Fotobilder i barns rum: skapa en saga

Väggpapper i inredningen av ett barnrum

Vill du byta ett barnrum i ett saga eller placera ditt barns säng mitt i en skogsröjning? Sedan för inredning använder tapeter, valet av som i moderna butiker är helt enkelt enorm.

Foto bakgrundsbilder - ett mycket ljust och framträdande element i utformningen av vilket rum som helst, med vilket du visuellt kan expandera utrymmet, ställa in stämningen, utveckla barnets fantasi, ge nya färger till inredningen. Det verkar som att använda tapeter i barnrummet är väldigt enkelt - jag valde bilden jag tyckte om och limet på väggen. Men faktiskt att välja rätt plats för dem är inte så lätt, särskilt i små lägenheter.

Välj klokt

Först måste du komma ihåg att tapeten i barnrummet är ett element som är oupplösligt kopplat till hela inredningen i rummet. Detta beroende är särskilt märkbart i möbleringen. Fram till nyligen, i Ryssland, kunde vi inte korrekt använda bakgrundsbilder - små lägenheter och hitta en vägg för att dekorera, som inte skulle fyllas med skåp och hyllor, mycket svårt. Konstruktionsexperterna insisterar dock - tapeter med en intensiv bild bör uppta tomt utrymme.

I det här rummet applicerades tapetet korrekt, ingenting blockerar dem och du kan se alla detaljer.

Korrekt arrangemang av fotobilder i barnens rum

På nästa bild är ett vanligt misstag tillåtet - även om det mesta av bilden kan ses, är en del av det täckt av hyllor.

Felaktig användning av fotobilder i barnrummet

Även i ett mycket litet rum kan du hitta en tom vägg för tapeter.

Väggpapper i inredningen av ett barnrum

I vissa rum är det inte så svårt att följa den här regeln, till exempel är väggen bakom sängen vanligtvis inte upptagen och här ser de lämpliga ut.

Fotoväggar i ett barnrum

Den andra regeln för att välja och använda foto bakgrundsbilder kommer från den första - hela interiören måste tänkas på förhand. Välj möbler, tillbehör, sportkomplex och tänka på hur man ordnar dem. Och först efter detta fortsätt direkt till att köpa tapeter. Förresten, bakgrundsbilder i barnrummets inre - ett utmärkt verktyg för att skapa olika zoner för spel, sömn eller klasser. Barnens rum för tvillingar kan delas upp i separata funktionsområden för två barn. I det närmaste interiöret av barnkammaren är sovrummet markerat med fotobilder.

Zonering i barnrummet med fotobilder
Zonering i barnrummet med tapeter

För det tredje, Överdriv det inte med ljusstyrka, för att du klarar av barnrummet, så bör du närma sig denna fråga mycket noggrant. Kanske i vissa rum, till exempel en studie eller ett vardagsrum ser kontrastbilden på väggen bra ut, men inte där barnet bor. Foto bakgrundsbilder är så väldigt aktiva inredningsdetaljer, och deras ljusa färg gör mönstret märkbart och till och med påträngande vilket kan påverka barnets stämning negativt. Därför är det bättre att välja bilder i dämpade toner.

Titta på hur aktiva de ljusa röda väggarna runt barnets säng ser ut, barnet i en sådan miljö blir svår att somna.

Fel val av färg för tapeter i barnrummet
Fel val av färg för tapeter i barnrummet

Men i detta rum är färgerna mjuka och soliga, de skapar mysighet och hjälper till att lugna ner sig.

Rätt färg för tapeten i barnrummet
Rätt färglösning för tapeter i barnrummet

Ett stort misstag vid användning av fotobilder i ett barnrum är valet av sådana ritningar, där det finns samma typ av element, monotone upprepande genom hela väggen. För att förvärra denna situation kan den bara täckas med sådan tapeter, inte en utan flera väggar. Om bilden också är ljus kommer rummet att trycka på barnets psyke, vilket kommer att hindra utvecklingen, och rummet kommer att göra det obekväma och skrämmande.

Till exempel är tapetet i det här rummet inte bara för mörkt, men innehåller också många små repetitiva element som fördröjer nervsystemet.

Fel val av bild för tapeter i barnrummet
Fel mönsterval för tapeter i barnrummet

För det fjärde Tänk på belysning. Foto bakgrundsbilder kan vara otroligt spektakulära om du gör rätt strålkastare i taket eller direkt på väggen.

Använd lampor för att dekorera tapeter i barnens rum
Använd lampor för att dekorera tapeter i barnens rum

Och slutligen, femte, reflektera huvudtemat för tapeter i tillbehör: leksaker, kuddar, kappor på sängen. Men överdriv inte det, även din favorit tecknade karaktär kan bli uttråkad om du är hemsökt av hans ansikte överallt! Till exempel visar följande foto ett rum där det finns för många tillbehör.

Felaktig användning av tillbehör tillsammans med tapeter i barnrummets inre
Felaktig användning av tillbehör tillsammans med tapeter i barnrummets inre

Här är ett annat tips: För att återuppliva rummet, fäster appliqués av tyg, leksaker och lampor till lämpliga tapeter, så kan du inte bara titta på bilden utan också röra på detaljerna.
Väggpapper kan perfekt stödja rummets stil, till exempel kan ett barnrum i marin stil kompletteras med en skildring av havet, undervattensvärlden.

barnrum i marin stil
Barnrum i marin stil

Hur tar man hänsyn till barnets natur när man väljer bakgrundsbilder för barnrum?

När man väljer tapeter för barnrum, är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara inredningen utan också karaktären hos barnets karaktär, såväl som hans kön. Det är värt att ta en ansvarsfull inställning till valet av tomten och tänka på vilka personlighetsdrag som kommer att föras upp i ett barn den här eller den här bilden.
Barnens tapeter för pojkar kan innehålla berättelser som fokuserar på maskulinitet, mod, längtan efter seger. Teckningar av slott, riddare och djur som symboliserar styrka och adel (till exempel lejon) kommer att inducera framtida män att reflektera över sanna värden. Fler pojkar gillar bilder av teckningar om olika tekniker, resor och naturligtvis strider och sport. Men var försiktig - historierna ska inte vara aggressiva och för aktiva, så att bilderna inte bryter mot barnets korrekta utveckling.

Barnbordsunderlägg för pojkar
Barnbordsunderlägg för pojkar

Barnens tapeter för tjejer är vanligtvis romantiska och ömma, ofta i rosa och blå sängfärger. Huvudteman är prinsessor, sagapalats, söta djur och dockor.

Bakgrundsbilder till flickor
Bakgrundsbilder till flickor

Temat som kan förena barnen i båda könen är naturligtvis naturen. Djur målade eller fotograferade, träd, blommor och gräs lämnar inte ett enda barn likgiltigt.

Väggpapper i inredningen av ett barnrum
Väggpapper i inredningen av ett barnrum

Något sådant tapeter kan klistras på flera väggar, när bilden av trädkronan till exempel endast är belägen vid taket, är resten av utrymmet ledigt för hyllor eller ett litet skåp.

Väggpapper i inredningen av ett barnrum

Fotobordsunderlägg i barnets rum hjälper dig att skapa en hel värld för barnet. Vad det blir fyllt beror på ditt val. Låt det vara rätt!

I nästa video kan du se ett exempel på korrekt användning av fotobilder i barnrummet. Vi uppmärksammar projektet "Skolor för reparation" - "Vid skogen vid kanten"

En trivsel till ditt hem!

Om du gillade artikeln delar du den med dina vänner genom att klicka på ikonen i ditt sociala nätverk.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

10 + = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: