Möjliga varianter av en vas för blommor

Vase för blommor

Blommor är inte bara den mest universella presenten, utan också den bästa inredningen av inredningen. Med ett kompetent val av blommor vaser, blir buketten ett elegant tillägg till situationen, tilltalande värdarna och påminna dem om vem som gav den.

För att inte få fastna och inte vara i en situation där blommor måste sätta i någon lämplig behållare, rekommenderar designers att ha flera typer av vaser, vilka var och en måste uppfylla vissa krav.

Typer och former av vaser

När du väljer en vas för blommor, bör du fokusera på flera grundläggande egenskaper hos produkten:

  • design;
  • stycken;
  • material.

Varje design är utvald enligt din smak och stilriktning på insidan av huset. Med detta i åtanke kan behållaren ha både ett traditionellt och ett ovanligt utseende. Modiga salonger erbjuder älskare av skönhetsvaser, fantastisk fantasi. Till exempel, ett tillbehör som samtidigt tjänar som både en kapacitet för blommor och en serveringsapparat. En sådan vas med en bukett kan placeras i mitten av bordet och lägga på det frukt, godis eller kakor.

Vase för blommor

Tillbehör i klassisk stil saknar avantgarde former. Den största fördelen med en sådan vas skulle vara vikt och vikt. Ett ljust luftigt föremål av kristall eller genomskinligt glas kommer att lösas bland de massiva trämöblerna med inläggningar, smidda lampor och tunga gardiner. Vasen för blommor i den klassiska stilen bör vara av strikt form, som påminner om en grekisk amphora eller en orientalisk lampa. Optimal färgning - naturlig, varm, nära naturlig färg.

Utformningen av tillbehör för moderna stilar tvärtom förutsätter viktlöshet och strålning, tankegång och kombinationer av kombinationer. Här är både porslin och glas, dekorerad med krominsatser, relevanta. Allt är tillåtet - behållare med spegelelement, interspersioner av rhinestones, björkbarkramar och mycket mer.

På senare år har popularitet av etno-stil blivit populär. Att ha möjlighet att resa, försöker folk att översätta favoritmotiv i utformningen av egna hem. Som alla möbler måste tillbehör till blommor endast göras av naturmaterial: lera, läder, keramik, trä. Inget glas och plast! Välj en varm Provence eller präster i Nordamerika? I det här fallet blir den bästa inredningen av inredningen en keramisk vas med vit glasyr. Om hjärtat är närmare den mystiska östnären, få några porslinsbehållare med eleganta fina målningar i traditionell stil.

Vase för blommor

Men även om vaserna är helt överensstämmande med bostadsdesignen, glöm inte att det är nödvändigt att moderera i allt. Att dekorera rummet är tillräckligt med 1-2 vaser, placerade i olika delar av rummet.

Beroende på formen på vasen och typen av blommor

Blommor i vasen ser perfekt ut om kapaciteten matchas beroende på deras slag. Idag kan du köpa tillbehör hög, medium och låg, i form av tallrikar och skålar. Oavsett hur vacker vasen är, är dess främsta syfte att lagra blommor, så huvud vikt läggs på växtens egenskaper.

Så, för lågväxande primroser (snödroppar, krokusar, liljor i dalen, primrosor etc.), kommer låga platta vaser eller runda små krukor att behövas. Blommor med långa stjälkar utan löv (påskliljor) ser bättre ut i glas eller vita porslin smala vaser av långsträckt form.

Vase för blommor

Sommarblommor, kamille och klockor kommer att se oorganiskt ut i tunga och dyra produkter, men enkla krukor utan glas eller smala keramiska krukor kommer att vara ett utmärkt alternativ för deras placering. Också i en liten kanna under Gzhel kan du sätta en bukett med glöm-me-nots eller snödroppar, nasturtium eller ringblommor med löv.

Tulpaner, iris, freesia kommer organiskt att komplettera vasen i form av en glasbägare med rund eller kvadratisk form.

Om rummet är dekorerat med en vas med blommor, är det nödvändigt att komma ihåg en enkel regel: Planter med långa stjälkar bör endast lokaliseras i hög ogenomskinliga behållare. Gladiolus, lupiner, fleråriga delphiniums och frodiga rosor kommer helst att se i en långsträckt keramisk vas.

Enkla glas eller keramiska tillbehör av ljusa monokroma färger är lämpliga för buketter som består av ett stort antal fältväxter och kommer att dekorera interiören i husen.

Läs också: Hur man vatten Tradescantia

Vase för blommor

Matchande färger och vasmaterial

Materialet från vilket tillbehören är gjorda påverkar inte bara deras utseende, men också säkerheten hos växter. Forskare har funnit att i en pott med blommor håller blommor längre. I många avseenden beror detta på att materialet kan "andas", passerar luften genom väggarna, men förhindrar vätskeflödet.

Metall- och keramikprodukter kompletterar interiören i klassisk stil. Sådana vaser är dekorerade med blommor massiva, ljusa, skrymmande. Det kan vara som gladiolus, rosor, nejlikor eller iriser. Växter med knoppar av fångstiga, stämningsfulla färger bör placeras i monokroma vaser som inte kommer att distrahera själva siktet. Om målet är att visa tillbehörets skönhet kan den kompletteras med mjuka vita, ljusrosa blommor eller välja växter utan knoppar, men med dekorativa löv.

Etniska dekorationer kommer att dekoreras med vaser av lera, porslin och keramik. Optimal färger - vit, brun, grön, svart. För en behållare med svart färg, välj bara ljusa blommor (röd, gul, orange) med ett stort antal blad.

I en designervase av ovanlig form eller färg lägger inte mycket av blommor. Oavsett vilket material tillbehöret är tillverkat av, är det utformat för att ge interiören sin originalitet. I det här fallet kommer en stor växt (gerbera, krysantemum) att räcka för att betona flygningen av konstnärens tankar. Om vasesignalen upprepar de inre färgerna, kan växten ha en ljus och snygg färg. Om själva tillbehöret spelar rollen som en accent, är det bättre att välja en vanlig utseende.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: