Hoe correct om de betaling voor warm water te berekenen?

Met de komst van koud weer maken veel Russen zich zorgen over het betalen voor nutsvoorzieningen. Bijvoorbeeld naarHoe heet water te berekenen en hoe regelmatig u voor deze diensten moet betalen. Om al deze vragen te beantwoorden, moet eerst worden verduidelijkt of in deze woning een watermeter is geïnstalleerd. Als de meter is geïnstalleerd, wordt de berekening uitgevoerd volgens een bepaald schema.

Het eerste dat moet worden gedaan, is kijken naar de kwitantie voor huisvesting en gemeentelijke diensten die vorige maand verscheen. In dit document is het noodzakelijk om de kolom te vinden, die het waterverbruik van de laatste maand weergeeft, we hebben de cijfers met de indicatoren aan het einde van de laatste rapportageperiode nodig.

Heet water

Het eerste dat moet worden gedaan, is kijken naar de bon voor nutsvoorzieningen die vorige maand verscheen

Nadat deze indicaties zijn uitgeschreven, moeten ze in het nieuwe document worden ingevoerd. In dit geval hebben we het over een ontvangstbewijs voor de betaling van nutsvoorzieningen voor de volgende rapportageperiode. Zoals u kunt zien, zijn de antwoorden op de vragen, hoe de kosten van warm water op de meter te berekenen, hoe het verbruik ervan te bepalen, vrij eenvoudig. Het is noodzakelijk om alle metingen van de hydrometer tijdig en correct te verwijderen.

Trouwens, veel beheermaatschappijen zelf voeren de bovenstaande informatie in het betaaldocument in. In dit geval hoeft u niet te zoeken naar gegevens in oude bonnen. Er moet ook aan worden herinnerd dat in situaties waarin de watermeter alleen is geïnstalleerd en dit de eerste indicatie is, de vorige waarden nullen zijn.

Tellers voor warm en koud water
De eerste metingen van sommige moderne tellers kunnen geen nullen bevatten, maar een aantal andere

Toch zou het wenselijk zijn om te specificeren dat de initiële indicaties van sommige moderne tellers niet nul en andere cijfers kunnen bevatten. In dit geval is het noodzakelijk om precies deze cijfers achter te laten in de kolom in de kolom waar het nodig is om de vorige indicaties aan te duiden.

Het zoeken naar vorige meterstanden is erg belangrijk als u de vraag wilt begrijpen hoe u het warme water per meter kunt berekenen. Zonder deze gegevens is het niet mogelijk om correct te berekenen hoeveel kubieke meter water er in deze rapportageperiode is gebruikt.

Hoe correct om metingen te doen?

Dus, voordat u de vraag begint te bestuderen hoe u de kosten van warm water moet berekenen, moet u leren hoe u de metingen van de watermeter moet uitvoeren.

Teller lezen
Benamingen op het aanrecht

Bijna alle moderne meters hebben een schaal van minimaal 8 cijfers. De eerste 5 zijn zwart, maar de tweede 5 is rood.

belangrijk

Het is belangrijk om te weten dat alleen de eerste 3 cijfers in de kassabon worden weergegeven, die zwart zijn. Omdat dit de gegevens van kubieke meters zijn, en het is voor hen dat de kosten van water worden berekend. Maar die gegevens, die in rood zijn geverfd, zijn liters. Ze hoeven niet te worden vermeld in ontvangsten. Hoewel deze gegevens een mogelijkheid bieden om te beoordelen hoeveel liter water een bepaald gezin voor een bepaalde rapportageperiode verbruikt. Zo kan men begrijpen of het de moeite waard is om een ​​bepaald goed te sparen of dat de uitgaven binnen de grenzen van de norm vallen. En natuurlijk kunt u bepalen hoeveel water wordt uitgegeven aan het nemen van badprocedures en hoeveel u afwassen enzovoort.

Uitlezing van de meter
Het is belangrijk om te weten dat de bon alleen de eerste 3 cijfers toont die zwart zijn

Om correct te begrijpen hoe u het tarief voor warm water moet berekenen, moet u weten op welke dag van de maand de metingen van dit apparaat worden uitgevoerd. Hierbij moet in aanmerking worden genomen dat de gegevens van de watermeter aan het einde van elke rapportageperiode moeten worden genomen, waarna ze aan de bevoegde autoriteit moeten worden overgedragen. Dit kan worden gedaan via een telefoontje of via internet.

Tot op de hoogte! Houd er rekening mee dat altijd de cijfers aan het begin van de rapportageperiode (dat wil zeggen diegene die in de voorgaande maand zijn genomen) en aan het einde (deze zijn diegene die nu worden gefilmd) worden aangegeven.

Deze regeling is voorgeschreven in het decreet van de regering van de Russische Federatie van 06.05.2011, het nummer is 354.

Hoe de service correct berekenen?

Het is geen geheim dat de wetgeving van ons land voortdurend verandert, in dit verband beginnen de burgers zich zorgen te maken over de vraag hoe heet water of andere gemeentelijke uitgaven moeten worden berekend.

Specifiek gesproken over water, moet men rekening houden met het feit dat betaling uit bepaalde voorwaarden bestaat:

 • indicatoren van een watermeter die zich in de kamer bevindt en de stroming van koud water regelt;
 • meterindicatoren, die de stroom van warm water in een bepaald appartement weergeven;
 • indicatoren van het apparaat, die het koudwaterverbruik van alle huurders berekent;
 • datateller, die het verbruik van huurders thuis regelt, het is geïnstalleerd in de kelder van het huis;
 • deel van een bepaald appartement in de totale uitgaven;
 • delen, wat overeenkomt met een bepaald appartement in dit huis.

De voorlaatste indicator is het meest onbegrijpelijk, hoewel alles eigenlijk vrij toegankelijk is. Er wordt rekening mee gehouden wanneer de hoeveelheid van de bron die al is uitgegeven, wordt bepaald. Het wordt ook "gemeenschappelijke huisbehoeften" genoemd. Dit betreft trouwens de laatste indicator, deze wordt berekend wanneer de algemene huisbehoeften worden berekend.

Berekening van warm water
Berekening van het warmwaterverbruik

Wat betreft de eerste twee indicatoren, ze zijn vrij begrijpelijk. Ze zijn afhankelijk van de huurders zelf, omdat een persoon voor zichzelf kan kiezen om het verbruik van een bepaald middel te redden of niet. Maar in andere gevallen hangt alles af van hoe vaak een natte reiniging wordt gedaan bij de ingang van het huis, van het aantal oplopende lekken en zo verder.

Het ergste in dit berekeningensysteem is dat bijna alle onderdelen van de algemene huisbehoefte fictief zijn. Immers, in elk huis zijn er huurders die hun individuele indicatoren verkeerd aangeven, of, bijvoorbeeld, één persoon staat geregistreerd in hun appartement en er wonen er vijf. Vervolgens moesten de algemene behoeften worden berekend op basis van het feit dat er 3 mensen in appartement 5 wonen, niet 1. In dat geval zouden alle anderen iets minder moeten betalen. Zoals u kunt zien, moet de vraag hoe heet water te berekenen nog grondig worden bestudeerd.

Dat is de reden waarom onze ambtenaren nog steeds proberen te achterhalen hoe de vergoeding voor warm water berekend moet worden en welk mechanisme het meest succesvol zou zijn.

Hebben alle dezelfde tarieven?

Na met vragen zoals het berekenen van warm water op de meter en wat het tarief afhangt, werd het een beetje begrijpelijk, het is noodzakelijk om te begrijpen waar deze cijfers moeten worden genomen ten koste van één kubieke meter water.

Warm waterverbruik
Om te besparen, moet u altijd de kraan vastdraaien, als het op dit moment niet nodig is om water te gebruiken

Om dit te doen, gaat u gewoon naar de site van het beheermaatschappij of belt u gewoon daarheen. Deze informatie staat ook op de bon die elke huurder ontvangt.

Zodra deze gegevens zijn gevonden, moet u de kosten van de verbruikte kubieke meters van de resource berekenen. Vervolgens bereken je dat de betaling voor warm water vrij eenvoudig is, het gebeurt precies zoals bij alle andere bronnen. Het is noodzakelijk om het aantal verbruikte kubieke meters te nemen en te vermenigvuldigen met een specifiek tarief.

Opgemerkt moet worden dat er vandaag de dag veel manieren zijn om het verbruik van warm water te besparen, waardoor u minder kosten hoeft te betalen. Om dit te doen, kun je speciale nozzles op de kraan gebruiken, ze helpen niet zozeer om water te sproeien en de power head te monitoren. Ook is het noodzakelijk om de klep van de kraan niet op volle kracht te openen, zodat de jet onder een kleinere kop zal gaan, maar het water zal niet in alle richtingen verspreiden. En natuurlijk moet je altijd de kraan losdraaien als je op dit moment geen water nodig hebt. Laten we zeggen dat wanneer een persoon zijn tanden schoonmaakt of zijn haar afveegt (terwijl de kop is ingezeept of de tandenborstel is uitgesmeerd, de kraan met water kan worden gesloten).

Al deze tips helpen om de kosten van betalen voor warm of koud water te verlagen, waardoor het verbruik van warm water correct wordt berekend.

Het verschil tussen het berekenen van warm en koud water

We hebben al gesproken over hoe je heet water correct kunt berekenen. Nu moeten we bespreken hoe de koude bron wordt berekend.

Gemeenschappelijke huisbehoeften
Schoonmaakkosten

We moeten meteen zeggen dat deze waarde wordt berekend door een iets ander schema, en het is trouwens ingewikkelder. Hier worden speciale formules gebruikt die moeilijk zijn voor gewone burgers, dus hoeven ze niet in dit artikel te worden vermeld. Het is voldoende om de indicatoren aan te geven die in deze berekening worden gebruikt. Dit zijn:

 • het aantal kubieke meters koud water dat gedurende de opgegeven periode is uitgegeven;
 • indicatoren van de watermeter, die op het huis is geïnstalleerd en algemene gegevens toont;
 • nog steeds rekening houden met de hoeveelheid warm water die gedurende een bepaalde periode door een bepaald appartement is uitgegeven;
 • indicatoren van de warmwatermeter geïnstalleerd op het huis;
 • de totale oppervlakte van het huis;
 • het gebied van een bepaald appartement.

Natuurlijk zijn er in deze formule, zoals in die waarmee de consumptie van warm water rekening wordt gehouden, veel tekortkomingen. Vanwege het feit dat er rekening wordt gehouden met huishoudensindicatoren, is het moeilijk om te bepalen waar het verschil tussen de individuele indicatoren van alle huurders en die van de watermeter die op het huis is geïnstalleerd, is gegaan. Misschien is alles dat wel, en al dit water ging naar het schoonmaken van de ingang. Maar in dit kleine geloof. Natuurlijk zijn er huurders die de staat bedriegen en onjuiste gegevens verstrekken, maar er zijn onnauwkeurigheden in de werking van het pijpleidingsysteem zelf (de riolen in de meeste huizen zijn oud en kunnen lekken, zodat het water nergens heen gaat).

Factuur voor betaling
Warm water rekening

Onze regering heeft lange tijd nagedacht over hoe je warm en koud water correct kunt berekenen en hoe je het bestaande mechanisme kunt verbeteren.

In 2013 kwamen onze autoriteiten bijvoorbeeld tot de conclusie dat het noodzakelijk is om standaardnormen vast te stellen voor gemeenschappelijke huisbehoeften en met deze gegevens moet rekening worden gehouden bij het berekenen van de kosten van één kubieke meter water. Dit hielp een beetje om de ijver van onze beherende bedrijven te beperken en de burgers van het land te helpen. U kunt deze cijfers vinden in het managementbedrijf. Maar dit is alleen van toepassing wanneer de huurders een overeenkomst hebben gesloten met de beheermaatschappij. Als het Vodokanal is, wordt op elke plaats een eigen vaste minimumbetaling ingesteld. En overbetaling in deze rapportageperiode kan bijvoorbeeld kosten in de volgende verslagperiode dekken.

Zoals u kunt zien, is er een heel schema dat duidelijk maakt hoe de verwarming van warm water moet worden berekend of hoe moet worden berekend hoeveel moet worden betaald voor het verbruik van koud water.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

33 − 27 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: