Bytte av oppvarming batterier i en leilighet eller privat hus

Bytte ut radiatorer

Bytte av oppvarming batterier - et spørsmål om både innbyggerne i leiligheter, og de som bor i private hjem. For sistnevnte er dette problemet det mest relevante, fordi du har mulighet til å regulere oppvarming i hjemmet ditt og bruke mer effektive oppvarmingsapparater, du kan spare mye penger og sikre maksimal effektivitet i hele systemet.

Siden sommeren er oppvarming slått av, kan du enkelt bytte opp batteriene i leiligheten eller huset i denne perioden. Men du bør ikke vente og vente på slutten av sommeren eller til og med høsten, siden antall ordrer i denne perioden øker betydelig, og noen ganger må du vente lenge nok i køen.

I tillegg må du ikke glemme at hvis levetiden på batteriene er utløpt lenge nok, kan de når som helst bryte ned og forårsake en svært alvorlig ulykke, selv om sommeren. I dette tilfellet vil kostnaden ved å bytte opp batteriet øke, fordi du må eliminere konsekvensene av ulykken.

Radiator på bildet

Når det er bedre å bytte varmeapparater

Selv fagfolk kan ikke gi et bestemt svar på spørsmålet, når det er mer praktisk å erstatte oppvarmingsbatterier - under eller etter oppvarmingstiden. På den ene siden er sommerreparasjoner mer praktiske, siden det ikke er nødvendig å kontakte verktøyet for å slå av vannforsyningen til systemet. Alt arbeid kan gjøres uten hast, uten å skape naboer ulempen ved å slå av varmen.

Installasjon av oppvarming av en mester

Men på den annen side, hvis utskifting av oppvarmingsbatterier vil bli utført uforsiktig, vil selv en liten lekkasje gi store problemer hvis det ikke kommer opp i tide. Under oppvarmingstiden kan installatørene umiddelbart sjekke påliteligheten og tettheten til alle tilkoblinger etter at de har koblet batteriene til oppvarmingssystemet hjemme. Hvis det er en lekkasje, blir det umiddelbart oppdaget og eliminert. Ved å bytte varmebatterier om sommeren, vil du ikke ha en slik mulighet at det senere kan bli til stor problemer for både deg og dine naboer.

Valg av oppvarmingsbatteri

De vanligste i dag er radiatorer av følgende typer:

  • Sectional - samlet fra flere seksjoner, hvorav antallet bestemmes av størrelsen på rommet og maksimal mulig belastning på understøttende strukturer;
  • Panel - bestående av to eller tre flate paneler, inne i hvilke kjølevæsken sirkulerer;
  • Columnate - bestående av to samlere, koblet sammen med rørformede kolonner.

Radiatorvalg

Valget av typen oppvarmingsbatteri, hvis det er nødvendig å erstatte det, avhenger av mange faktorer, men oftest i hus og leiligheter har vi tradisjonelt seksjonale radiatorer.

Et mye viktigere aspekt ved valget er materialet som radiatoren er laget av. I dag brukes produksjon av batterier:

  1. Aluminium er et metall med ekstremt høy varmeoverføring, men ikke for sterk og er utsatt for korrosjon i systemer med saltkjølevæske.
  2. Støpejern er et tradisjonelt materiale for produksjon av batterier, og de viktigste ulempene er den massive og moderne designen til radiatorer. I tillegg bør det tas i betraktning at støpejernsbatterier ikke brukes i varmesystemer av høyhus (mer enn 9 etasjer) hus på grunn av for høyt trykk i systemet.
  3. Stål er et materiale med høy styrke og utmerket varmeoverføring.
  4. Bimetall (en kombinasjon av stålkjerne og aluminiumsrør) er et materiale som kombinerer de beste egenskapene til begge metallene.

Den mest prisgunstige er aluminium radiatorer, men deres bruk er begrenset av trykkindeksene i systemet og aktiviteten av korrosive prosesser når man bruker kjølevæsker av visse typer.

Oppvarming radiator

Kjennetegn på varme radiatorer

Når du velger en radiator, bør du mest oppmerksom på:

  1. Styrke. Den er preget av indikatorer på arbeids- og prøvetrykk - jo mer deres verdier, jo sterkere radiatoren. Driftstrykket i systemet avhenger av antall etasjer: For en 9-etasjers bygning er det nok 6 atmosfærer, og en 20-etasjes bygning vil kreve 15 atmosfærer for å sikre tilførsel av kjølevæske til alle leiligheter. For høyhus er aluminium og støpejernsbatterier som ikke har tilstrekkelig styrke ikke egnet.
  2. Korrosjonsbestandighet. De mest motstandsdyktige mot korrosjon er støpejernsbatterier, som tåler høytemperatur saltløsninger, som ofte brukes til sirkulasjon i varmeledninger. Den minste korrosive motstanden er levert av aluminium radiatorer.
  3. Varmeoverføring. I den medfølgende dokumentasjonen til radiatorene må den termiske effekten av delen angis.

reparasjoner

Beregn antall kreves for rommet er ganske enkelt: 1 kvadratmeter av området vil kreve gjennomsnittlig 100 watt termisk kraft. Denne indikatoren kan variere i større eller mindre side med endring i takhøyde og varmetap i rommet.

Utvalg av rør, kraner, beslag

For ledning av varmesystemet, brukes polypropylen eller armert plastrør oftest. Diameteren deres bør ikke være mindre enn rørene som ble installert før reparasjon, for ikke å hindre sirkulasjonen av kjølevæsken. Du kan bruke rør med større diameter, men de vil koste litt mer.

Oppvarming rør

I tillegg til batteriene selv, må du kjøpe passende plugger, kraner (PPR og Majewski), endestykker, tees, pakninger og andre nødvendige beslag. Krever også ankerholdere for radiatorer, som de vil bli festet til veggen. Den nøyaktige listen over nødvendige beslag er avhengig av varmesystemets utforming.

Avstemming og installasjon

Selvfølgelig er bytte av oppvarmingsbatteriet i leiligheten en privat sak for eieren, men installasjonsprosessen må være under kontroll av representanten for serviceorganisasjonen. I tilfelle en feilstilling i distribusjonen av oppvarming til den generelle ordningen for husets varmesystem, kan andre leietakere sende inn krav mot eieren i retten og kreve omarrangement, da oppvarming er i generell bruk av husleierne.

For å unngå mulige problemer er det tilrådelig å godta alle nyanser av installasjon med representanten for offentlige tjenester før arbeidet starter. Spesielt viktig forhandling prosedyre i tilfelle av en annen type montert radiatorer (forskjellig fra de som tidligere er blitt installert), og hvis systemkonfigurasjonen endres (endring av antall seksjoner, deres innbyrdes anordning og D. t.). Hvis installasjonen vil bli utført i løpet av fyringssesongen, for å slå av vannsirkulasjon og tøm det ut av systemet vil kreve tillatelse fra offentlige tjenester.

Fjerner radiatoren

Installasjon av varmebatterier kan utføres både manuelt og av kreftene til inviterte arbeidere eller spesialister fra serviceorganisasjonen. Vi trenger ikke å forklare at det siste alternativet koster litt mer, men forvaltningsselskapet er helt ansvarlig for mulige design- og installasjonsfeil i dette tilfellet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: