Anatomi af kvinden: kvindelige reproduktive system: Interne kønsorganer

21 October 2017

De indre kønsorganer af kvinden er inde i bækkenet. Disse omfatter følgende:

Vagina (vaginal) er ca. 8 til 10 cm lang og 2 til 3 centimeter bred, tyndvægget rørformet struktur. Den består af strækbare muskelfibre. Vagina forbinder de ydre kvindelige kønsorganer med livmoderen (uterus) og endedelen af ​​livmoderen kanal: det svinger op til livmoderhals.

Vagina opfyldt flere opgaverFor det første kan blodet strømme under menstruation fra kroppen. Dels kappen tjener som Kopulationssorgan som modtager sæden af ​​penis, således at de kan nå livmoderhalsen. Hertil kommer, at skeden ved fødslen udløb kanal for barnet. Hylsteret har også et særligt ansvar i afskærmning af de indre kvindelige kønsorganer mod opstigende infektioner.

Forreste og bageste vægge af den rørformede vagina er det meste af tiden tæt på hinanden og røre hinanden. Men da det er Extensible, det tilpasser under samleje og fødsel i diameter.

Da vagina er buet fremad, den posteriore vaginale hvælving er mere udtalt end den forreste. Under samleje, er den sædvæske aflejret på den ydre cervix. Det menes, at denne bageste vaginale fornix og livmoderhalskanalen spille en rolle som et frø reservoir.

Hylsteret rør er delvist gennemskåret af langsgående muskler, ellers glatte muskelfibre danner sakse gitterlignende fletninger cirkulær muskel. Musklen fletning kan kontrakt meget stærkt sammen med bækkenbunden. Ved fødslen er barnet transporteres ud gennem vaginal rør med sine muskuløse proportioner.

Inden den første samleje vagina bestemmes til dels af jomfruhinden (hymen) "forseglet", Imidlertid jomfruhinden er ikke en kontinuerlig membran, men en elastisk fold af slimhinden med åbninger, som omgiver indgangen til vagina snarere som et skørt. Jomfruhinden er omkring en til to centimeter bag skedeåbningen. Det tårer normalt en ved første samleje. Dette kaldes defloration (af læger som deflowering). Da jomfruhinden er elastisk, kan det stadig være ubeskadiget i nogle piger, selv efter gentagne samleje. I kun omkring 50 procent af pigerne forekommer under det, når "første gang" blødning, sædvanligvis disse er temmelig svage.

den slimhinde skeden har ingen kirtler. Den består af en flerlaget cellevæv, der udskiller et sekret at holde skeden fugtig. Hvis kvinden er seksuelt ophidset, vagina udskiller en vandig slim, der tjener som et smøremiddel under samleje. Det øverste lag af den vaginale slimhinde (epitel) har en gennemsnitlig diameter på ca. to til fire millimeter. Hvor tyk dette lag er præcis afhænger virkningen af ​​kønshormoner og dermed ændrer i løbet af menstruationscyklus og kvindens alder. I seksuelt modne kvinder er slimhindeepitelet fra omkring 20 til 30 cellelag. Som barn og efter overgangsalderen er kvinden på den anden side så hormonelt i en hvileperiode. I løbet af denne tid det vaginale slimhindeepithelet reduceres med en mangel på det kvindelige kønshormon østrogen til nogle få cellelag og dermed mister mekaniske og biologiske beskyttende funktioner.

I vagina en sur vaginal miljø (pH 4 til 4.5) er til stede, der tjener som en biologisk beskyttelse mod infektion. Denne sure vaginal miljø frembringes ved såkaldt Döderleinbakterien (Lactobacillus acidophilus). dette Mælkesyrebakterier (Lactobacilli) producere fra glykogen (En multipel sukker) af afskallede mucosale celler i vagina mælkesyre og således forhindre kolonisering af patogene bakterier før.

Er denne såkaldte fysiologisk vaginal flora dog forstyrret, de vaginale miljø ændres og bliver mindre sure. Det kan være en bakteriel ubalance eller infektion med bakterier har den konsekvens, at der ikke normalt findes i den vaginale flora.

Vaginalfloraen forstyrret, kan der være for eksempel ændringer i spildevandet eller lugt (en fiskeagtig lugt kan f.eks tyder på bakteriel vaginose).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1