Hus støv allergi (mide allergi): symptomer, årsager og behandling

21 October 2017

© Jupiter-billeder / iStockphoto

Støv i sig selv er ikke problemet: det er afføring fra husstøvmider, som bringer mange mennesker til nysen og kløende øjne givet dem. Hvad er årsagen til disse symptomer? Hvad hjælper? en oversigt

Hvad er en allergi over for husstøvmider (mide allergi)?
Når kroppen med en overdrevet immunreaktion reagerer mod bestanddele af husstøv, læger taler om en husstøv allergi eller husstøvmideallergi. Trigger er ikke støvet sig selv, men stoffer i fæces ved at bo i husstøvmider. Stoffer, der forårsager allergi kaldes allergener fachsprachlich.

Den husstøv allergi hører ved siden af ​​høfeber blandt de mest almindelige allergier i Tyskland. Mens pollen allergikere kan ånde uden for pollensæsonen, hvilket får husstøvmideallergi klager året rundt.

En støv allergi forårsaget typiske symptomer en allergisk reaktion - disse omfatter:

Forum Allergi & Astma

Forum allergi & astma

Du spekulerer på, om du lider af allergi eller astma? Så gør vores ekspert Dipl. Med. Thomas Hagen dine spørgsmål i vores forum. Til forum ...

Billedet viser en kvinde åbning af en støvsuger og nys. © Jupiterimages / Stockbyte

Den husstøv allergi er særlig mærkbar natten og tidligt om morgenen følte. Men selv hvis for eksempel, når gør sengen, støvsugning eller -DO pludselig mange allergener flyvende gennem luften, individer udvikler allergiske symptomer.

Normalt symptomerne hele året på. nat og tidligt om morgenen efter at komme op de er som regel stærkere, fordi de berørte opildne allergener med enhver bevægelse i seng og trække vejret.

i Vinter forstærke de allergiske symptomer også, fordi mider dø massevis i opvarmningsluften og frigivelse af de henfaldende krop enorme mængder af allergener. Især i den kolde årstid også forekommer hyppigt i luftvejsinfektioner, der kan overlay mide allergi. Symptomerne på allergi derefter nemt forblive uopdaget.

En allergi opstår, når immunsystemet løbet følsom normalt uskadelige stoffer og disse afdelinger, som om de var patogener såsom vira eller bakterier. Denne immunrespons er som følger:

Billedet viser mider. © Jupiter-billeder / iStockphoto

Cirka hver tiende er allergiske over for ekskrementer fra husstøvmider.

Lægen spørger patienten først, hvornår og i hvilket miljø symptomerne opstår, og hvor længe de holder. Hvis patienten hele året og især om natten og tidligt om morgenen symptomer, en mide allergi er meget sandsynligt.

For at underbygge mistanken om en husstøv allergi, er en allergi test nyttigt med den relevante allergen. Mest her en såkaldt priktest anvendes, hvori dråbevis tilsat standardiserede testopløsninger på huden af ​​underarmen eller øvre ryg, og derefter huden anritzt under dråber med en nål. I tilfælde af en allergi det testede hudområde skylles efter 15 til 20 minutter og hævede.

For at bekræfte testresultatet er en blodprøve Egnede: Lægen kan undersøge blodet for antistoffer. I særlige tilfælde, en nasal provokationstest bidrage (til indført i den nasale allergen) til at diagnosticere en husstøvmideallergi. Da dette kan udvikle en alvorlig allergisk reaktion, er denne test kun udføres under lægeligt tilsyn og mindst en halv times opfølgning.

Mennesker med støv allergi bør forsøge at reducere kontakt med aftrækkeren af ​​allergi i videst muligt omfang. Selvom husstøv kan ikke helt udelukkes. Men er der er måder at at reducere mider:

Tæppe eller laminat: Hvilket gulv er ideel?
Arten af ​​gulvet er afgørende ikke nødvendigvis: Selv om store mængder af støv og husstøvmider kan ophobes i tæpper. Men på glatte gulve, støvet er stadig mere ophidsede end med tæpper med kort luv. derfor er afgørende især Regelmæssig rengøring af gulvet. Glatte gulve såsom træ eller laminat er kun anbefales, hvis dette meget ofte - to gange om ugen hvis det er muligt - tørre.

Målet med immunterapi er at vænne sig til immunsystemet af allergenerne, så det ikke længere er så følsomme over for dem.

Til dette formål kan patienten injicere af lægen regelmæssigt lave doser af allergenet i huden eller placeres under tungen. Behandlingen varer normalt tre år. Nogle patienter kan huske det første år, at deres klager bliver svagere. Men som regel forekommer kun det andet eller tredje år af forbedring behandling a.

Nogle patienter vil ikke hjælpe desensibilisering. Det kan også ske, der forværrer symptomerne efter afsluttet behandling. Men i disse tilfælde, immunterapi har en anvendelse: I bedste fald kan det forhindre allergi spreder sig til nye allergener (Såkaldte. Kors allergi) eller patienten lider af allergisk astma.

For allergi symptomer såsom løbende næse, kløende øjne eller en hoste kort efter medicin kan hjælpe:

I de fleste tilfælde en husstøv allergi udvikler sig i barndommen eller ungdommen og årsager en levetid Klager. Gennem forskellige foranstaltninger (såsom desensibilisering, reduktion i koncentrationen af ​​allergene mider i hjemmet), men er det muligt at bremse symptomerne.

ubehandlet kan være en husstøv allergi i det videre forløb til en allergisk astma bly. Læger tale om en "gulv forandring", fordi klager fra toppen aflevering de nedre luftveje.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =