Immunrespons: Fremgangsmåde: Den immunrespons

21 October 2017

Få forureninger eller patogener i kroppen, dette sætter forløbet af et immunrespons i kroppen i bevægelse. den Immunrespons begynder med forsvar celler i det medfødte immunsystem, den makrofager: Disse celler genkender angriberne, de absorbere og transportere dem ind i lymfevæv immunsystemet.

Der, makrofagerne præsentere de uens proteiner (antigener) til immunceller i det specifikke immunsystem - den T-lymfocytter henholdsvis B-lymfocytter. Dette udløser de sekvensspecifikke immunresponser: De B-lymfocytter med til at skabe en såkaldt humorale immunrespons (Humoral betyder, at de stoffer, der er ansvarlige for immunforsvaret opløses i blodplasmaet): B-lymfocytter danner forsvar stoffer (såkaldte. antistof) Imod antigenerne. Disse antistoffer dannes med det tilsvarende antigen i kroppen af ​​den resterende fremmedlegemer eller et patogen Antigen-antistof-kompleks. Denne tilslutning med antistoffet mange antigener allerede miste deres skadelige virkning - de er så neutraliseret. De scavenger celler i det medfødte immunsystem (fagocytter) Så kan på antigen-antistof-komplekser, og så fjerne dem fra blodet.

Ud over produktion af antistoffer af B-lymfocytter forekommer en Aktivering af T-lymfocytter, ansvarlig for cellemedieret eller cellulære immunrespons sikre: The T-lymfocytter kan (som cytotoksiske celler eller dræber T-celler), den destruere patogener direkte. Derudover har de indflydelse (som hjælper T-celler og regulatoriske T-celler) udløbet af immunresponset. Gennem frigivelse af stoffer, som udvider blodkar eller karvæggen gøre gennemtrængelig (for eksempel histamin, komplement), antænder det inficerede væv - associeret med de typiske tegn på infektion rødme, hævelse, varme, smerte og nedsat vævsfunktion. Ofte, immunresponset i kroppen ved den samtidige aktivering og proliferation af lymfocytter og den forøgede blodgennemstrømning medfører lymfeknuderne eller milten forstørres.

Ved dannelse af B eller T-hukommelsesceller, immunsystemet er i stand til at huske det fremmede overfladestruktur, således at der ved en fornyet kontakt af kroppen med det samme patogen, kan immunresponset viser en mere hurtig strøm med større antistofproduktion end første gang , Dette fænomen kaldes immunologisk hukommelse. Den læreproces af immunsystemet kan ændre forsvar af organismen, så der ikke sygdomssymptomer opstå i en gentagen infektion med den samme patogen: Kroppen er immune over for dette patogen. Derfor opstår nogle infektionssygdomme overvejende i barndommen (kendt. Børnesygdomme som mæslinger, røde hunde, fåresyge).

Dette princip - dannelsen af ​​immunitet af immunsystemet af kroppen - man bruger til vaccination mod patogener. den såkaldte aktiv immunisering tilføres organismen en uskadelig mængde af et bestemt antigen eller antigen producent (levende, svækket eller død patogen) i form af en vaccine. Immunsystemet reagerer med et svagt første immunrespons. Når kroppen er igen forårsaget af en infektion med patogenet i kontakt, har immunsystemet allerede blevet dannet specifikke hukommelsesceller, hvorved en hurtigere og stærkere strøm af immunresponset er mulig. Denne erhvervet af immunitet af kroppen vaccination stopper ofte i årevis på tid. den passiv immunisering er, at den vaccinerede modtager færdig antistoffer mod det særlige antigen. Den immunitet, holder i dette tilfælde, som regel kun et par måneder.

Psykologiske faktorer kan have stor indflydelse på immunforsvaret. Immune, nervøs og endokrine systemer er således indbyrdes forbundne for at danne en koordineret reagerende forbindelse, den såkaldte immunoneuroendokrinen netværk. Fx adrenalin, som frigiver kroppen ved en forhøjet aktivitet inhiberer (stress hormon), antistofproduktion af B-lymfocytter og dermed strømmen af ​​et immunrespons.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 87