Hjertet: blodbanen

21 October 2017

Hjertet pumper blod gennem kroppen. Organer, væv og celler vil blive leveret med oxygen mens carbondioxid fjernes. blodbanen, en skelnen to former:

den højre hjerte tilvejebringer lungekredsløbet (lille sløjfe): Den højre ventrikel (ventriculus dexter) pumper blodet gennem pulmonal ventil ind i lungearterien og herfra via forgrening arterier og arterioler i kapillærerne i lungerne. Hvor blodet er beriget med oxygen og yderligere strømme via kapillærerne i små blodårer og vener i det venstre atrium (atrium). Herfra blodet passerer gennem mitralklappen ind i den venstre ventrikel i hjertet (ventrikel sinister).

Det systemiske kredsløb (stort omløb) er fra venstre hjerte drevet: den venstre ventrikel pumper iltet blod gennem aortaklappen i hovedpulsåren (aorta). Derfra kommer ind i arterier og i det videre forløb i de mindre arterioler. Efter alt, den løber ud i kapillærer, forbindelsen mellem arterier og vener, som også er ansvarlige for udveksling af stoffer mellem blod og væv. Her blodet leverer ilt og næringsstoffer til cellerne og tager affaldsprodukter, såsom carbondioxid, på.

Efter den nu iltfattigt blod returneres til hjertet. Det strømmer først fra kapillærerne i særligt små vener, små blodårer, som går i retning af stadig større vener slutte sig sammen. blodet strømmer ind i højre atrium og på tværs af trikuspidalklappen i højre hjertekammer gennem venen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 77 =