Varm garasje med egne hender

Varm gulv i garasjen med egne hender

Selv tekniske rom i kulde skal varmes opp. Ellers begynner fuktighet å samle seg, som til slutt blir til is. Bilentusiaster må fortsatt tenke på hvordan man holder varmen i garasjen om sommeren. Det er mange varmebesparende apparater for garasjen, som du enkelt kan lage med egne hender. De vil bidra til å beskytte bilen mot frost.

Garasje ovner

Oppvarming av garasjen med en vanlig elektrisk varmeapparat er en takknemlig oppgave. Kontoer for elektrisitet vil være store, og varmen i rommet vil ikke bli spesielt økt. Det er bedre å lage ovnen i garasjen med egne hender.

Garasjeovner skal oppfylle følgende krav:

 • har små dimensjoner og enkel konstruksjon;
 • effektivt operere både på fast og flytende brensel;
 • varme raskt opp og opprettholde varmen i lang tid;
 • Bygg og vedlikehold bør være billig.

Burzhuyka i garasjen med egne hender - den enkleste måten å løse problemet med et varmt rom. For å produsere den trenger du flere metallplater, et rør eller en tønne.

Ovn for garasje
Garasjenovnen er liten i størrelse og enkel i konstruksjon

Metall bør velges ikke tynnere enn 5 mm. Og diameteren av en egnet fat til en hjemmelaget ovn bør overstige 300 mm.

Skorstensrør er bedre å fjerne fra toppen. For valg av røret som ligger bak, er det nødvendig å sjekke vinkelen til skorsteinen. Det skal være mer enn 30 grader. Diameteren på røret skal være minst 120 mm, tykkelse - 2-3 mm. Ved bruk av tynt metall blir ovnen raskt ubrukelig.

Stedet for fjerning av aske er laget av metallplater med spor. Størrelsen på hullene påvirkes av ovnens størrelse og typen av drivstoff. Den er installert fra bunnen av ovnen.

Under partisjonen er det nødvendig å installere en boks av stål 3 mm tykk for fjerning av aske. For å øke effektiviteten til garasjen for garasjen din, bør du sveise fem millimeter plater av metall til sidene i rette vinkler. Rommet vil varme opp mye raskere på grunn av et større kontaktområde med ovnen.

Ovnen til garasjen med egne hender på tre gir lang forbrenning. Ved kan helles en gang hver 15-20 timer. For å gjøre dette, er det nødvendig å lade enheten helt med drivstoff og lage en spesiell spjeld. Moderat trekk gir brensel å ikke brenne, men sakte til smolder.

Komfyr i garasjen
Ovnen til en garasje med egne hender på tre gir langvarig forbrenning

For å lage en slik ovn trenger du en fat med en kapasitet på 200 liter. Den øvre delen må kuttes og gjøres i en utgang under skorsteinen. Det er også nødvendig å kutte et hull der et rør (100 mm) skal installeres for luftinntak. Effektiv trekkraft og fullstendig fjerning av forbrenningsprodukter vil kunne gi et rør med en diameter på mer enn 150 mm.

I neste trinn er det nødvendig å kutte ut en sirkel fra et metallark og sveise til flere stykker buede profiler. Den resulterende lasten må bevege seg fritt inne i tønnen. Deretter lager et hull og sveiser et rørstykke (100 mm). Hele strukturen er plassert inne i fatet, dekket med et lokk. Røret fjernes i det forberedte hullet.

Det vil ta 2 luker. En for å legge brensel, den andre for å rense ovnen fra asken. De må være lukket med metalldeksler.

Hvis det ikke er tønne, kan du ta et langt stykke rør med stor diameter. For bunn er det bedre å bruke et firkantet metallark - dette vil øke stabiliteten til enheten.

Det er bedre å installere ovnen på et murstein fundament.

Hjemmelaget komfyr for garasje
For fremstilling av ovnen trenger du en fat med en kapasitet på 200 liter

Oppvarming i garasjen

Det er lett å gjøre oppvarming i garasjen med egne hender, installasjonsvideoen kan enkelt bli funnet på Internett.

Veien til oppvarming avhenger av eierens preferanser. Men du bør vurdere alle alternativene og velge den mest praktiske. Oppvarming i garasjen med egne hender skal være billig, tilkoblingssystemet er enkelt. Typen drivstoff er også viktig.

Elektrisk oppvarming er den enkleste metoden for å skape en varm garasje. For å koble den, trenger du bare å kjøpe det nødvendige utstyret. Den skal være mobil og kompakt. Kostnaden for slik oppvarming vil kun bli påvirket av takst for elektrisitet.

Den elektriske omformeren er den mest effektive enheten for oppvarming. Det er gulv- og veggmodeller. Slike ovner er preget av små dimensjoner og høy produktivitet.

Infrarøde varmeovner er kompakte, effektive og kraftige nok. Rask oppvarmet rommet, men kan ikke takle store områder. Av ulempene - høy pris og høyt energiforbruk.

Elektrisk oppvarming i garasjen
Elektrisk oppvarming er den enkleste metoden for å skape en varm garasje

Varmepistoler kan raskt varme opp garasjen. De er kompakte, produktive og praktiske. Designet inkluderer en varmeapparat og en diffusorvifte. Det er mulig å koble en lignende enhet til et enkeltfaset nettverk med en stor størrelse wire. Men det er bedre å bruke et trefaset nettverk for tilkobling.

For å varme opp garasjen med vannoppvarming trenger du ikke betydelige kostnader. Du trenger radiatorer, metall-plast rør og en kjele.

Varmebevegelsen gjennom rørene er bedre å gjøre tvunget til. For å gjøre dette, er det nødvendig å lage en lukket sløyfe, fra under fest et rør.

Hvordan monteres systemet?

 1. Plasser oppvarming radiatorer i en avstand på 15 cm fra gulvet.
 2. Bestem plasseringen av kjelen.
 3. For å koble alle elementer i systemet, bruk rør og en egnet stoppventil.
 4. Varmebæreren må være frostvæske.
 5. For å forhindre at systemet fryses, må det startes regelmessig.
 6. Hvis det er et langsiktig fravær, må kjølevæsken dreneres.

Riktig montert system vil tillate lang og pålitelig oppvarming av garasjen.

En annen populær måte å varme opp på rommet er luftvarme. En strøm av varm luft er opprettet, som kontinuerlig sirkulerer i hele området.

Denne oppvarmingen oppvarmer ikke bare rommet, men fjerner også overflødig fuktighet fra det. Hva vil bidra til å beskytte bilen mot korrosjon.

Et slikt system er ganske enkelt å montere.

Gassgarasjeoppvarming er en praktisk og økonomisk måte. For felles effektiv drift er det nødvendig med installasjon av termiske generatorer. Enhver form for gass kan brukes som drivstoff.

Når du bygger deg selv, må du vurdere noen av nyansene:

 • Gassylinderen er installert i et spesialskap, som må være grundig isolert;
 • Selv med et lite garasjeområde, bør gassutstyret tildeles et separat beskyttet sted;
 • Denne typen oppvarming bør ikke installeres dersom rommet sjelden oppvarmes.
Gassgarasje oppvarming
Gassgarasjeoppvarming er en praktisk og økonomisk måte

Den største fordelen med gassoppvarming er den lave prisen på utstyr og drivstoff.

Oppvarming Garasje

Garasjebyggene er ikke preget av tykke vegger. Derfor må du vite hvordan du skal isolere garasjen med egne hender.

I problemet med isolasjon er det viktigste ikke å overdrive det. Høy temperatur påvirker også bilens tilstand, som forkjølelsen. Forskjellen mellom temperaturen utenfor og inne i garasjen bør være minimal.

En annen feil som noen bilister gjør når de oppvarmer garasjen med egne hender, er lukking av alle hull, noen ganger selv ventilasjon. Dette fører til økt konsentrasjon av forbrenningsprodukter. Hva kan føre til negative konsekvenser for kroppen.

Derfor, når du isolerer garasjen fra innsiden med egne hender, må du ta vare på tilstedeværelse av ventilasjon eller eksos.

Varmeapparatet kan festes til både ytre og indre vegger. For intern isolasjon er det dyrere og helt ufarlige materialer som trengs.

For ikke å forstyrre den naturlige bevegelsen av luft inne i rommet, kan du bruke mineralull. På de ytre veggene er faste stive matter av mineralull med økt tetthet. Og for intern bruk er det laget mykere, ikke så tette produkter.

Oppvarming Garasje
Garasjeisoleringsordning

De beste termiske isolasjonsegenskapene til basalt mineralull. Slike materialer holder ikke varmen i rommet, men det absorberer høres bra ut.

Ved bruk av mineralull må det beskyttes med en dampsperre. Dette vil beskytte varmeren mot for mye fuktighet og forlenge levetiden.

Kostnaden for glassull er litt lavere enn mineralullen. For arbeid er det nødvendig med spesielle hansker - dette materialet har en ganske stiv og stiv struktur, du kan skade øynene eller hendene.

Glassull bør beskyttes mot fuktighet under installasjon. Du kan ikke tørke den, du må kaste den bort. Våtfibre har ikke termisk isolasjonskvalitet, de lukter ubehagelig. Derfor, etter at installasjonen er fullført, skal et isolerende lag av folie eller film påføres over glassulden.

Den enkleste måten å varme garasjeveggene med skum. Denne polymer termiske isolatoren har ubestridelige fordeler:

 • enkel installasjon;
 • lav vekt;
 • kan behandles med en enkel hacksaw;
 • fuktresistent;
 • lav pris;
 • holdbarhet.
styrofoam
Den enkleste måten å varme garasjeveggene med skum

Den lengste driftsperioden for utvidet polystyren er mer enn 40 år.

Men skummet gir ikke luft, det er ganske brannfarlig. Derfor bør du velge selvslukkende merker, som går ut i noen sekunder. Polyfoam tolererer ikke solens stråler - det blir gult, begynner å smuldre.

Det mest moderne materialet for termisk isolasjon er reflekterende isolasjon. På den ene siden er det et skummet polyuretanskum. På den omvendte polerte folien. Denne varmeren har en meget liten tykkelse, noe som sparer et nyttig område.

Slike materielle bilister er anerkjent som de beste middelene for å varme opp garasjen.

Sammensetningen av varm gips inneholder sagflis, utvidet polystyren og vermikulitt. Dette er et godt termisk isolasjonsmateriale. Men for å oppnå et godt resultat må det påføres tykt og tungt. Oftest er det kombinert med andre typer isolasjon.

Bilistene-estetene, som er viktige for utseendet til garasjen, kan dra nytte av isoleringen av lokalene med flytende varmeisolatorer. De inkluderer akrylpolymerer, syntetisk gummi og organiske pigmenter. Et tynt lag av et slikt stoff kan erstatte 50 mm mineralull. Visuelt, dette materialet ligner på vanlig maling. Det er veldig enkelt å bruke det.

Varmeisolerende maling kan dekke alle overflater, de er ideelle for brosteinsbelagte garasjer. Et dampgjennomtrengelig, pustende lag er opprettet på veggen. Hva beskytter garasjen mot høy luftfuktighet.

Reflekterende termisk isolasjon
Det mest moderne isolasjonsmaterialet er reflekterende isolasjon

Isoler ikke bare veggene, men garasjeporten. Det er gjennom dem at det meste av varmen går bort. Hvis de ikke er isolert, vil det være svært vanskelig å varme hele rommet.

Først av alt må du lage en liten port i porten. Og ved siden av dem henge en plast- eller klutgardin, som vil bidra til å holde varmen inne.

Det beste alternativet ville være en tykk, gjennomsiktig film. Det må kuttes ikke for smale striper, fest over åpningen av porten.

Lag en varm garasje med egne hender under kraften til alle håndverkere. Med litt innsats og tid, kan du ikke bare gjøre deg komfortabel i rommet, men også øke bilens levetid betydelig.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: