Brækket kraveben (kravebenet fraktur): Konservative og kirurgisk terapi

21 October 2017

I et kraveben (clavicula) terapi kan principielt konservativ (dvs. ikke-kirurgisk) eller kirurgisk gjort. Hvilke tiltag er bedst egnet i sidste ende til at behandle et brækket kraveben, besluttede i løbet af den nøjagtig vurdering af brud på røntgenbilleder.

I de fleste tilfælde (i 98 procent af tilfældene) rige på et kraveben til terapi ikke-operative foranstaltninger ud. Kun en alvorlig clavicular fraktur, hvis knoglerester i høj grad flyttet eller samme blodkar og nerver bliver skadet, er det drift den foretrukne metode.

den konservativ behandling den clavicular fraktur er den brudte kravebenet at pacificere - enten med en slynge eller med en såkaldt Rygsæk Association: I sidstnævnte tilfælde vil lægen give dig et tog til begge skuldre, tiltrækker han stramt på ryggen og sikret. Skuldrene er dermed trukket baglæns. På denne måde er det muligt at indstille de brækkede knogler og holde. I den første uge, er det tilrådeligt at efterspænde rygsæk bandage dagligt. Det er også vigtigt at kontrollere placeringen af ​​foreningen regelmæssigt.

Når brækket kraveben er helbredende tid cirka 6 til 8 uger. Konservativ behandling af clavicular fraktur med Rygsæk bandage eller slynge handler om 3 til 4 uger længe det er nødvendigt. Herefter en fysisk terapi (fysioterapi) er nyttigt at genoprette fuld mobilitet i skulderen.

Under visse omstændigheder kan en brækket kraveben (kravebenet brækket) kræver til terapi drift. Dette gælder i hvert fald, hvis samtidig under kravebenet tilskadekomne blodkar eller nerver er. Selv hvis en åben pause stede ved kravebenet eller knoglerester stærkt forskudt er, kirurgisk behandling er nødvendig. Desuden et brækket kraveben kræver kirurgi, hvis han efter fire til fem ugers konservativ behandling stadig klager forbereder.

Billedet viser et røntgenbillede af en knogle-betjent nøgle ifølge et centralt fraktur. © iStock

Tilfælde af en alvorlig kraveben fraktur, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgen fast mens den brudte kravebenet med en plade, der forbliver i et til to år i kroppen.

Det kirurgiske brudt kraveben terapi finder under fuld narkose i stedet. Operationen begynder med kirurgen udsætter clavicular fraktur og returnere knoglen til dens oprindelige position. Samtidig kan han såre drevne skibe. efterfølgende fast han de brudte ender i den korrekte position: Til dette formål, for eksempel, metalplader tilpasset af skruer til knoglen forbinder operatøren (plade fiksering), og som fjernes igen efter ca. en halv til et år - eller trådløkke, de seks uger tilbage i knoglen.

Efter operationen vil du få tre til fire dage om såkaldte Gilchrist Association, af din arm fast, hvilket giver den fælles rolig skulder.

Hvis brækket kraveben i den ydre tredjedel kravebenet kan i den kirurgiske behandling, såkaldt tilslutning plader anvendes, som forbliver på plads rundt i en periode på otte uger. Så længe materialet ikke fjernes efter operationen, clavicular fraktur, ikke bevæger skulderleddet er begrænset.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 80 =