Freeze (kold intolerance): årsager og behandling

21 October 2017

© Jupiter-billeder / iStockphoto

Når det er koldt, det fryser - dette er en normal beskyttende mekanisme i kroppen. men usædvanlige følsomhed over for kulde kan også være et tegn på infektion, kredsløbslidelser og hormonelle forstyrrelser.

Med varme og Kolde receptorer i huden (Såkaldte termo receptorer) tager kroppen registrerer udetemperaturen. Hvis dette falder, receptorerne sende signaler til hjernen. Der, mere præcist i den såkaldte hypothalamus, er det temperatur center

Dette netværk af nerveceller modtage signaler fra de termiske receptorer og evaluerer dem. Så den kan detektere, om den aktuelle faktiske temperatur af kroppen til måltemperaturen svarer. Hvis ikke, kan temperaturen centret sætte kroppen i en tilstand, hvor han genererer varme, gemmer og fokuseret på de vitale organer. Dette er den tilstand af den pågældende persons "fryse" sandt.  

De menneskelige krop fungerer optimalt, når den Kroppens kernetemperatur på ca. 37 grader Celsius er. Temperaturen i hjernen sikrer, at kroppen ikke afviger fra denne målværdi som muligt. Det bliver amplificeret signaler fra de kolde receptorer, sætter det i bevægelse forskellige processer til forøgelse af kropstemperaturen. Kort sagt: Det fryser.

Ved indfrysning sker der følgende:

Hvor meget en person fryser ved en bestemt omgivelsestemperatur varierer fra person til person. Blandt andet den kolde følsomhed et folk afhænger af Tykkelsen af ​​det subkutane fedt fra. Dette isolerer de indre organer og beskytter dem mod varmetab. Derfor er tynde mennesker fryse ofte hurtigere end dem, der har mere subkutant fedt.

Selv folk med lavt blodtryk (Hypotension) er mere tilbøjelige til at fryse og til kolde fødder eller hænder end folk med normal eller forhøjet blodtryk. Fordi jo lavere blodtryk, den mindre blod når de små blodkar i hænder og fødder.

Frysning og kuldeintolerance er ingen medicinske diagnoser, men kan være symptomer på andre sygdomme. Hvem har det indtryk usædvanligt hyppige og / eller kraftigt at fryse, kan bede din familie læge til råds.

Lægen forklarer, først, om der er flere klager, som kunne tyde på sygdomsfremkaldende sygdommen. Han kan også mindske patientens blod. Visse blodprøver (såsom skjoldbruskkirtlen værdier) kan hjælpe med at finde årsagen til konstant frysning. Der er mistanke om en specifik sygdom (såsom hypothyroidisme), kan der være behov flere tests.

en særlige terapi mod frost der er ikke. Dokumenteret hjem retsmidler er varmt tøj, tæpper, varme drikke og motion.

Er dette et symptom, er det vigtigt at behandle den underliggende sygdom. Mennesker med en underaktiv skjoldbruskkirtlen, lægen ordinerer en regel skjoldbruskkirtelhormoner. I tilfælde af alvorlige kredsløbsforstyrrelser, er det vigtigt, at en læge præciserer klagerne.

For forkølelse og influenza frysning forsvinder hvis sygdommen udholdt er. A-behandling er orienteret mod den præcise årsag til influenza infektion (fx virus eller bakterier).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =