Prostata: Mændene kirtel

21 October 2017

© Jupiter-billeder / iStockphoto

Lille, men kraftfuld: Den sunde prostata er på størrelse med en tyk kastanje og nemt omkring 20 gram. Det faktum, at mange mænd i løbet af deres levetid med denne pågældende organ (skal) er hovedsageligt relateret til dens placering langs: Prostatakirtlen ligger lige under blæren og omgiver den indledende del af urinrøret. forstørrer kirtel, nogle gange får den problemer med vandladning.

udtrykket "prostata" er afledt af det latinske ord "om" (= Før) og "stirre" (= Stående) fra. Derfor det tyske udtryk "prostata", Prostata foranstaltninger omkring 3 centimeter (cm) i længden og 4 cm i bredden og det er cirka 2 cm tyk. Det tæller sammen med sædblærerne og sædlederen, testikler og epididymis til indre organer sex af manden.

Prostata består primært af bindevæv, glat muskulatur og kirtler, der kan åbnes med deres såkaldte kanaler ind i urinrøret. En kapsel af fast bindevæv omkring prostata. Den bageste del af prostata kan være gennem endetarmen (rektal) direkte med knapper finger - det spiller en rolle i tidlig påvisning af kræft. Den såkaldte rektal undersøgelse, kan lægen føle, om overfladen af ​​prostata er glat - ligesom en sund kirtel tilfældet - eller, for eksempel, uregelmæssig eller ujævn.

vigtigste opgave prostata: producerer en sekretion, der er ejakulatet under orgasme (sæd) blandes. den prostata væske tegner sig for omkring 15 til 30 procent af den flydende mængde af ejakulatet og indeholder talrige enzymer og kan forventes at bidrage til en vellykket befrugtning andre stoffer. Mange af disse operationer, men videnskabeligt ikke klart forstået.

Den prostata væske kan være til medicinske formål af en såkaldt prostata massage win. Denne massage leger med nogle mænd i den seksuelle forstand, en rolle - det mandlige G-punkt skal være i prostata. Kirtlen kan stimulere, for eksempel med en indsat i anus finger. Nogle mænd finde denne praksis at være behagelig og spændende, andre snarere ubehagelige som.

Kirtelvævet af prostata er følsom over for det mandlige kønshormon testosteron, som modtager prostata via blodet. Det konverterer det anvendelse af et enzym kaldet 5-alfa-reduktase, i en mere effektiv form til: dihydrotestosteron, DHT kort tid. DHT er afgørende for funktionen af ​​prostata, men på den anden det væsentligt dels sammen med andre hormoner til de hyppige ændringer og sygdomme i prostata i.

Disse omfatter

En godartet prostata udvidelsen ikke fører nogen klager, så stigningen i nogen tid, i det mindste gå ubemærket hen. En typisk symptom prostata er stigende problemer med vandladning:

Ofte Man Needs flere forsøg omkring blæren for at tømme ordentligt, hvad det indebærer ofte sine mavemuskler til at opbygge tryk. Andre symptomer på forstørret prostata er smertefuld vandladning og en dryp af urin efter vandladning. Desuden er afstandene mellem de enkelte toilet passager forkortet, hvis prostata indsnævrer urinrøret hurtigt.

En mere udtalt prostata kan endelig den såkaldte urinretention resultat: De berørte kan ikke helt tømme blæren, er det stadig en vis mængde urin tilbage i blæren. Resultatet: Manden følte en permanent følelse af fylde i blæren og en kontinuerlig trang til at tisse. Hertil kommer, at residualurin favoriserer, at en urinvejsinfektion udvikler sig.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 20 =