Hoe een ultrasone luchtbevochtiger te kiezen

Ultrasone luchtbevochtiger opties

Tegenwoordig zijn de meest effectieve apparaten voor luchtbevochtiging ultrasone apparaten. Ze zijn in staat om een ​​optimale luchtvochtigheid in de kamer te behouden, waardoor het meest comfortabele microklimaat ontstaat. In dit artikel zullen we alle voor- en nadelen van ultrasone luchtbevochtigers beschouwen, evenals de nuances van hun gebruik.

Voor mensen die in grote steden en megasteden wonen, is de kwestie van ecologie zeer acuut. Immers, de lucht die we inademen beïnvloedt niet alleen de levenscomfort, maar ook de gezondheid en het welzijn in het algemeen. Vooral belangrijk rol luchtkwaliteit speelt voor gezinnen waar sprake is van kleine kinderen.

In de winter, wanneer de verwarmingstoestellen in appartementen op volle capaciteit werken, is er een ander probleem verbonden met het probleem van slechte ecologie: de luchtvochtigheid daalt. Daarom nemen veel gezinnen hun toevlucht tot het kopen van een ultrasone luchtbevochtiger.

De ultrasone luchtbevochtiger is beter

Een groot pluspunt van het apparaat is dat de functies niet beperkt zijn tot luchtbevochtiging. Bovendien reinigt het apparaat het en absorbeert het het van stof. In de toepassing van UUV is heel eenvoudig en kunt u zelfs het nodige vochtniveau instellen, afhankelijk van het seizoen.

Werkingsprincipe van het apparaat

Elke ultrasone luchtbevochtiger heeft binnen een speciaal membraan (web) oscillerend op een bepaalde ultrasone frequentie. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, sproeit het apparaat het water en breekt het in kleine deeltjes (in feite verandert het in een koude dampstroom).

Wanneer de lucht tot de vereiste toestand bevochtigd is, schakelt het apparaat naar de slaapmodus (stand-alonemodus).

Ultrasone luchtbevochtiger in de kamer

Als het apparaat geen water meer bevat, geeft de bevochtiger aan dat het moet worden gevuld. Wat betreft de levensduur van de vervangbare cartridge, hangt deze af van de toestand van het water en de omgevingslucht. De gemiddelde cartridge dient van 70 tot 140 dagen.

Voor- en nadelen van ultrasone luchtbevochtiger

De onbetwiste verdiensten van het apparaat omvatten de volgende kenmerken:

  • aanwezigheid van ioniserende functie;
  • sensor voor het registreren, bewaken en meten van de luchtvochtigheid;
  • voldoende economie;
  • bijna volledige geruisloosheid;
  • mogelijkheid om een ​​tank te plaatsen met een capaciteit van maximaal 6 liter;
  • compactheid;
  • de mogelijkheid van autonoom werk;
  • beschikbaarheid van vervangbare cartridges.

Als we het hebben over de nadelen van een ultrasone luchtbevochtiger, is de meest voor de hand liggende daarvan een witte coating, die een straal stoom kan achterlaten. Het is vooral merkbaar op houten meubels. Een dergelijk effect kan wijzen op een te lage waterkwaliteit. Meestal verdwijnt het probleem wanneer water wordt vervangen.

Ultrasone luchtbevochtiger voor baby

UWV kwaad: waarheid of mythe?

De schadelijkheid van het gebruik van een ultrasone luchtbevochtiger is onderwerp van talrijke discussies waarbij alleen de luie iemand niet heeft deelgenomen. Hebben deze aanvallen een goede reden? Gedeeltelijk wel.

De eerste risicofactor is het gebruik van CCM in een ruimte waar mensen met allergieën leven. Stof, geabsorbeerd tijdens de werking van het apparaat, kan door een persoon worden ingeademd en kan allergieën verergeren. Het wordt ook niet aanbevolen om het apparaat te gebruiken voor mensen die lijden aan bronchiale astma. Desalniettemin, met een frequente verandering van de patroon (bijvoorbeeld 2-3 keer vaker dan voorgeschreven), wordt een dergelijk negatief effect aanzienlijk verminderd en dientengevolge wordt het gebruik van het apparaat door mensen met de bovengenoemde ziekten aanvaardbaar.

Een ander nadeel dat door gebruikers wordt opgemerkt, is de ernst van bevochtigde lucht, die een droge hoest veroorzaakt. Een dergelijk probleem kan echter worden geëlimineerd door beter water of water te gebruiken met twee of drie zuiveringsniveaus.

We kiezen het apparaat voor het bevochtigen van lucht

Voordat u de juiste ultrasone luchtbevochtiger koopt, moet u de geheimen van de juiste keuze nemen.

Ten eerste moet u letten op het bereik van de luchtbevochtiger en deze vergelijken met het oppervlak van de kamer. Anders riskeert u te veel betalen door een te krachtig apparaat aan te schaffen.

Ultrasone luchtbevochtiger

Vervolgens moet u de tank in overweging nemen. In dit geval moet u ook vanuit het gedeelte van de kamer gaan. Moet je niet te vaak vers water gieten en stagneert het niet?

Nadat u alle parameters hebt bestudeerd, kunt u eenvoudig de luchtbevochtiger selecteren die aan uw vereisten voldoet.

Zelfs als we enkele van de tekortkomingen van het apparaat in overweging nemen, zeggen experts dat het nog steeds nodig is. Overmatig droge lucht heeft dus een negatieve invloed op de conditie van een huid en haar. Maar dit is bij volwassenen, vooral kinderen die last hebben van droge lucht. Het slijmvlies van de neus bij kinderen is veel gevoeliger, dus het apparaat voor luchtbevochtiging is een uitstekende preventie van nasofaryngeale aandoeningen. Als u nog steeds geen haast hebt om een ​​ultrasone luchtbevochtiger te kopen, zullen beoordelingen van artsen en tevreden gebruikers u overtuigen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: