Præventiv sub & genert; undersøgelser for børn: U1 til U3

21 October 2017

Den første undersøgelse er gennemført inden for den første 30 minutter efter fødsel barnet. Den nyfødte vejes, måles og alle vitale funktioner er baseret på den såkaldte Apgar tests Kontrolleret (U1). I 1963, den amerikanske anæstesilæge Virginia Apgar udviklet dette pointsystem for nyfødte. Den børnelæge vurderet mens sundheden for en nyfødt baseret på fem centrale aspekter. De tyske initialer i de fem karakteristika danner ordet Apgar:

Nedenstående tabel viser de enkelte evalueringskriterier er opført med den tilhørende scoring.

For de egenskaber, der hver 0 point 2 point (har god nogen) (karakteristika mangler), 1 point (funktioner, der ikke udtales) eller tildelt og indgået forsøgsprotokollen. Den optimale score er ni til ti point pr undersøgelsens gange. bedømmes af Undersøgelsens perioder af én, fem og ti minutter efter fødslen. Viser de modne nyfødte, det vil sige med mindst 37 afsluttede uger af graviditeten, ingen problemer og har tilpasset sig godt, det vil forblive på fødeafdelingen i mor eller kan tages hjem til ambulante fødsler.

Også i den første screening af blod navlestrengen undersøgt. Undersøgelsen giver konklusioner om, hvorvidt barnet har været en tilstrækkelig forsyning under fødslen med ilt. Samtidig, lægen trækker slugt fostervand, kontrollere, om næsen og spiserøret er gratis.

For at undgå eventuel forebyggelse indre blødninger, får den nyfødte vitamin K dråbe. Alle nyfødte har også ret til en høreprøve til tidlig opdagelse af nedsat hørelse, den op til den tredje dag i livet bør gøres.

Den anden undersøgelse (U2) er mellem den tredje og tiende dag i livet i stedet. Kvinder, der har født ambulant make, ifølge tidligt en aftale med deres børnelæge fra (bede om: Nogle børnelæger tilbyde for U2 huset stammer på!).

I denne såkaldte Neonatal grundlæggende undersøgelse børnelæge undersøgt barnet igen fra top til tå. Han scanner organer fra kontrollerede hofter og ryg og kontrolleres anus, kønsorganer, sanseorganer, motorik eller reflekser og nervesystemet. Nogle læger er allerede fører gennem en ultralydsundersøgelse af hoften for at udelukke hoftedysplasi. Men det kan også gøres på kun U3.

Hertil kommer, at lægen informerer forældrene til U2 på en mulig Rickets Forebyggelse i form af D-vitamin-tabletter. Rakitis er en stofskiftesygdom, især hos børn, forårsaget blandt andet ved vitaminmangel.

Indtagelse af fluorid tabletter til Zahnhärtung er genstand for U2. Fluorider er sporstoffer, der gør emaljen mere modstandsdygtige over for caries bakterier. For at forebygge huller i tænderne, de er babyer allerede fluor før bryde de første tænder.

Desuden, selv med U2 vitamin K administreres mod eventuel blødning.

Avanceret nyfødte screening: Desuden sker blodprøve. Dette muliggør eventuelle medfødte metaboliske lidelser, såsom phenylketonuria, galactosemia, arginin Succinurie og Leucinose at gøre opdage. Desuden kan hypothyroidisme og cystisk fibrose allerede genkende og behandles tidligt. For undersøgelsen, er en lille dråbe blod taget fra hælen eller fra Handrückenvene og undersøges i laboratoriet.

Screeningen foregår i U3 fjerde eller femte leveuge (1 måned). Her børnelæge undersøger systemet og fysiske udvikling og lægger særlig vægt på den ernæringsmæssige status og barnets vægt. Desuden er han tester reaktionerne i øjet og høringen og kontrollerer, om en høreprøve til nyfødte, der udføres, og blev gentaget ved unormal testresultat. Desuden er hoved omkreds og størrelse bestemmes igen og reflekser testes.

Når hofteleddene ikke er blevet undersøgt i U2, er nu ved ultralydsundersøgelse af hoften. Et eventuelt medfødt deformitet, kaldet dysplasi, kan være i barndom lidt og korrekt som regel uden kirurgi. Hertil kommer, at barnet får en gang mere K-vitamin fra potentiel blødninger.

Endelig lægen informerer forældrene ved U3, når alle de nødvendige vacciner til ernæring og for vuggedød og forebyggelse af ulykker.

Avanceret nyfødte screening: Var i U2 blodprøve endnu ikke er gjort, kan det nu gøres op. Her, eventuelle medfødte metaboliske lidelser, såsom phenylketonuri, galaktosæmi, arginin Succinurie og Leucinose gøre opdage. Desuden kan hypothyroidisme og cystisk fibrose allerede genkende og behandles tidligt. For undersøgelsen, er en lille dråbe blod taget fra hælen eller fra Handrückenvene og undersøges i laboratoriet.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 16 =