Kan lugte sæd?

21 October 2017

© Jupiter-billeder / iStockphoto

Sandt eller ikke sandt? "Kan lugte sæd?"

Sperm? Lugt? Ideen opkald fra en masse fantasi: Hvor skal sådan en pjevs har en næse eller andet lugteorganet? Og hvilket formål er at tjene lugtesansen? til sædceller nøgler om sniffing som en hund videre og sniffe til deres bestemmelsessted i æggelederen: den kvindelige æg?

Som absurd som det lyder: Faktisk har forskere opdaget flere år siden, at sæd kan lugte en vis grad - men ikke med en næse, men ved hjælp af specielle proteiner lokaliseret i cellemembranen af ​​sædceller. Disse receptorer fungerer som docking sites for parfume i det kvindelige æg. I eksperimenter blev det fundet, at især en minder om duften af ​​liljekonval lugt tiltrækker den mandlige sperm. vil nu stå over en matchende duft molekyle på en "olfaktoriske receptor", Dette ændrer sin struktur og sætter en kæde af flere reaktioner i sperm går. Sidste ende fører til, at visse ladede partikler (calcium ioner) at strømme ind i sperm, og dette bevæger sig i sekvensen hans flagellen hurtigere og flyder i retning af duft stimulus. Det bliver målrettet på vej.

Ideelt set denne kemiske forståelse styrer en sædcelle præcis den kvindelige ægcelle og trænger ind i væggen, så den genetiske information både kan flette. Sperm befrugter ægget. Kort sagt har naturen kommet op med dette komplekse samspil af den simple årsag: reproduktion og bevaring sikret. Princippet om, hvordan celler sat på visse messenger stoffer, findes også i mange andre biologiske processer, såsom immunsystemet reaktioner. Forskere kalder det kemotaksi.

receptorerne er til forskning - som i øvrigt samme form i området "real" Olfaktoriske system, næse, er - interessant af flere grunde. En af dem beskæftiger sig med forebyggelse: Hvis det var muligt at blokere docking sites på sæd til den særlige duft, sperm miste deres mål og ville vandre gennem området. Befrugtning forblive slukket. En sådan form for prævention, der endnu ikke er: Forskere har endnu at afklare mange flere detaljer, før en passende lægemiddel vil være klar til markedet.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =