Väggpapper: katalog över foton

Välja tapeter för väggar

Bakgrund för väggar - en produkt som är allmänt representerad i byggbutiker och specialiserade stormarknader. De flesta konsumenterna styrs av deras val för färg och struktur. Och dessa kriterier är korrekta. Men vi får inte glömma andra krav på kvalitetsprodukter. Det finns många av dem, och tapetet för väggarna visar visuellt den nyfikna konsumenten alla möjligheter i det inre av bostads- eller kommersiellt utrymme.

Vilka faktorer måste beaktas vid val av tapeter?

I tapetkatalogen för väggar kan var och en av dagens köpare själva välja de produkter som uppfyller sina krav. Men valet är olika och ibland finns det ett dilemma för konsumenterna: vad är bättre att köpa?

Kriterier för valet av denna eller den här väggdekorationen är:

 • Syftet med lokalerna: bostads- eller bostadsområde;
 • rumbelysningsmekanism;
 • Kvaliteten på väggplattans yta.
Foto bakgrundsbilder för skåpet
Bakgrundsbilder måste väljas efter typ av rum
Skrivbordsunderlägg i vardagsrummet
Foto bakgrundsbilder kan perfekt komplettera inredningen i vardagsrummet och expandera rummet i rummet

Ägare av en lägenhet eller ett hus borde vara medvetna om det syfte de ställde för förvärvet av de aktuella produkterna. Du kan skapa ett annat designrum, allt från en praktisk japansk stil och sluta med en dyr modernistisk stil.

Inredning med tapeter i japansk stil
Inredning med tapeter i japansk stil är vanligtvis med ett enda mönster, såväl som strider kan vara gjorda av naturmaterial, till exempel bambu
Foto av tapeten i inredningen i jugendstil
Bakgrundsbilder i interiören i jugendstil

Hur påverkar rumsytan inköp av tapeter?

För ett sovrum eller en plantskola, ett vardagsrum kan du använda olika typer av tapeter.

Läs också: Hur man klistrar in tapeter i ränder

Dessa inkluderar följande sorter:

 • av papper;
 • non-woven fleece;
 • vinyl;
 • flytande typ;
 • material för målning.
Typer av bakgrundsbilder
Typer av bakgrundsbilder
Klassificering av tapeter
Klassificering av tapeter efter egenskaper
Legend på tapeter
Legend är på varje roll av tapeter

I varje hus finns rum, luftfuktigheten som är högre i jämförelse med andra rum. Den har ett badrum och kök. De måste vara färdiga med material som är resistenta mot fukt. Baserat på detta erbjuder utbudet av material tvättbar tapeter.

Fuktbeständig tapeter för badrum
För badrummet måste du välja en fuktresistent tapeter

Om ytan som ska klistras är långt ifrån idealisk, måste den repareras i förväg för att uppnå jämnhet och jämnhet och inga defekter.

Tips! Om du inte kan göra ytan, måste du använda ett tätt material för väggarna. Hur mycket han kommer att tjäna i det här fallet är frågan kontroversiell.

Justera väggarna för tapeter
Före tapetering är det önskvärt att nivåera väggarna

När det gäller den tidigare beredda ytan är det inte förbjudet att limma den med pappersbordsunderlägg. De är de mest ekonomiska och glädjande konsumenterna med olika färger och mönster.

Kompetent val av färger

Väggkatalogen visar en mängd olika färglösningar. Från väggens färgning beror mycket på rummet, och när man väljer materialet är det nödvändigt att följa och orientera på enkla regler. Med hjälp av limning är det möjligt att dölja bristerna i lägenheten och betona dess fördelar.

För små i sitt område är det bättre att köpa tapet med ett litet mönster eller svartvitt, ljus. Detta kommer visuellt att öka området i rummet. Om rummet är stort kan du säkert använda en stor bild och ladda väggarna med en ljus färg.

Små mönster tapeter i ett litet rum
Små mönster tapeter är lämplig för små rum, utan att överbelasta utrymmet
Ljus tapeter för ett litet rum
För ett litet rum är det bättre att välja tapeter i ljus nyanser
Stort mönster tapeter
Bakgrund med stort mönster som passar för stora rum

Taket i de flesta lägenheter är långt ifrån perfekt vad gäller deras höjd. Inte alla bor i en stalinistisk typ av hus eller i elitshus med högt i tak. Typiska, panel lägenheter som inte skiljer sig i utsökt layout, vill också dekorera.


I det här fallet bör du välja en tapeter med en vertikal remsa: de utökar utrymmet och kommer att vara lämpliga för tak med lågt tak. I det här fallet måste du välja inte för oskarpa färgband med något dämpade kanter.

Väggpapper för vertikala tak för lågt i tak
Bakgrund i vertikala ränder är bra för lågt i tak, visuellt sträcker väggarna uppåt

Viktigt! Färgintervallet på tapetet i taket bör vara på den ljusare nyansen av väggplattorna i rummet. Utöka storleken på rummet med undantag av tydliga nyanser, hjälper gröna och blåa färger.

Väggpapper med högt i tak

När rummet kan skryta med anständiga dimensioner förenas valet av tapeter för dem i stor utsträckning. För väggar presenteras tapetet i katalogen i olika versioner, men det viktigaste är att nästan alla kan användas för ett stort rum. Till skillnad från en liten lägenhet.

Bakgrund i horisontella ränder
Bakgrund i horisontella randar lämpliga för stora rum
Stort mönster tapeter
Bakgrund med ett stort mönster i inredningen

För optimalt materialval är det bäst att välja horisontella remsor eller ett stort mönster. Under duken är limmade kantar. Det är inte förbjudet att använda en kombination av flera färger, som är uppdelade av en kant.

Markera en nisch med tapeter
Med kombinationen av tapeter kan du välja en nisch med tapeter
Horisontell vägg division tapeter
Gränsen för väggar kan göras genom horisontell kombination av tapeter

Solid tapeter kan användas i olika rum, men om du planerar att dekorera väggarna med bilder eller bilder, kan deras ansökan anses vara obligatorisk. Bilderna är "förlorade" i väggarna med ritningar. Dessutom är mörk tapeter också relevant i sådana rum. De ger dem mysighet.

Solid tapeter i inredningen
Enfärgad tapeter i inredningen kan kompletteras med målningar

Hur man limar köket

I katalogen av väggpapper är det möjligt att träffa produktionen med en polymer täckning eller under målning. Och detta beror på två orsaker: hög luftfuktighet i köket och hög kontaminering. Därför, för köket, måste du köpa material som har två egenskaper:

 • fuktmotstånd
 • motstånd mot frekvent vård för dem.
Fuktresistent tapeter för köket
För köket på grund av ånga måste du välja en fuktresistent tapeter

Med tapeter som har en polymerbeläggning kan du arbeta med en svamp, som de är elementära gnidade. Dyrare prover är resistenta mot nötning, så de kan tvättas med en borste. Kök bakgrundsbilder är en av de typer av vinylmaterial som är täckt med polyvinylklorid.

Fuktbeständig tvättbar tapeter
Fuktbeständig tvättbar tapeter är vanligtvis med en konstgjord beläggning, till exempel vinyl tapeter

Det säkerställer deras tillförlitlighet, stabilitet och fuktmotstånd. Om husägare väljer tapeter för målning, beror nivån på deras motståndskraft mot fukt på kvaliteten på den använda färgen. Inte alla de angivna föreningarna är av god kvalitet. Följaktligen kan de inte garantera skydd mot fukt.

Läs också: Hur man korrekt limar tapeter i en plantskola

Intressant! Bakgrund för målning är idealisk för rum med hög förorening: lobbyn, butiksutrymme, lager, etc.

Design av tapeter för kök

Köket fungerar som en favoritplats inte bara för värdinna, utan också för alla hushållsmedlemmar. Väggdesign är viktigt för dem. Bakgrundskatalogen för väggarna är redo att ge konsumenterna olika typer av tapeter för nämnda rum:

 • glättat;
 • relieftextur;
 • med gränser etc.
Obo med köksutskrift
I köket kommer lämplig tapeter med ett "kök" och ätbart tryck
Väggpapper för målning
Bakgrund för målning kan ha någon struktur
Kombinationen av tapeter och möbler för köket
Bakgrund och möbler i köket bör kombineras
Bakgrund och kök i popkonstens stil
Bakgrund för köket ska passa rummets allmänna stil
Foto bakgrundsbilder i köket
Foto bakgrundsbilder i köket kompletterar rummet, gör det mer levande

Färger kan varieras, allt beror på smaken av rummets ägare och familjens budget. Det finns vissa kriterier i valet av tapeter för sovrummet och plantskolan. Om ägarna till dessa rum inte har en extravagant smak, är det bäst att köpa fasthållen tapeter i sovrummet och mysiga - i plantskolan.

Väggfotogalleri

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 32 = 40

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: