Tyfus: Årsager

21 October 2017

Når tyfus forårsager visse bakterier: tyfus på grund af infektion med Rickettsia prowazekii bakterie, som normalt overføres af lus.

Den patogen af ​​tyfus hører til familien Rickettsia. Den nøjagtige navn på bakterien er Rickettsia prowazecki. Rickettsia er immobile Stavformede eller sfærisk bakterier (Cocci), der indtaster lignende vira i levende celler for (fra immunsystemet hos den inficerede organisme"vært"at beskytte) og formere sig. Forskere kalder dem "obligate intracellulære parasitter",

Udover Rickettsia prowazecki også komme Rickettsia andre bakterier afhørt som tyfus årsager - men de er langt mindre udbredt.

Rickettsia prowazekii multiplicerer i mavetarmkanalen af lus, fortrinsvis i lus. Den lus derefter adskille bakterierne fra deres afføring. Der bakterierne længere tid er i stand til at overleve. Ca. to til tre uger efter infektion med patogenet af lus dør.

en mand er ridser og gnide mens bakterier fra Läusekot i laceration, det kan føre til infektion. I nogle tilfælde infektionen, men også af, at bakterierne indåndes finder sted. I kroppen nåede patogenerne spredes gennem blodbanen og inficere cellerne fortrinsvis i de små blodkar i:

Som et resultat af inflammatorisk respons blodkar ødelægges (Gefäßnekrosen).

Bites en lus en syg i løbet af feber fase og omkring to til tre dage efter resolution af tyfus, den plettede feber patogen tilbagevenden til dyret - og det kan igen andre mennesker inficere.

Inkubationstiden af ​​tyfus, der er tiden mellem infektion med virusset og fremkomsten af ​​de første symptomer er ca. en til to uger.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 62