ALS (amyotrofisk lateral sklerose): Definition

21 October 2017

ALS står for amyotrofisk lateral sklerose (Eller amyotrofisk lateral sklerose) Og henviser til en progressiv sygdom i visse dele af centralnervesystemet (CNS: hjerne og rygmarv): Det drejer sig om den såkaldte motoriske neuroner (Eller motoriske neuroner - lat = motor mover) -. Disse er nerveceller ansvarlige for bevidst styring af skeletmuskulatur er ansvarlige for. Så ALS er en Motor neuron sygdom.

Normalt de motoriske neuroner foretage nerveimpulser fra hjernen og rygmarven til musklerne i kroppen og er derfor ansvarlig for alle bevægelser. Hver skeletmuskulaturen modtager sine nerveimpulser fra to egne nerveceller: Den 1. motorneuroner (Eller øvre motorneuroner, fordi det har oprindelse i hjernebarken i hjernen) udløser bevidst bevægelse (frivillige bevægelser), og styrer kropsholdning. Men det giver musklen kun indirekte med de nødvendige stimuli til dette: Det er en udvidelse af den 2. motor neuron ledninger (eller lavere motor neuron, fordi dens celle krop er placeret i den grå substans i rygmarven). Det drejer sig om en udvidelse direkte forbundet til muskler og viderestiller alle stimuli fra den øvre motor neuron til musklen om. I ALS, er både den øvre og den nedre motorneuroner beskadiget i en eller flere organ regioner. Denne skade (degeneration), hvilket resulterer i hel eller delvis svigt af bevægelser og reflekser af kroppen. Afhængigt af hvilke områder er præcis angrebne amyotrofisk lateral sklerose kan derfor med forskellige begrænsninger være tilsluttet.

Den franske professor i neurologi J.M. Charcot (1825-1893) først beskrevet i 1869 som en kombination af ufuldstændig paralyse grundet en muskelsvind (såkaldte. Atrofisk fase) ALS og spastiske (dvs. med stigende muskelspændinger forbundet) symptomer. Da det kom til navnet Charcot sygdom henholdsvis Maladie de Charcot for amyotrofisk lateral sklerose.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 47