Hoe de geur uit de airconditioner in het appartement te verwijderen?

zapah_syrosti_iz_kondicionera

Na een paar maanden of jaren na het installeren van de airconditioner, kunnen de eigenaren de onaangename geur voelen die ontstaat wanneer het apparaat wordt ingeschakeld. Een dergelijke situatie kan volledig gebruik maken van deze dure en zeer handig apparaat te ontmoedigen, dus de geur van de airconditioner in het appartement moet worden zo snel mogelijk verwijderd, anders wordt het geld besteed aan de aanschaf van het apparaat, zal worden verspild.

zapah_iz_kondicionera_v_kvartire
De geur van airconditioning in het appartement moet zo snel mogelijk worden geëlimineerd

Hoe dan ook, maak geen overhaaste conclusies over de storing van de airconditioner, aangezien de ervaring leert dat het splitssysteem tijdens de werking zich als volgt kan gedragen, en dit wordt als de norm beschouwd.

kak_pochistitj_filjtr_samostoyateljno
Maak geen overhaaste conclusies over de storing van de airconditioner

Om stof en bacteriën te verzamelen, valt u niet direct op alle leden van het gezin, u moet zich aan bepaalde regels houden:

 • Installeer de airconditioner op de juiste manier en richt de bladen zodanig dat de luchtstraal niet op het bed of de tafel valt, dat wil zeggen op die plaatsen waar u lang blijft;
 • het verschil in kamertemperatuur en buitentemperatuur mag niet hoger zijn dan 10 graden Celsius, anders is er kans op verkoudheid.
sovety_po_ochistke_kondicionerov
Het verschil tussen de ingestelde kamertemperatuur en de buitentemperatuur mag niet hoger zijn dan 10 graden Celsius

Soorten geuren

 • de geur van verbrand, die meestal verschijnt als gevolg van burn-out van de bedrading. In dit geval moet u het apparaat van het netwerk loskoppelen en een specialist bellen, aangezien het niet wordt aanbevolen om dergelijke problemen zelf op te lossen;
 • geur van vocht en schimmel. Het is het meest urgente probleem waarmee de meeste gebruikers van airconditioning te maken hebben;
 • geur van plastic. Meestal komt het alleen van goedkope apparaten.
ochistka_kondicionera
De geur van plastic komt meestal alleen van goedkope apparaten

Wat is de oorzaak van de onaangename geur van de airconditioner?

De geur van plastic kan afkomstig zijn van de nieuwe technologie in de eerste dagen na het inschakelen, maar dit is meestal geen teken van een storing. Na een paar dagen verdwijnt de geur.

kondicioner_v_kvartire
De airconditioner absorbeert uiteindelijk alle geuren van de kamer

Belangrijk! De geur van vocht veroorzaakt schimmels, schimmels en vuil die zich in het apparaat kunnen bevinden.

Tegelijkertijd voelen airconditioningsgebruikers een onaangename geur in het appartement als het apparaat werkt. Het feit is dat wanneer de airconditioner is uitgeschakeld, kan het worden gevormd schimmel of andere gevaarlijke bacteriën, terwijl u de technologie, schadelijke micro-organismen, samen met de luchtstroom vallen, recht in uw appartement. Daarom is het noodzakelijk om, voordat u de airconditioner inschakelt, het interieur te desinfecteren.

professionaljnaya_chistka_kondicinerov
Voordat u de airconditioner inschakelt, moet u de binnenkant desinfecteren

Het is ook vermeldenswaard dat de airconditioner uiteindelijk alle geuren van de kamer absorbeert. Waar er nieuw meubilair is, komt dit vooral tot uiting in helder.

drenazhnaya_sistema_kondicionera
Als het afvoersysteem niet naar de straat wordt geleid, maar naar het rioleringssysteem, is het noodzakelijk om een ​​sifon tegen geuren te installeren

Drainagesysteem van airconditioner

Als het afvoersysteem niet naar de straat wordt geleid, maar naar het rioleringssysteem, is het noodzakelijk om een ​​sifon tegen geuren te installeren. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat stank uit de rioleringsbuizen het appartement binnenkomt.

Er kan echter water uit de sifon druppelen als de apparatuur lange tijd niet heeft gewerkt. Dit moet speciale aandacht en in de loop van de tijd gestort water krijgen. Als de afvoer de straat verlaat, is een sifon niet nodig.

rekomendacii_po_samostoyateljnoy_ochistke_vneshnego_bloka
De sifon kan het water opdrogen als de apparatuur lange tijd niet heeft gewerkt

Hoe de stank van de conditioner te elimineren

Welke reinigingsmethode u ook kiest, u moet de mal schoonmaken, alle details desinfecteren en goed afdrogen. Om dit te doen, moet u het apparaat demonteren met uw eigen handen of de masters bellen. In gevallen waar de geur zwak is, kan het gesplitste systeem niet worden gedemonteerd. Het is de moeite waard om te overwegen dat deze acties u slechts voor een korte tijd van het probleem kunnen redden.

prichiny_nepriyatnogo_zapah_iz_kondicionera
In gevallen waar de geur zwak is, kan het gesplitste systeem niet worden gedemonteerd

Er zijn echter verschillende effectievere methoden om de geur uit de airconditioner in het appartement te verwijderen, die u thuis kunt proberen.

uhod_za_domashnim_kondicionerom
Verzorging van de huisconditioner

Drogen van een vochtige omgeving

Veel soorten airconditioners zijn uitgerust met een functie die de ventilator enige tijd vertraagt ​​nadat de airconditioner zelf stopt. Als gevolg hiervan wordt de verdamper gedroogd, waardoor geurtjes worden voorkomen.

Belangrijk! Plaatsen waar water zich ophoopt en een gunstig klimaat creëren voor micro-organismen kunnen door onjuiste installatie verschijnen.

Verwijder de geur kan, in de regel, alleen door de herinstallatie van het drainagesysteem.

Behandeling van de conditioner door middel van antibacteriële middelen

Het is geen nieuws dat er veel antibacteriële geneesmiddelen zijn die in gespecialiseerde winkels worden verkocht. Om de airconditioner in een appartement vanaf een geur te verwerken, kan de medewerker van autoshop u daarom vragen. Deze gereedschappen worden in bijna elke auto-onderdelenwinkel verkocht, omdat de airconditioner in de auto qua ontwerp weinig afwijkt van de airconditioner voor huishoudelijk gebruik.

Een goed en goedkoop desinfectiemiddel is chloorhexidine. Je kunt het in bijna elke apotheek kopen. Behandeling met deze remedie is een van de meest effectieve manieren om de stinkende geur kwijt te raken.

hlorgeksidin
Een goed en goedkoop desinfectiemiddel is chloorhexidine

Chloorhexidine behandelt de verdamper, van waaruit de oplossing eerst naar de pallet gaat en vervolgens naar de afvoer, en desinfecteert zo de belangrijkste geurbronnen. Helaas is deze methode niet altijd effectief. Soms is het nodig om het apparaat te demonteren en alle interne onderdelen, evenals de ventilator te desinfecteren.

Gebruik geen gereedschap dat niet is geverifieerd door gebruikers. Gebruik alleen gespecialiseerde middelen die alle niveaus van sanitaire inspectie hebben doorstaan.

chistka_domashnego_kondicionera
Soms is het nodig om het apparaat te demonteren en alle interne onderdelen, evenals de ventilator te desinfecteren

Antibacteriële filters

Voordat u een vraag werd, hoe zich te ontdoen van de geur van airconditioning in het appartement? En omdat het niet vreemd is, kunnen filters u hierbij helpen. Er zijn een groot aantal modellen die kunnen omgaan met schadelijke bacteriën en geuren.

De belangrijkste soorten filters:

 • fotokatalytisch filter: dit filter absorbeert organische geuren en titaniumdioxide, een krachtige katalysator die het proces van splitsing van organische verbindingen versnelt;
 • plasma-ionisator: het filtratie-effect wordt bereikt door de krachtige ionisatie van lucht onder hoogspanning, die bescherming tegen vreemde geuren garandeert;
 • catechin-filter: dit filter bevat catechine, een effectief ontsmettingsmiddel;
antibakterialjnye_filjtry_dlya_kondicionerov
Antibacteriële filters

Geur van vocht van de airconditioner

De constante geur van vocht van de airconditioner in het appartement wijst op een te hoge vervuilingsgraad, die alleen door een specialist kan worden verholpen. Het enige dat nodig is om een ​​dergelijk probleem te voorkomen, is een gedeeltelijke demontage van de unit, die ter plaatse wordt uitgevoerd.

Belangrijk! Om de levensduur van de airconditioner te verlengen, is het aan te bevelen deze minstens één keer per jaar schoon te maken.

Dit helpt uw ​​gezondheid te beschermen en een comfortabele omgeving te creëren in het appartement naast de airconditioning tijdens het verwarmen of koelen van de kamer.

dezinfekciya_kondicionera_chistka
De constante geur van vocht van de airconditioner in het appartement wijst op een te hoge vervuilingsgraad, die alleen door een specialist kan worden verholpen

De gevolgen van het niet tijdig reinigen van de airconditioner

Wees voorbereid op dit soort problemen:

 • lucht zal niet afkoelen;
 • het stoppen van de koeling van de radiator van de binnenunit (oververhitting van de airconditioner);
 • breuk van het koelsysteem;
 • falen van het filter zonder de mogelijkheid van herstel.
kak_ubratj_zapah_iz_kondicionera_v_kvartire
Reinig het filter van de airconditioner tegen vuil zonder de hulp van specialisten

Hoe u het filter zelf schoonmaakt

Maak het filter van de airconditioner vrij van vuil en zonder de hulp van specialisten. Natuurlijk hebben verschillende soorten airconditioners hun eigen kenmerken, maar in de meeste gevallen is hun ontwerp vergelijkbaar. Het filter kan worden gereinigd volgens de instructies die aan het apparaat zijn bevestigd of volgens de volgende aanbevelingen (alle handelingen worden uitgevoerd met de reeds gedemonteerde en spanningsloze binnenunit):

 • open voorzichtig de bovenklep van de binnenunit;
 • als er stof - stofzuigen is;
 • vermaal het vuil zonder huishoudchemicaliën te gebruiken;
 • Laat het filter leeglopen;
 • in de ventilatormodus, desinfecteer de airconditioner, en de geur van de airconditioner in het appartement zal na het inschakelen verdwijnen;
 • veeg de jaloezieën af met een vochtige doek of in de verwijderde vorm, spoel onder stromend water;
 • verzamel airconditioner.
ochishhenie_filjtra_kondicionera
Als het apparaat een wegwerpfilter bevat, is het aan te bevelen om het niet te wassen, maar periodiek naar een nieuw filter

Als het apparaat een wegwerpfilter bevat, is het aan te bevelen om het niet te wassen, maar periodiek naar een nieuw filter.

Hoe u de warmtewisselaar zelf schoonmaakt

De warmtewisselaar bevindt zich onder het deksel van de binnenunit of achter het filter, dus het is niet moeilijk om het te detecteren. Als het moeilijk is om het vuil te reinigen, kan een speciale stoomreiniger helpen. Voor dit doel is een stofzuiger ook geschikt. Het is raadzaam om de hulp van een specialist in te roepen om beschadiging van de interne onderdelen te voorkomen.

kak_predupreditj_poyavlenie_nepriyatnogo_zapaha_iz_kondicionera
De warmtewisselaar bevindt zich onder het deksel van de binnenunit of achter het filter, dus het is niet moeilijk om het te detecteren

Aanbevelingen voor het zelfreinigen van de externe eenheid

Het schoonmaken van de buitenunit zal aanzienlijke inspanningen vergen. Het is wenselijk om een ​​dergelijke procedure minstens eens per 12 maanden uit te voeren. Om geen geld aan de roeping van de kapitein te hoeven uitgeven, kunt u proberen om de schoonmaak zelf uit te voeren als het apparaat zich op een gemakkelijk bereikbare hoogte bevindt. Hiervoor heeft u nodig:

 • draai het beschermende rooster los;
 • Gebruik een stofzuiger om het rooster en de binnenkant van de eenheid te reinigen;
 • Monteer de buitenunit.
regulyarnoe_ochishhenie_kondicionera
De tijdige reiniging van de airconditioner zal helpen defecten in het apparaat te voorkomen

Als u het apparaat schoonmaakt, moet u externe onderdelen aan de zijkant van de straat schoonmaken. Als het apparaat zich op een gevaarlijke hoogte bevindt, neemt u dan geen risico. Bel gekwalificeerde specialisten die veilig en efficiënt het nodige werk kunnen verrichten.

Een tijdige reiniging van de airconditioner zal helpen defecten in het apparaat te voorkomen, inclusief het elimineren van onaangename geuren wanneer de airconditioner in het appartement werkt.

obsluzhivanie_kondicionerov
De beste remedie die u zal behoeden voor uitval van de airconditioner en onaangename geuren in het appartement is tijdige preventie

Hoe het voorkomen van een onaangename geur van de airconditioner voorkomen?

De beste remedie die u zal behoeden voor uitval van de airconditioner en onaangename geuren in het appartement is tijdige preventie. Eigenaars van gesplitste systemen die het filter tijdig reinigen, de ventilator en warmtewisselaar hebben in de regel niet zo'n probleem als onaangename geuren.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 21 = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: