Innvendige skyvedører: hjelp til å velge

Skyvedører

I det moderne interiøret har rommet mellom rommene også blitt et av elementene i interiørdesign. Den kan stå åpen, som praktiseres i såkalte studioleiligheter eller adskilt av ikke-tradisjonelle dørdesigner. I de fleste hus og leiligheter brukes vanlige svingdører.

Alternativt er det mulig å bruke sammenleggbare strukturer eller Innvendige skyvedører, som noen ganger kalles "door-coupes". Sammenlignet med konvensjonelle har de både en rekke fordeler og ulemper. I tillegg kan glidestrukturene variere på samme måte som installasjon og nettets type. La oss ta en nærmere titt på alle mulige alternativer.

Fordeler og ulemper ved skyvedører

Interiør skyvedører brukes aktivt av japanske arkitekter og byggere, siden denne typen konstruksjon er en av de nasjonale funksjonene til enheten av huset, forankret i århundrer. Hva er fordelene med skyvedører?

 1. Hovedfordelen nevnt av produsenter og selgere av slike strukturer er en mer fornuftig organisasjon av boareal sammenlignet med svingdører. Faktisk, for små leiligheter med små opptak og smale korridorer, kan dette være en løsning på problemet;
 2. Futuristisk utseende. Skyvedører passer perfekt inn i utformingen av en leilighet i stil med "techno" eller fasjonable nå "minimalisme", som ligger nær den japanske tradisjonen;
 3. Glidekonstruksjoner passer godt til ikke-standard døråpninger som ikke tillater deg å plukke opp dørbladet, fordi det er bredere eller omvendt, det er allerede blenderåpning;
 4. Bredden på sortimentet og det varierte designet, slik at det kan passe organisk til skyvedører i ethvert interiør;
 5. Lang driftsperiode;
 6. Ergonomi.

Men sammen med fordeler har skyvedørdesign en rekke ulemper:

 1. Dårlig lyd og støyisolasjon;
 2. Svak tetthet;
 3. Behovet for vanlig smøring mekanisme. Ellers, når du skyver, kan dørene knase, flytte med jerks, noen ganger syltetøy.

Hvis du har bestemt deg for å installere bare en slik type dørstruktur, gå til neste trinn - valget.

 

Skyvedører

Hva slags glidestruktur å velge, for ikke å bli feilaktig?

Innvendige skyvedører klassifisert etter antall canvases:

 • single-dør;
 • Todørs

Og slags installasjon:

 • Langs veggen;
 • Inne i veggen

Først av alt, vurder hvilken type installasjon. Uansett hvordan du vil gjemme døren inne i veggen, hvis du bor i et hus eller en leilighet, men ikke er klar for radikal restrukturering, må dette alternativet bli forlatt. Det kan bare realiseres på byggestadiet, og etterlater en spesiell nisje i veggen, hvor skyvedøren etter hvert vil gå. Derfor er styrene som regel lagt langs veggen.

Skyvedørsmekanisme
Driftsprinsipp for skyvedører

Når det gjelder antall dørblad, her, som regel, spesielt ikke valgt. To canvases er passende når åpningens bredde er mye større enn standard en. I dette tilfellet er doppene satt på en guide, og de kan bevege seg fra hverandre i forskjellige retninger, og inn i en.

Hvite skyvedører

Velg typen vedlegg

Hvis de indre skyvedørene var av samme type, ville det ikke være nødvendig å pusse over funksjonene i design, installasjon og drift.

Det er imidlertid forskjeller som ikke er så åpenbare for lekmannen. De tillater et bredt felt for manifestasjon av individualitet i utformingen av boligen. Disse inkluderer:

Vedleggstype:

 • Guide ruller ligger like nedenfor;
 • Nedenfor og over.

Legge bare guider på gulvet - den vanligste typen festing for montering av glidestrukturer. Som regel er det valgt på grunn av kostnadsbesparelser, siden i dette tilfellet koster skyvedører en og en halv, og til og med to ganger billigere.

Men her er det verdt å merke seg at det er i denne typen installasjon ofte har problemer med skyvemekanismen i drift - det begynner å syltetøy, blad beveger seg i spruter, med et pip eller rangle. I tillegg, hvis guidene er bare på bunnen, er det ikke anbefalt å bruke tunge stoffer, for eksempel, av massivt tre, da de etter hvert kan forvrenge struktur og føre til funksjonssvikt.

Skyvedørsmekanisme

Dørkonstruksjoner med styrruller både på gulvet og på taket er dyrere. Som vi allerede har sagt, kan forskjellen i prisen være en og en halv, og til og med to ganger. Men med langsiktig drift betaler disse kostnadene seg.

Denne typen installasjon gir pålitelighet, brukervennlighet, lengre levetid uten å justere mekanismen. I tillegg kan de tåle vekten av tunge kluter, inkludert massivt tre.

På samme tid, for installasjon av skyvedører med to styringsruller, er det begrensninger som du bør tenke på på forhånd hvis du bestemmer deg for å installere dette systemet.

Først av alt er det nødvendig å observere følgende forhold:

 1. Taket og gulvet må være perfekt nivå;
 2. Gulv og tak må være strengt parallelle med hverandre. Hvis det ene eller det andre flyet har en skråning, vil skråningen holde glidestrukturen;
 3. Fravær av noen takkonstruksjoner, inkludert spenning, suspensjon, eller dens variasjon - taket på skinnene.

Hvis ditt hus eller leilighet gulv eller tak har en bias, men du likevel ønsker å installere innvendige skyvedører på to rails - topp og bunn, ta vare på innrettingen av flyene, for eksempel foreta påstøp. Justering av taket uten hjelp av suspenderte konstruksjoner er vanskeligere og dyrere, men det er også mulig å gjøre det.

 

Skyvedørblad

Hvilket dørblad foretrekker du?

Som i tilfelle av konvensjonelle svinger, kjøp Innvendige skyvedører du velger typen lerret. Det kan være:

 • Massivt tre;
 • Glass eller speil;
 • Sponplate, fiberboard;
 • Kombinert stoff: Sponplate med glass eller speilinnsats.

Når det gjelder dørene fra massivt tre, er de sikkert sterke, pålitelige, holdbare. Vi har allerede nevnt ulempene ved et slikt valg - først og fremst er de mye dyrere enn vanlige, spesielt hvis vi snakker om sjeldne trearter.

I tillegg kan de kun monteres på to skinner, topp og bunn, ellers på grunn av tyngden på stoffet, vil designen koble seg over tid.

Skyvedører på lilla bakgrunn
Kombinert skyvedører

Glidende innerdører av glass eller speil med kant fra aluminium er veldig elegante, stilige, perfekt tilpasning i "techno-stil". Ulempene er igjen den store vekten av strukturen, på grunn av hvilken det er bedre å montere den på to guider og en høy kostnad (selv om den er lavere enn tremassivet).

Skyvedører med blomster
Glass skyvedører

Kluter fra trebearbeiding eller trefiberplater er rimelige, har liten vekt, slik at du kan spare på installasjonen av konstruksjonen ved å montere kun de nedre styrene. Ulempene inkluderer en beskjeden design, som bare er forskjellig på grunn av farge og tekstur av laminert film av det øvre laget.

Wenge farge skyvedører
Innvendig skyvedør med montering på en skinne

Kombinert dørblad, som består av sponplater og glass eller speilinnsatser, er den absolutte lederen i salget. De oppfyller de fleste av kravene til den gjennomsnittlige forbrukeren, fordi de er rimelige, enkle å betjene. ha en liten vekt, og derfor er det mulig å montere bare en guide.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: