Electro-cultivators voor huisjes – een moeilijke keuze

Hoe een elektrische cultivator kiezen voor een zomerresidentie

Voordat we een cultivator kiezen, wennen we eraan dat dit geen wondermiddel is. Maar ondanks de hogere kosten, zal het helpen om je 10 hectare te verwerken en je kracht en zenuwen te redden. Het belangrijkste voordeel van een elektrische cultivator voor een datsja is dat er geen vloeibare brandstof nodig is. Zijn afwezigheid bespaart ruimte in de garage, beschermt het budget. Vereist geen speciale kennis om de werking te starten. Alles wat nodig is om te weten, wordt in de instructie in detail uitgelegd.

Een elektrische cultivator voor een datsja is aangepast om te werken bij hoge toeren. Het is een kwestie van draaien van een frees, in plaats van de motor. Alleen vanwege de hoge rotatiesnelheid, hij omgaat met de grond. De belasting van de frees en de motor wordt beïnvloed door het type grond. Droog land met een hoog zandgehalte wordt beter en sneller behandeld dan chernozems en kleigronden. Dit komt door de mate van hun viscositeit. Behandel geen onbewerkte en kleigronden, er kan niets zinnigs gebeuren, maar het apparaat kan onbruikbaar worden door de toenemende belasting. De temperatuurbegrenzer werkt hoe dan ook, maar de kronkeling zal lijden.

Een elektrische huiscultivator

Hier, het principe van de productie van transportbanden, is het beter om het probleemgebied meerdere keren te doorlopen dan te proberen om alles uit een oplossing te persen.
Voedt de cultivator vanaf een thuisnetwerk met een spanning van 220V. Een spanningsbegrenzer is geïntegreerd in het mechanisme, dat de stroom zal uitschakelen in het geval van een spanningsval. De motortemperatuursensor is verantwoordelijk voor de noodstop bij oververhitting van de wikkeling.

Gebruik de cultivator niet op bijzonder warme zomerdagen, er bestaat gevaar voor oververhitting. Hun aantal is omgekeerd evenredig met de mate van slijtage. De motor wordt gestart door op de startknop te drukken wanneer de "zekering" is vastgeklemd. Dit systeem vervult de functie van bescherming tegen ongeplande start van de cultivator. Voordat u met de snijwerktuigen begint te werken, ze scherpt en schoonmaakt, trekt u het snoer uit de houder.

Een elektrische cultivator voor een zomerresidentie van Hyundai

Dit zijn de enige wensen voor toekomstige eigenaren. In alle andere opzichten is de cultivator pretentieloos. Zoals elk tuingereedschap, moet het na elk gebruik worden gereinigd, eenmaal per seizoen moet u de messen slijpen. De uitzondering is steenachtige grond, waardoor de messen extra belast worden, wat resulteert in een versnelde slijtage van de scherpe rand.

Rotatie van de snijplotter is in de richting van de beweging van de cultivator. De richting van de snijbladen kan worden gewijzigd, afhankelijk van de behoeften. De positie van de messen "van de plant" is bedoeld voor het losmaken van de grond, het omgekeerde is bedoeld voor het snijden van de bovenste laag van de grond, "wieden" in duidelijke taal.

Een elektrische cultivator voor een zomerresidentie

Het gewicht van een elektrische cultivator voor een datsja is de helft van die van benzine-analogen. Hoge productiviteit wordt bereikt door hoge toerentallen (zoals hierboven beschreven). Maar het heeft niet alleen invloed op haar. De breedte van het werkgebied van de frezen is zelden groter dan 1 meter. Dit komt door de belasting op de motor. Op sommige cultivators kan de breedte van het werkgebied worden gewijzigd door het aantal snijders in het blok te vergroten of te verkleinen.

Een elektrische cultivator voor het geven van een blauwe kleur

Op basis van bovenstaande informatie kunnen we concluderen wat we moeten zoeken voordat we kopen.

 • Werkbreedte van frees voor frees
 • Motorvermogen
 • Cutter type
 • Mate van steenachtige bodemteelt
 • Lengte van het netsnoer
 • Vermogen uitgedrukt in kW
 • Maximale werkbreedte
 • Diameter van een cuttersectie

De diepte van de grondbewerking hangt rechtstreeks af van de diameter van een sectie. Hoe groter het is, hoe groter de penetratie in de grond, maar hoe hoger de energiekosten en het gewicht van de cultivator. Kleine cultivators zijn niet uitgerust met extra stuwwielen.

Een elektrische cultivator voor het geven van een rode kleur

De druk op de snijder tijdens de heen en weergaande bewegingen van de cultivator wordt volledig door de mens gecontroleerd. Het koppel van de molens maakt het gemakkelijker om de cultivator te bedienen. Als gevolg van de aangrijping van de messen wordt de noodzakelijke klemkracht voor de grond verschaft.

In krachtige machines betrokken eigen gewicht van de eenheid. De banden van dergelijke eenheden zijn gegoten en vereisen geen aanvullend onderhoud, zoals pompen en smering van lagers.

Een elektrische beoefenaar voor geven wordt vastgehouden door een meisje

Door het ontbreken van uitlaatgassen kunnen elektrische kachels voor huisjes worden gebruikt in gesloten kassen en kassen. Het enige dat kan worden gezegd is het geluid dat van hen komt. Elke zichzelf respecterende online winkel geeft video's van het werk van de beoefenaar zodat een potentiële koper het geluidsniveau tijdens de werking kan beoordelen.

In de parameters wordt de parameter gegeven in DB. Als u de frees in gesloten ruimten gaat gebruiken, moet u 30% aan de indicator toevoegen.

De bedieningsknoppen van de cultivator zijn gemaakt van aluminium. Ze zijn uitgerust met start- en noodstopknoppen. Voor het gemak worden verwijderbare structuren gebruikt. In gedemonteerde toestand neemt de elektrische cultivator voor de datasja weinig ruimte in. Montage en demontage kan worden toegeschreven aan onderhoud. In de winter kunnen de onderdelen zonder goede verzorging oppervlaktecorrosie ondergaan, waardoor montage en demontage van de frees en handgrepen wordt voorkomen.

Zelfgemaakte elektrische cultivator voor zomerverblijf

Let bij aanschaf op het aantal inklapbare elementen. Hoe kleiner hun aantal, hoe minder tijd u besteedt aan de zorg voor hen. Overdracht is in de meeste gevallen een variator van het riemtype. Transmissie van het koppel van de versnellingsbak van de variator naar de messen wordt uitgevoerd door conjugatie van 2 versnellingen. Apparaten met laag vermogen gebruiken tandwielen.

Cultivators met een motor met hoog koppel gebruiken een paar "worm-versnellingen". De tandwielkast met schroeflijn heeft een langere levensduur en een grotere overbrengingsverhouding, wat resulteert in een verhoogd koppel doorgegeven aan de freesmessen en doorvoer. Onderhoudsvariator is om de riem en de spanveer te vervangen. Alle reparaties kunnen thuis worden uitgevoerd met een minimale set gereedschap voor metaalbewerking.

Waar de cultivator te gebruiken

We herinneren ons dat de dacha elektrische kracht-cultivator geen motoblock is. Uitgaande hiervan bepalen we de voor- en nadelen ervan. Het eerste controversiële probleem is een elektromotor. Het voordeel van het niet hebben van vloeibare brandstof en uitlaatgassen wordt afgedekt door een lang netsnoer. Het opbergen van verlengsnoeren is een optie, maar ze zullen onder je voeten komen en onnodige ongemakken veroorzaken. Terugkomend op de afwezigheid van uitlaatgassen, nemen we in de plussen de mogelijkheid op om in besloten ruimten te werken.

Moto-schop

De grootte van de elektrische cultivator voor huisjes is een onmiskenbaar pluspunt - het verwijst niet alleen naar de geassembleerde, maar ook naar de gedemonteerde structuur. Een laag vermogen maakt het onmogelijk ruwe en kleigrond te verwerken. We tonen alle conclusies in de vorm van lijsten:

profs:

 • Kleine werkdimensies
 • Geen brandstof en smeermiddelen nodig
 • Eenvoudig onderhouds- en zorgproces
 • Mogelijkheid om binnenshuis te werken
 • Minimale schade aan het milieu
 • Groot prijsbereik

cons

 • Single-tasking (enige teelt)
 • Beperking van de werkafstand
 • Laag vermogen
 • Beschikbaarheid netsnoer

conclusie

Hoe een beoefenaar te kiezen voor een zomerresidentie

Een elektrische cultivator voor een datsja is bedoeld voor het kweken en wieden van kleine tuinen. Vereist geen regelmatig onderhoud en vervanging van brandstof en smeermiddelen. Licht van gewicht en afmetingen maken het gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. De afwezigheid van uitlaatgassen omvat kassen en ingesloten kassen in de lijst van toepassingsgebieden. Netsnoer en laag vermogen laten geen grote stukken visceuze aarde verwerken. Beperking van het temperatuurregime maakt het onmogelijk om langdurig in warme omstandigheden te gebruiken.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: