør erstatning av puter for svart og rødt (disse fargene brukes også i teppet) - du kan forstå hvordan denne regelen fungerer.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

- Hvis du har en flerfarget teppe, bruk for eksempel tilbehør som tepperfarger som best følger ideen om interiøret.
Endelig er den mest konsekvente versjonen av denne kombinasjonen å velge tilbehør, ikke en eller to farger som gjelder i teppet, men alle farger. Oppgaven er ikke den enkleste ut fra shopping, men resultatet blir utmerket.

Som på bildet nedenfor består teppet av striper av beige, koral, brun, krem ​​og sjokoladefarger. Speil ramme og puter - krem, gulv lampe lampeskjermer - korall, bord - brun, pridivannaya nattbordet - sjokolade tsveta.Nemnogo tilbehør beige farge lagt ved peisen. Bildet er fantastisk.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Så demonterte vi den aller første måten å ta med teppet i interiøret - for å kombinere det med tilbehør.

Kontrast teppe i interiøret

En annen måte: hvordan du velger teppe i interiøret - ikke kombinere det med noe, men gjør det i kontrast med andre farger i interiøret.

På bildet nedenfor, kombinerer et teppe med lyse lilla farger også ikke noe - oppgaven er i en annen. Det legger til farge i et svart-hvitt interiør der svart, grå og hvit farger brukes til møbler og innredning.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

For den andre måten å melde inn i interiøret, brukes vanligvis tepper av mettet farge.

Tykke, lyse, mettede farger utgjør perfekt andre farger i interiøret. For eksempel, som i bildet under - fremhever en oransje lyse teppe perfekt sofaens hvite. Selvfølgelig faller puten på sofaen ut av det generelle rimet - det er mye lettere.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Hva er reglene for denne måten å bruke teppet i interiøret på?

Den første regelen:

-Hvis du har mørke, hvite eller lyse møbler, bruk en rik teppe i interiøret, som vakkert farger møblene.

På bildet under kan du se hvor kult når teppet farge Cyclamen streker mynte kreslo.Perechislim par partner farger: gul og blå, blå og oransje, rosa og grønn, mørk rød og lys blå, gul, burgunder, oransje og pistachio, blå og fiolett, rød og beige.
Parfargepartnerne er selvfølgelig mye større, men ovennevnte er perfekt testet i interiøret, de kan ikke vente på ubehagelige overraskelser.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Nå betrakter den andre regelen mer detaljert.
Se på de følgende to bildene.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Hvert interiør omfatter møbler og tepper med meget vakre farger. Men på grunn av at fargene på møbler og teppe er forskjellige, men likevel, skaper møbler og teppe i interiøret ikke hverandre, men syltetøy.
Se for eksempel på det første bildet: Den hvite teppet er vakkert farget av den vakre fargen på teppet. Men det brune bordet på bakgrunnen av teppet går tapt. Det ville være mye bedre å ha et hvitt bord. Så den andre regelen er det
- Ikke legg møbler på et teppe av lignende farge, det er bedre å bruke kontraster.

På neste bilde er teppet av lyse farger veldig uttrykksfulle i et lett homogent miljø. Av denne grunn står den vakre formen på stolene ut mot bakgrunnen av det lyse teppet. Så, den tredje regelen kan formuleres som følger:

I et veldig lyst interiør fortynner en lys teppe monotonen.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Det neste bildet viser perfekt at den lyse teppet for det første perfekt plasserte rommet, fremhever peis og spisestue, og for det andre vektlegger det møbelformen. Så, følgende råd:
-hvis du har lyse møbler og et lyst gulv og interiøret ser kjedelig ut etter din mening, vil en lys teppe perfekt revitalisere rommet ditt.

Utmerket utseende, ikke bare lyse, faste tepper, som i de tidligere innleverte bildene, men også fargerike tepper i etnisk og landlig stil. Det er veldig moteriktig å plassere slike tepper i moderne interiør (for eksempel i moderne stil) og ikke lenger legge til land og etnisk tilbehør - alt annet er nøytralt-moderne. Ser bra ut.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

La oss nå vurdere hvordan du legger til et teppe i kontrastområdet. På bildet nedenfor ser du en mørk gulv, en hvit sofa, en del av en vegg med mettet rødt, og en del er helt mørk. Og gullmatten passer perfekt inn i dette bildet, gir det austerity og drama.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Et mer kjent eksempel kan ses i følgende bilde.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Det lyse interiøret har kontrast-mørke elementer, det er perfekt opplyst med et teppe med en rik eplefarge. Så, er følgende regel veldig enkel.

- For å gjenopplive det kontrastrike interiøret bør du bruke et teppe av mettet, men ikke veldig lys farge.

En fantastisk mottak når teppet ikke er monofonisk, men har noen mettede farger - som på bildet under, hvor teppet er en viktig del av det brutale interiøret. Mørke møbler på det mørke gulvet ser ikke så bra ut, og det fargerike teppet forbedrer interiøret betydelig.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Et lignende tilfelle på bildet under er et mørkt gulv og mørke møbler. Ved hjelp av en hvit teppe blir interiøret visuelt lettere. Men det ville være enda bedre om teppet lå nærmere tommelen, og rørte ved dem, siden nattbordet smelter sammen med det mørke gulvet.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Følgende regel:

-hvis du har mørke møbler og et mørkt gulv, bruk i interiøret eller en lett teppe og sett den på en slik måte at den kommer i direkte kontakt med de mørke møbelene.

La oss nå gå videre til fetish av moderne designere - en hvit, myk teppe. På bildet over kan du se en annen viktig nyanse - denne hvite teppet med en lang lur gjør interiøret mer koselig.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Det samme bildet er sett på bildet under - et ganske kaldt moderne interiør blir mer behagelig takket være en myk, hvit teppe.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Eller i det forrige bildet over - teppet ser bra ut og myker opp det originale, men harde interiøret med høyteknologiske elementer. Rengjøring av en slik teppe er vanskeligere, men dette teppet fungerer perfekt i interiøret.

- Hvit fluffy teppe vil se bra ut i alle interiører

Men tepper av andre nøytrale og lyse farger - krem, beige, melkeaktig hvit, sand, lysegrå, etc. - best egnet til stille interiør, som på bildet nedenfor. Slike tepper er også gode i et kontrastfarge interiør, hvis de viktigste fargene er også naturlige og rolige. Hvis interiøret bruker prangende og lyse farger - et teppe med melkaktig hvit eller beige farge vil se ut som en bleknet, vil miste.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Teppe i interiøret av den dominerende fargen

Og til slutt det mest komplekse eksempelet på når et teppe brukes i interiøret. Teppe i interiøret kan gjøres i den dominerende fargen på interiøret.

På bildet nedenfor kan du se at teppet i interiøret er laget i samme beige farge som resten av dekorative elementene.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

Hvorfor kalles denne metoden det vanskeligste?
Teppe i interiøret - En stor gjenstand, hvis en dominerende farge blir veldig mye, vil det være veldig selvsikker. Denne regelen gjelder selv for stille nyanser, for eksempel oker.

Teppe i interiøret: dekorative funksjoner

-Hvis du velger et teppe i den dominerende fargen på interiøret, tenk på muligheten for å redusere mengden farge, hvis den blir for mye.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 + = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: