Benign prostatahyperplasi (BPH, prostata & genert; forstørrelse): Definition

21 October 2017

Benign prostatahyperplasi (BPH) er en godartet prostatahyperplasi, der opstår, som i prostatakirtlen (prostata) celler frem - men godartet - formere: En fjerdedel af prostata består af kirtelvæv (Såkaldte. Glandulær komponent) og tre fjerdedele af muskel og bindevæv (Såkaldte. Stomal-stop portion). For en forstørret prostata væv vækster kan alle tre være ansvarlige væv - denne indkaldelse læger som Adenofibromyomatose. De enkelte vævskomponenter kan derved være fra sag til sag størrelse.

udtrykket godartet prostatahyperplasi er derfor i snæver forstand som histologiske fund defineret som er helt uskadelige per se. Imidlertid en stigende forstørret prostata på urinveje og senere påvirker funktionen af ​​nyrerne og kan tilegne symptomer forårsage: Dette er kaldet godartet prostata-syndrom.

Flere (men forældede) navne for godartet prostatahypertrofi er:

Hvorfor godartet prostatahyperplasi kan påvirke blæren og nyrefunktion kan forklares ved placering prostata: The prostata, den del af den mandlige urogenitale kanal, og en af ​​køn kirtler, ligger under blæren og omringer urinrøret og bækkenbunden. den funktion prostatakirtlen er at udskille en sekretion under ejakulation, som hjælper sædceller til mere smidighed. Sammen med sekreter fra sædblærerne, prostata sekretion bidrager med op til 90 procent af den samlede mængde af ejaculate.

På grund af det mandlige kønshormon testosteron, prostata vokser i puberteten til deres normale størrelse. I form og størrelse, de ligner derefter en kastanje deres normale vægt er omkring 15 til 20 gram, dens volumen ved 20 til 30 kubikcentimeter. Hvis kirtelvævet prolifererer godartet liggende omkring urinrøret zone af prostata og dermed yderligere forøget prostata, der er en godartet prostatahyperplasi. Her prolifererende væv udøver stigende Pres på urinrøret fra, hvad deres konstriktion og dermed Problemer med vandladning forårsaget. Dette symptom billede, der er karakteristisk for prostata udvidelsen er kendt som godartet prostata-syndrom.

Godartet prostatahypertrofi er fælles. Hvor: Den ældre en mand er, jo mere mere sandsynligt han har en forstørret prostata. I de vestlige industrialiserede lande er på omkring 65 procent den 65 år og 80 til 90 procent den 80 år Mænd forstørret prostata. Hos mænd, benign prostata udvidelsen er den mest almindelige årsag til urinretention (dvs. for den manglende evne til at tømme blæren).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 87 =