Hoe te weigeren van gecentraliseerd warm water?

Heet water is een van de voordelen van de beschaving. Maar helaas worden stedelijke inwoners vaak geconfronteerd met het feit dat het zo heet is dat het moeilijk is om het te noemen.

Veel mensen accepteren dit en willen geen conflicten en procedures met managementbedrijven, gemeentelijke nutsbedrijven, iemand wacht op verbetering. Maar elk jaar willen meer en meer burgers de situatie radicaal veranderen, beginnen erachter te komen hoe ze het hete water kunnen verlaten, wat het beter zou zijn warm te noemen, om niet genoeg geld te betalen voor een tekort aan diensten.

Centrale watervoorziening

Heet water is een van de voordelen van de beschaving

Het gebruik van hete gecentraliseerde watervoorziening wordt voor veel mensen niet alleen duur, maar ook onredelijk. Immers, meestal stijgt de temperatuur van een vloeistof die uit een kraan met een rood etiket stroomt niet boven de 40 graden. En als u zich de regelmatige shutdowns herinnert (voor wie de hele zomer, voor wie gedurende twee weken) tijdens de reparatiewerkzaamheden, wordt de opportuniteit van de service nog twijfelachtiger.

Heet water
Meestal stijgt de temperatuur van een vloeistof die uit een kraan met een rood label stroomt niet boven de 40 graden

Dus de denkende huurders zijn op zoek naar een alternatief, hoe ze zichzelf van echt kokend water kunnen voorzien. En ontdek het ... in individuele waterverwarmers, werkend op elektriciteit of gas, ontdek de eenvoudigste installatiemogelijkheden, koppelingen in bijna elke plek in het appartement, in elk stadium van reparatie en afwerking. Laten we deze optie in fasen beschouwen.

Heet water is veranderd in een warm water: wat te doen?

Als u niet tevreden bent over de kwaliteit van de service, zal het antwoord op de vraag hoe heet water te weigeren in 5 standaardstappen passen:

  • een bewuste beslissing nemen om gecentraliseerd heet water te weigeren;
  • een beroep doen op de huisvesting en gemeentelijke diensten of de ESO met een verklaring om het warm water uit te schakelen, waarbij de technische haalbaarheid wordt vastgesteld;
Toepassing in huisvesting en gemeentelijke diensten
Solliciteren bij de woningbouw of openbare nutsbedrijven met de applicatie om een ​​shutdown van warm water uit te voeren, het vinden van de technische mogelijkheden
  • als er een mogelijkheid is, de keuze en aankoop van een geschikte modelwaterverwarmer, de installatie ervan, omsnoeren;
  • Denken aan de installatie van pluggen, afdichtingslussen;
Loodgieter bellen
Loodgieterswerk voor het afdichten van stompen
  • bel technici en inspecteurs die de stubs gaan installeren, verzegelen en een act opstellen.

Nu weet u hoe u warm water moet opgeven in plaats van warm water. Het algoritme van acties kan in elk specifiek geval enigszins worden gewijzigd. Maar het belangrijkste hier is nog steeds leven zonder "state" heet water, want nu ben je verantwoordelijk voor het bezit ervan in het appartement.

Leven na een reis in cijfers: zal de ketel zijn vruchten afwerpen?

Voor berekeningen nemen we een gewone familie van vier personen, die per dag ongeveer 500 liter steil kokend water nodig heeft. Bij het kiezen van een kachel zijn er twee opties: cumulatief of vloeiend. 500 liter stromend water kan worden verwarmd tot een vermogen van 6,5 kilowatt. De cumulatieve capaciteit van maximaal 120 liter zal zijn taak aankunnen met een capaciteit van 3 kilowatt.

Aandacht alstublieft! De accu is goedkoper - van 10 tot 20 duizend roebel en installeer het veel eenvoudiger.

De doorstroomverwarming kost 15 tot 30 duizend plus extra uitgaven voor de installatie van ongeveer 4000 roebel.

boiler
Een opslagapparaat met een gemiddelde capaciteit van 2 kilowatt verwarmt 120 liter gedurende twee uur

Waarom is flow moeilijker te installeren? Omdat het vermogen groter is dan 3 kilowatt en het een aparte kabel, beschermingszone en uitschakeling nodig heeft. De accumulator zelf heeft zijn eigen differentieel-type machine plus een contactdoos geïnstalleerd op de persoonlijke beschermgroep. En deze uitgaven zijn niet meer dan 1400 roebel. Beide soorten apparaten zijn ongeveer gelijkgebonden. Ze sneden in het koudwatervoorzieningssysteem. Hiervoor hebben we een afsluiter en pijpen (6 - 8 meter) nodig, die 3000 roebel zullen kosten. Totaal: een opslagboiler (aankoop + installatie) - 30 400 roebel, doorstroomverhitter - 35 500. Nu we weten hoe we het hete water moeten verlaten en de startkosten van uitval, keren we terug naar de terugverdientijd.

Een opslagapparaat met een gemiddelde capaciteit van 2 kilowatt verwarmt 120 liter gedurende twee uur. Door eenvoudige berekeningen wordt duidelijk dat het voor een kubieke meter iets meer dan 33 kilowatt per uur nodig heeft. Daarom is het voor terugbetalingen noodzakelijk dat de elektriciteit ongeveer 2 roebel kost. 70 kopeken. Hier zullen velen zich herinneren dat het is opgenomen in de verwarming van water. Maar het energieverbruik op deze momenten is meer dan onbelangrijk, dus het is niet de moeite waard om ze te overwegen.

Berekening van de terugverdientijd van een ketel
De doorstroomboiler verwarmt in een uur 180 liter en besteedt er 8 kilowatt aan

Stroomcapaciteit van het stromende apparaat is 3 liter kokend water per minuut. Om een ​​uur warmt hij 180 liter op, hij besteedt er 8 kilowatt aan. Dat wil zeggen, hij heeft meer elektrische energie nodig met 30%. Analyse van het bovenstaande, begrijpen veel mensen: het zal hier goedkoper zijn om een ​​door gas aangedreven verwarmingsapparaat te hebben. Om te beginnen zijn dergelijke eenheden meerdere keren goedkoper dan elektrische, met een capaciteit van 24 kilowatt. Ze verwarmen (in de stroommodus) 14 liter per minuut tot een temperatuur van 80 graden, waarbij ze 3 cu spenderen. m gas, dat is goedkoper dan elektriciteit. Daarom meer geluk voor degenen die gas in huis hebben.

Wat is de voorkeurswaterverwarmer?

Nu weet je dat het belangrijkste antwoord op de vraag wat het kost om warm water te weigeren, is om een ​​verwarming te kopen. U weet dat ze elektrisch (cumulatief, stromend), gas en u weet alle kosten van hun aanschaf, installatie. Dus welke van de apparaten heeft de voorkeur? Zeker, gas, als het huis verbonden is met deze bron.

Let op! Maandelijkse kosten voor warm water "op gas" zijn ongeveer 500 roebel. met goede druk en stabiele temperatuur.

Helaas zijn elektrische apparaten niet in staat tot dergelijke "prestaties". En als het huis niet wordt vergast? Dan moet je erover nadenken. Overbetaling is hier van belang, maar u kunt besparen door een verwarming van een goedkoper model te kiezen.

Ketel selectie
Maandelijkse kosten voor warm water "op gas" zijn ongeveer 500 roebel. met goede druk en stabiele temperatuur

En nu nog een paar cijfers. 'S Avonds en' s avonds tarieven voor elektriciteit, omdat op dit moment het meest wordt verbruikt, voor een kilowatt - iets meer dan 4 roebel en 1,5 roebel, respectievelijk. Daarom betaal je per dag per kilowatt voor de werking van de ketel ongeveer 2 roebel. En zo'n prijs is vergelijkbaar met de prijs van gecentraliseerde levering van warm water. Daarom, nadat u het probleem begint te begrijpen van het weigeren van warm water, begrijpt u dat een elektrisch apparaat u niet meer kost dan een "toestandsysteem". Met het feit dat een boiler of kachel correct geïnstalleerd is, gaat u jarenlang veilig mee.

U moet toch een opslagtank kiezen met een groot volume (meer dan 100 liter). Verbind het via de timer. Dit apparaat loont binnen 3 jaar. Stroomt - in 5-7 jaar.

Belangrijk! Als het water niet genoeg wordt verwarmd, zal de terugverdientijd sneller zijn, omdat het verbruik meerdere keren lager zal zijn.

Installatie dunheid

Weinig mensen weten dat een boiler niet in badkamers kan worden geïnstalleerd. Togo vereist elektrische veiligheidstechnologie. Daarom is de aandrijving beter te installeren in het toilet, de vloeiende eenheid is in de keuken, namelijk in een van de niches van de headset. En in het toilet en in de keuken zijn er koud / warm waterleidingen, dus het is gemakkelijk om te crashen, zelfs met behulp van een T-stuk (waar de gootsteen zich bevindt). En de laatste.

Boiler installatie schema
Aansluitschema van de ketelaansluiting

Let op: voor het opslagapparaat hebt u een terugslagklep nodig en voor het doorstroomfilter hebt u een filter met netfilter nodig. Dat is alles wat u moet weten voor diegenen die besloten hebben om niet alleen in theorie zelf uit te zoeken hoe u heet water in de steek kunt laten, en om hun intenties in de praktijk in de realiteit te vertalen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: