Indvendige skydedøre: Hjælp til at vælge

Glidende indvendige døre

I det moderne interiør er rummet mellem værelserne også blevet et af elementerne i indretningen. Den kan stå åben, som praktiseres i såkaldte studielejligheder eller adskilles af ikke-traditionelle dørdesigner. I de fleste huse og lejligheder anvendes der regelmæssige svingdøre.

Alternativt er det muligt at anvende foldestrukturer eller indvendige skydedøre, som nogle gange kaldes "dør-coupes". Sammenlignet med konventionelle har de begge en række fordele og ulemper. Derudover kan glidestrukturerne variere på samme måde som installationen og typen af ​​banen. Lad os se nærmere på alle mulige muligheder.

Fordele og ulemper ved skydedøre

Indvendige skydedøre anvendes aktivt af japanske arkitekter og bygherrer, da denne type konstruktion er en af ​​de nationale egenskaber ved husets anordning, der er forankret i århundredes dybder. Hvad er fordelene ved skydedøre?

 1. Den største fordel, som producenter og sælgere af sådanne strukturer nævner, er en mere fornuftig organisering af boligareal i sammenligning med svingdøre. For små lejligheder med små optagelser og smalle korridorer kan det faktisk være en løsning på problemet.
 2. Futuristisk udseende. Skydedøre passer perfekt ind i udformningen af ​​en lejlighed i stil med "techno" eller moderne nu "minimalisme", som ligger tæt på den japanske tradition;
 3. Slide konstruktioner er velegnede til ikke-standard døråbninger, der ikke giver dig mulighed for at hente dørbladet, fordi det er bredere eller omvendt, der er allerede blænde;
 4. Sortimentets bredde og sortimentet af design, der gør det muligt at organisere skydedøre ind i ethvert interiør;
 5. Lang operationel periode;
 6. Ergonomi.

Men sammen med fordele har skydedøre design en række ulemper:

 1. Dårlig lyd- og støjisolering;
 2. Svag tæthed
 3. Behovet for regelmæssig smøring mekanisme. Ellers, når man glider, kan dørene knække, flytte med jerks, nogle gange marmelade.

Hvis du har bestemt dig for at installere en sådan type dørstruktur, skal du gå til næste trin - valget.

 

Skydedøre

Hvilken slags glidestruktur at vælge, for ikke at blive forvekslet?

Indvendige skydedøre klassificeret efter antal dåser:

 • single-dør;
 • To-dørs

Og slags installation:

 • Langs væggen;
 • Inde i væggen

Først og fremmest overveje typen af ​​installation. Uanset hvordan du vil skjule døren inde i væggen, hvis du bor i et hus eller en lejlighed, men ikke er klar til radikal omstrukturering, skal denne mulighed forlades. Det kan kun realiseres på byggestadiet og efterlader en særlig niche i væggen, hvorved skydedøren til sidst vil forlade. Derfor er vejledningen som regel lagt langs væggen.

Skyde dør mekanisme
Betjeningsprincip for skydedøre

Hvad angår antallet af dørblade, her som regel også, især ikke udvalgt. To dåse er passende, når åbningens bredde er meget større end standardværdien. I dette tilfælde er lærredene sat på en guide, og de kan bevæge sig fra hinanden både i forskellige retninger og i en.

Hvide skydedøre

Vælg typen af ​​vedhæftet fil

Hvis de indvendige skydedøre var af samme type, ville det ikke være nødvendigt at pusle over funktionerne i deres design, installation og drift.

Men der er forskelle, der ikke er så indlysende for lægmand. De tillader et bredt område for manifestationen af ​​individualitet i boligens design. Disse omfatter:

Vedhæftningstype:

 • Guide ruller er placeret lige under;
 • Nedenfor og over.

Lægge vejledninger kun på gulvet - den mest almindelige form for fastgørelse til installation af glidestrukturer. Som regel vælges det på grund af omkostningsbesparelser, da i dette tilfælde koster skydedøre en og en halv, og endda to gange billigere.

Det skal dog bemærkes straks, at det med denne type installation er, at der ofte er problemer med glidemekanismen under drift - det begynder at marmelade, banen bevæger sig med jerks, med knæk eller slibning. Hvis guiderne kun er nederst, anbefales det ikke at bruge tunge klæder, f.eks. Af massiv massivt træ, da de i sidste ende kan forvride strukturen og føre til forstyrrelse i funktionaliteten.

Skyde dør mekanisme

Dørkonstruktioner med styrruller både på gulvet og i loftet er dyrere. Som vi allerede har sagt, kan forskellen i prisen være en og en halv, og endda to gange. Men med langsigtet drift betaler disse omkostninger.

Denne type installation giver pålidelighed, brugervenlighed, længere levetid uden at justere mekanismen. Derudover kan de modstå vægten af ​​tunge klæder, herunder massivt træ.

På samme tid er der begrænsninger, som du bør tænke på på forhånd, hvis du beslutter dig for at installere dette system til installation af skydedøre med to styringsruller.

Først og fremmest er det nødvendigt at overholde følgende betingelser:

 1. Loftet og gulvet skal være perfekt niveau;
 2. Gulvet og loftet skal være strengt parallelle med hinanden. Hvis et eller andet plan har en skråning, vil hældningen, glidestrukturen holde sig fast;
 3. Fravær af eventuelle loftkonstruktioner, herunder spænding, suspension eller dets sort - skinnets loft.

Hvis dit hus eller lejlighed gulv eller loft har en bias, men du stadig ønsker at installere indvendige skydedøre på to skinner - top og bund, tage sig af tilpasningen af ​​flyene, for eksempel gøre et gulv støbte gulv. Justering af loftet uden hjælp af ophængte strukturer er vanskeligere og dyrere, men det er også muligt at gøre det.

 

Skydedørblad

Hvilket dørblad foretrækker du?

Som i tilfælde af konventionelle gynger, køb indvendige skydedøre du vælger typen af ​​lærred. Det kan være:

 • Massivt træ;
 • Glas eller spejl;
 • Spånplade, fiberplader;
 • Kombineret stof: Spånplade med glas eller spejlindsats.

Hvad angår dørene af massivt træ, er de helt sikkert stærke, pålidelige, holdbare. Vi har allerede nævnt ulemperne ved et sådant valg - først og fremmest er de meget dyrere end de standardiserede, især hvis vi taler om sjældne træarter.

Desuden kan de kun monteres på to skinner, toppen og bunden, ellers på grund af tyngden af ​​stoffet vil designet blive kædet over tid.

Skydedøre på lilla baggrund
Kombinerede skydedøre

Glidende indvendige døre af glas eller spejle med kant fra aluminium er meget elegante, stilfulde og passer perfekt i "techno-stil". Ulemperne er igen den betydelige vægt af konstruktionen, hvorfor det er bedre at montere det på to guider og en høj pris (selvom den er mindre end træmassivet).

Skydedøre med blomster
Glas skydedøre

Klæder fra træ-barbering eller træfiberplader er overkommelige, har en lille vægt, så du kan spare på installationen af ​​konstruktionen ved kun at montere de nederste styringer. Ulemperne indbefatter et beskedent design, som kun adskiller sig på grund af farven og teksturerne af den laminerede film i det øvre lag.

Wenge farve skydedøre
Glidende indvendige dør med montering på en skinne

Kombinerede dørblad, der består af spånplader og glas eller spejlindsatser, er den absolutte leder i salget. De opfylder de fleste af forbrugernes krav, fordi de er overkommelige, bekvemme at betjene. har en lille vægt, og derfor er det muligt at montere kun en guide.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: