Lampen met fluorescentielampen

Fluorescente spaarlamp

Had iemand anders van dertig jaar geleden de eigenaar van het standaard appartement kunnen hopen dat hij een keuze zou hebben uit de lichtbron en dat hij de gebruikelijke gloeilamp zou kunnen verwaarlozen? Fluorescerende fluorescentielampen werden onlangs opgehouden door consumenten te worden waargenomen, als uitsluitend op kantoor, mensen begonnen af ​​te wijken van het stereotype dat een warm geelachtig licht voor het huis is, en een witkoude is slechts een kantoorversie.

En moderne lampen met fluorescentielampen hebben een behoorlijk spectrum - de kleurenkeuze is net zo breed als de consument het nodig heeft. Om te worden begeleid in een kleur (licht) schaal van lampen, kan iedereen onder lettermarkering:

 • LB - wit licht;
 • LD-daagse tijd;
 • - natuurlijk;
 • LHB - koud;
 • LTB - warm.

Fluorescentielampen met kleuren worden gebruikt om straatreclame te verlichten, en hier heeft het kleurenschema geen beperkingen.

Lichtbereik van fluorescentielampen

Voor het huis, voor de tuin, voor het kantoor

Armaturen met fluorescentielampen - universele apparaten, ze kunnen worden gebruikt in grote en kleine appartementen, in productiehallen, in kantoorgebouwen en als externe lampen.

En laat het moderne landschapsontwerp meer geneigd zijn om de tuin en het infield uit te rusten met lampen die werken op zonnebatterijen, een langdurige fluorescentielamp op het voetstuk is niet geannuleerd en zal waarschijnlijk niet worden geannuleerd. Het is één ding - een beetje licht in de buurt van de paden, de patio of direct op de alpine heuvel en heel iets anders - een voldoende stroom van zacht onopvallend licht van de lantaarnpaal.

Verlichting paden in de tuin

Lampen voor thuis

Om de woning uit te rusten met hoogwaardige, duurzame en zuinige verlichting, biedt de markt een breed scala van moderne armaturen naar keuze van de klant:

 • Overhead - voor installatie op gepleisterde en gipsplaatoppervlakken;
 • ingebouwd - voor installatie in rek-, hangende en spanplafonds;
 • Reechnye - speciaal ontworpen voor tandheugelconstructies;
 • punt - voor het verlichten van een klein gebied.

TL-verlichting van keukens

Lampen voor kantoor

Kantoorlampen zijn niet veel anders dan thuislampen, maar aangezien je op kantoor je ogen meer moet inspannen, lees de tekst in papieren en elektronische versies, raden deskundigen aan om een ​​lamp te gebruiken met 4x18 fluorescentielampen, waarvan de kracht je een comfortabel gevoel geeft en je gezichtsvermogen spaart.

Voor kabinetgebruik zijn optimaal:

 1. Rasterarmaturen - dit type verlichtingsarmaturen wordt gebouwd in plaats van één van de verlaagde plafondsecties en is uitgerust met een diffuus rooster.
 2. Punt- en inbouwarmaturen kunnen ook met volledig recht voor kantoren worden gebruikt.

TL-verlichting voor kantoor

Wedstrijden voor industriële winkels

Voor het werken in grote fabrieks- of fabriekswinkels is er een bepaalde sfeer, niet altijd positief: verhoogde stoffigheid of vochtigheid, verplaatsing van grotere machines of de beschikbaarheid van algemene apparatuur.

Voor het verlichten van ruime en hoge winkels is het noodzakelijk om te gebruiken:

 • hangende plafondlampen voor kamers met hoge plafonds, die qua installatie verschillen - ze zijn gemonteerd met in hoogte verstelbare kabels.

Belangrijk bij het kiezen van armaturen voor de industrie, hun kenmerken in termen van bescherming tegen stof en vocht (van IP54 tot IP65).

Industriële tl-verlichtingsarmaturen

Straatverlichting

Experts noemen fluorescentielampen het meest betrouwbare type straatverlichting voor vandaag. De lichtstroom van fluorescentielampen verschilt niet van de prestaties van gloeilampen, maar de kracht van de lichtbron is heel anders.

Dus een gloeilamp van 200 W geeft een stroom van 2500 lm, en precies dezelfde hoeveelheid licht die we krijgen van een fluorescentielamp van 60-80 W.

 • Hogedruklampen worden gebruikt om stadsstraten te verlichten;
 • lampen met lage druk - voor persoonlijke plots.

Achtergrondverlichting zwembad

Wat zijn ze goed?

Het eerste waarop de consument let bij het beoordelen van het verlichtingsapparaat is het comfort van verlichting en het zuinige gebruik van energie. Deze twee parametervoorzieningen met fluorescentielampenplafond observeren ideaal. Bovendien zijn deze lampen:

 • duurzaam, in staat om soepel te functioneren gedurende 20.000 uur, en dit is niet de limiet, ontwerpen zijn al ontwikkeld die 40.000 uur werken;
 • zeer effectief (voorbeeld van naleving van de lichtstroom, zie hierboven);
 • modern en handig, gepresenteerd in verschillende vormen en maten;
 • harmonieus in elk interieur;
 • beschermd tegen binnendringen van stof en vocht;
 • kan radiogolven onderdrukken.

Bad- en saunalichting

Voor consumenten die een paar gloeilampen in de badkamer gaan vervangen, is een afzonderlijke tip: let op de 2 x 36 dubbele lampen met een lichtgevende plafondlamp, ze zijn uitgerust met maximale bescherming tegen vocht, ze worden gebruikt in gebouwen met een zwembad, sauna's, baden.

Nadelen waar u zich bewust van moet zijn

Een fluorescentielamp kan niet voor een cent worden gekocht, en ook niet voor meerdere tientallen roebels. De hoge kosten van het product zijn de eerste van de tekortkomingen, die het enthousiasme van de klant enigszins temperen. Er zijn nog andere nadelen, die elke potentiële koper eenvoudig moet weten:

 • het starten van de lamp duurt enkele minuten;
 • beperkt temperatuurregime - lampen werken niet bij temperaturen lager dan -250;
 • frequente startfout voor fluorescentielampen;
 • onmogelijkheid van frequent in- en uitschakelen (dat wil zeggen, praktisch kan worden gedaan, maar van dergelijke acties is de levensduur van de lamp verkort);
 • de lamp produceert niet een zeer aangenaam laag gerommel;
 • aanwezigheid van kwikverbindingen in de lamp;
 • speciale verwijdering na het einde van de levensduur.

Nuances van verbinding

Directe verbinding met het elektriciteitsnet voor deze lampen is gecontra-indiceerd: hun negatieve weerstand (hoe groter de stroom door de lamp gaat, hoe meer hij de weerstand verliest) vereist aansluiting via ballast.

Weerstand als een ballast zal niet werken, omdat het veel energie zal verliezen, maar een condensator of inductor is een acceptabele optie.

Als u "rijp" bent voor een aankoop

Koop nu een gloeilamp is gelijk aan het proces van het kopen van een koe in de 18e eeuw. En dit - zonder enige ironie. Het apparaat, hoewel klein, maar ze kopen het voor vele jaren, en dat het veilig de toegewezen tijd heeft gediend, moet het goed worden gekozen. Ja, en de prijs ... Dit is geen koperen kleinigheidje voor een Sovjet-lamp in de hosotdel, de hoeveelheid is indrukwekkend, en het weggooien van geld is zo onwaarschijnlijk dat iemand er klaar voor is.

Fluorescentielamp voor het kweken van planten en bloemen

Om te beginnen moet de consument beslissen voor welke kamers hij armaturen koopt met fluorescentielampen. Alles is belangrijk: het gebied, de hoogte van de plafonds, de vochtigheid, de stoffigheid, het doel van de kamer.

Bestudeer de markering van de lampen (aangegeven op de doos): een ervan is bedoeld voor een complex microklimaat, andere - voor gebruik alleen onder gunstige omstandigheden, de derde - voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Veracht deze nuances niet, ze zijn niet zo klein als het lijkt. Koop geen lampen voor de woonkamer met de hoogste beschermingsgraad - in deze kamer hebben ze niets nodig.

Houd bij het kiezen niet alleen rekening met het ontwerp, maar ook met de fysieke parameters van de verlichtingsarmaturen en heb altijd een idee voor welk doel u verlichting nodig heeft: voor studie en werk, voor een gezellig diner met het gezin of voor het aanbrengen van make-up voor de spiegel. Elk van deze gevallen veronderstelt een ander lampvermogen.

Aansluiting van fluorescentielampen

De zone met te fel licht wil zo snel mogelijk vertrekken - het is ongemak. Een zachte, onopvallende stroom van licht is altijd in verband gebracht met thuis, gezin, halfdonker - intiem licht, geschikt voor slaapkamers.

Een weloverwogen aanpak bij het kiezen van een lichtbron is niet alleen een triviale briefing. Het comfort van je woning hangt ervan af. Als je niet vooraf de locatie van de fixtures plant, blijft de onbekende hun optimale kracht en zijn fouten bij de plaatsing mogelijk.

De lichtverdeling van fluorescentielampen is anders:

 • directe projectie - glans slechts in één richting, handig bij plaatsing boven de kaptafel of spiegel in de badkamer om een ​​bepaald gebied te verlichten (gebruik hiervoor vaak een eenlamp met een lichtgevende lamp);
 • verspreide straling - de richting van de stralen gaat in verschillende richtingen van de lichtbron, ontwerpers gebruiken dergelijke lampen om een ​​gemeenschappelijke lichte achtergrond in de kamer te creëren;
 • gecombineerde straling - twee soorten armaturen worden op het plafond geïnstalleerd: met directe en verspreide straling, uniformiteit van verlichting met deze optie kan worden bereikt met een groter aantal armaturen met een directe projectie van de stralen.

Kracht van fluorescentielampen

Dat de lamp niet zoemt

Kenmerkend voor de ouderwetse daglichtlampen was hun onplezierige en nogal luide geroezemoes, waaruit, naarmate de werknemers in de kantoren en instellingen klaagden, het hoofd splijt. Daarom gaven ze in ondernemingen en thuis de voorkeur aan het gebruik van een fluorescerend plafond met dubbele lamp - ze geloofden dat hoe meer lampen, hoe sterker het geluid.

Het gezoem is gebleven in een aantal nieuwe lampen van het middelste prijssegment (dit wordt vermeld in het gedeelte over de tekortkomingen van verlichtingsapparaten).

Het gebruik van lanceringseenheden voor geavanceerde voorbeelden elimineert de noodzaak van zoemen, flikkeren en lawaai bij het opstarten.

"Stille" lampen werden populairder, allereerst onder werkgevers en schoolleiders, omdat ze hun hoofddroom konden verenigen: hoogwaardige verlichting + hoge arbeidsproductiviteit.

Bovendien hebben de bewoners van de kantoren zich ontdaan van het obsessieve geroezemoes van verlichtingsapparatuur, ze hebben zichzelf een uniforme verlichting gegeven, zo dicht mogelijk bij het natuurlijke licht. En nu, op het werk en op school, evenals thuis, rusten hun oren en ogen - zoals het hoort.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: