Designalternativer for svømmebassenger for hjemmet

Å utvikle utformingen av svømmebassenger hjemme er nødvendig i planleggingsstadiet, siden metoden for dekorasjon vil avhenge av den totale kostnaden av arbeidet. Av stor betydning er materialene som brukes, nivået av kompleksitet i belysningssystemet, tilgjengeligheten av ekstra tilbehør som SPA, utformingen av rekreasjonsområdet. De bestemmer til slutt utseendet på bassenget, noe som er spesielt viktig hvis det ligger i et eget rom.

Det første du trenger å begynne å designe, er å velge en designløsning som fungerer best for et rom. For de som nøye velger utformingen av bassenget i huset, vil bildet av de ferdige originale prosjektene bli uerstattelig. Innendørs basseng i huset er opprettholdt hele året, så det bør være eiere og gjester.

Basseng for huset

Det første du trenger å begynne å designe, er å velge en designløsning som fungerer best for et rom

Grunnleggende krav til innkvartering

Før du går videre til utformingen av svømmebassengene hjemme, er det verdt å være oppmerksom på noen viktige punkter. Dette gjelder plasseringen av bollen. Det beste alternativet er å plassere den i første etasje. Moderne designere klarer å plassere bassenget både på balkongen og på taket, men disse alternativene bør ikke utnyttes i det minste fordi slike design krever ytelse av kvalitative beregninger, og de er alltid utformet på scenen når huset selv er fremdeles på papir i form tegning.

Svømmebasseng i kjelleren
Det anbefales å ta vare på den gode oppvarmingen i rommet og varmeboksens isolasjon, da det er kult i kjellene

Kjelleren er heller ikke det beste valget. Først vil det kreve ekstra kvalitetsventilasjon. Det er nødvendig å ta vare på den gode oppvarmingen i rommet og varmeboksens isolasjon, som det er kult i kjellene. For det andre passerer ofte grunnvann for nær overflaten, som til slutt vil i stor grad komplisere både konstruksjon og drift av strukturen.

Bassengprosjekt i kjelleren
Bassengprosjekt i kjelleren

Når du velger takkonstruksjon, er det verdt å velge strekkloftene, da de er mer praktiske, de er enkle å installere, og det er også veldig enkelt å ta vare på dem. Suspenserte konstruksjoner kan også installeres, men foretrekker valg på metallrammen, men ikke på treet, fordi dette materialet i et rom med høy luftfuktighet i lang tid ikke vil tjene.

Interiør av bassenget i huset
Når du velger takdesign, er det verdt å velge et strekkloft, da de er mer praktiske, enkle å installere, og omsorgen for dem er også forskjellig i sin enkelhet

For dekorasjon av vegger er det svært viktig å velge ikke bare vakkert, men også høykvalitets materiale. Det bør utføre ikke bare estetisk funksjon, men også beskytte overflaten mot utseendet av sopp, mugg, korrosjon. Ideell for slike lokaler er vannavvisende maling, glass, naturlig eller kunstig stein, keramiske fliser. Træret må bare brukes hvis det behandles med en spesiell blanding for å øke styrke og vannmotstand.

Til notatet! I utformingen av svømmebassenger for huset, er keramiske fliser ofte brukt som gulvbelegg, blir porselen steinvarer ofte valgt.

Det er verdt å gi preferanse til de artene som passer for bad. En av de moderne modetrendene er bruken av tre spesielt tilberedt for rom med høy luftfuktighet. På rommet er det anbefalt å lage et varmt gulv.

Hvordan velge en vaskeskål?

I standardforståelsen har bassenget en rektangulær form - dette er det vanligste alternativet. Det er bra fordi det krever mindre plass og gir mer effektiv bruk av plass, spesielt hvis stedet som er tildelt for bygging, er forskjellig i små områder. Men skålens rektangulære form er ikke begrenset til valget av bassenger.

Moderne design av bassenget
I standardforståelsen har bassenget en rektangulær form - dette er det vanligste alternativet

Moderne design av bassenger for huset innebærer bruk av en rekke typer skåler, da utseendet på rommet selv i stor grad avhenger av deres form. Skålen kan være rund, oval i form. Tradisjonelle former har en viktig fordel. Dekorer et slikt basseng vil være lettere, det er nok i designen å bruke 2 kontrasterende farger, for eksempel oransje og blå eller svart og hvitt.

Skål til bassenget
Avhengig av utformingen av rommet, kan bassenget ha svinger og svinger

Det er også mer komplekse varianter, hvor bollen er laget i form av en dråpe, bølge eller annen form. Avhengig av utformingen av rommet, kan bassenget ha svinger og svinger. Generelt er jo mer uvanlig tankens form, jo ​​mer original ser strukturen ut.

Til notatet! En interessant måte å ordne på er å gi bassenget en tematisk form, for eksempel å lage en bolle i form av en gitar, et hjerte.

Den opprinnelige versjonen - i form av et spor fra foten, der ved siden av det store bassenget er det 5 flere ovale fonter. Denne metoden er mer egnet for romslige rom i store områder.

Les også: Hvordan legge keramisk granitt på gulvet

Skålens størrelse bestemmes av flere faktorer:

  • området av rommet;
  • funksjonelle formål;
  • Antall personer som vil være i bassenget samtidig.

For en liten familie er det ikke nødvendig å ordne et stort basseng, det er nok å velge en mellomstor struktur. Hvis familien er stor og det er mange små barn, er det bedre å gjøre bassenget mer funksjonelt og dele det i 2 forskjellige dybdepartier.

Bilde av bassenget design i huset
For en liten familie er det ikke nødvendig å ordne et stort basseng, det er nok å velge en mellomstor struktur

En annen uvanlig form for dekorasjon, som ofte finnes på bildet av bassengdesignen i huset, er etableringen av dybdeendringer. En del av bassenget kan gjøres mindre ved å utstyre det med et sted for bading, og i den andre, tenk over bassengplassen egnet for voksne.

Utforming av bassenget

Formfaktor og størrelse bestemmer hovedalternativet for oppretting av strukturen. For eksempel, hvis du trenger et basseng av uregelmessig form, så er det eneste alternativet å grave gropen av ønsket form og helle vegger og bunn med betong. Hvis formen ikke er så viktig, kan du kjøpe en sammenleggbar konstruksjon eller en stasjonær bolle av polypropylen.

Utforming av bassenget
Formfaktor og størrelse bestemmer grunnkonstruksjonen av strukturen

Materialet som skålen er laget av, påvirker utformingen av bassengene for huset. En skål av betong bør være dekorert med keramiske fliser av høy kvalitet, så vil bassenget vare lenge, og bare noen ganger vil det kreve en liten reparasjon.

Svømmebasseng enhet
Ordningen med bassenget enheten

Hvis metallmonterte demonterbare strukturer ble brukt til å lage bollen, må overflaten av veggene og bunnen nødvendigvis dekkes av et lag med maling. Den eneste nyansen: malingen bør være fuktresistent, ellers vil det ikke vare lenge. Det må også tåle effekten av klor og andre stoffer som brukes til å desinfisere vann.

Etterbehandling bassenget med fliser
Ordningen med å fullføre bassenget med fliser

For utforming av hjemmebasseng basert på plastbeholdere, blir det ikke brukt noen ekstra materialer. Hvis du trenger en bolle med litt innredning, kan du kjøpe den allerede med tegning. Også for utforming av bassenger slipper de en spesiell film, men denne innretningsmetoden gir ikke det beste resultatet, men selve materialet er ganske dyrt.

Vanntetting av bassenger ved egne hender
Diagram over vanntetting av svømmebassenget med egne hender

Plastbassenger trenger ikke ytterligere etterbehandling, så hovedoppmerksomheten bør betales til arrangementet av området rundt bassenget. For eksempel, hvis veggene på rommet er ferdig med tre, er dekket også bedre foret med det samme materialet. Sandstein eller granitt kan brukes til gulv.

Betongskåler står ofte overfor keramikk. For dette formål er det ikke nødvendig å bruke en enkeltfarget flis eller et materiale med samme mønster. På bildet av bassengdesignen i huset kan du se interessante løsninger - bassenger med uvanlige mønstre og mosaikker. Forvendt kan du bruke en marmorfliser eller en klinker med fine porer. Men overflaten bør ikke være flat, da den kan glide på den og få skader av varierende alvorlighetsgrad.

Ventilasjon av bassenget
Klassisk plan for tilførsel og eksosventilasjon av bassenget

Veggene og bunnen av bollen kan males med akrylmaling, men dette alternativet er mindre motstandsdyktig,

fordi det brukes ganske sjelden. En annen måte å dekorere en konkret bolle på er å dekke den med en spesiell film, men dette materialet kan i stor grad øke kostnadene for hele strukturen.

Ekstra innredning for bassenget

I utformingen av svømmebassenger for huset, er flere elementer aktivt brukt som kan skape de mest uvanlige effekter som fossefall eller fontener. Slike detaljer øker kostnaden ved bassenget, men forbedrer utseendet betydelig.

Layout av kompositt kantsten til bassenget
Layout av kompositt kantsten til bassenget

Når det gjelder fargene på skålens vegger, er standardalternativet lyseblå eller lyseblå. I slike tanker virker vannet rent og varmt, og selve bassenget ser dyrt ut. I sanatorier og skianlegg er bassengene flislagt med blå nyanser.

Blå basseng i huset
I sanatorier og skianlegg er bassengene flislagt i blå nyanser

I tillegg til den blå fargen er det tillatt å bruke noen andre, men det er noen nyanser her: hvitt gjør vannet visuelt kaldt, dessuten blir skålens vegger raskt skitne og får en ubehagelig grå nyanse.

Stort svømmebasseng i et privat hus
Hvit farge gjør vannet kaldt, foruten skålens vegger blir raskt skitne og får en ubehagelig grå fargetone

Grønn farge kan heller ikke betraktes som vellykket. Den er egnet for kunstige reservoarer eller, i ekstreme tilfeller, til utendørs bassenger på stedet. De fleste nyanser av grønt skaper ikke den hyggeligste atmosfæren i rommet: luften virker mer fuktig, og vannet i skålen er skittent og muggen.

Grønt basseng
De fleste nyanser av grønt skaper ikke den hyggeligste atmosfæren i rommet: luften virker mer våt, og vannet i skålen er skittent og muggen

Det er hyggelig å dykke inn i bassenget, innredet i varme farger - gull, sand eller beige. Det finnes også originale varianter i designet, for eksempel svart, rosa eller sølv. Valget av bassengdesign er en privat sak for hver eier. Alle velger design av rommet, hvor han vil være komfortabel å bli.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: