Prostatabetændelse (prostatitis)

21 October 2017

© iStock

Udtrykket prostatitis (prostatitis) indikerer en akut eller kronisk betændelse i prostata. Når prostata er en kastanje-store kirtel med en glat overflade, som er placeret under blæren hos mænd og omslutter den øverste del af urinrøret.

Prostata kan antændes, for eksempel, når bakterier eller visse stoffer trænger fra urinen i prostatavæv. Konsekvenserne af prostatitis er normalt

Afhængig af, om bakterier er ansvarlige for prostata betændelse eller ej, kan man groft to grupper adskiller sig fra hinanden:

Når bakteriel prostatitis, en skelnen er en akut og kronisk Form. Udløser er i begge tilfælde bakterier, der stiger op gennem urinrøret ind i prostata og udløse en infektion. Ofte akut prostatitis opstår derfor i forbindelse

den kronisk prostatitis normalt udvikler som en komplikation til akut prostatitis - som om nogle bakterier forbliver i prostata på trods af behandling. 

når ikke-inflammatorisk Bækkensmerter syndrom det kommer til samme symptomer som med en prostata-infektion, men det kan være hverken bakterier eller bemærker tegn på betændelse i blodet. Så det er sandsynligt, at være en psykosomatiske sygdomme.

Den Prostata: Hvad er det?

Prostata er et organ, kun mænd der - sammen med sædblærerne og sædlederen, testikler og epididymis er det et af de indre kønsorganer. Prostata består primært af bindevæv, glat muskulatur og kirtler, der kan åbnes med deres såkaldte kanaler ind i urinrøret. 

vigtigste opgave prostata: under indflydelse af hormoner Den danner en mælkeagtig sekretion, der blandes til ejakulation sæden. Denne sekretion sikrer, at sæd er mobile og støtter dem så på vej til kvindelige æg.

Den sunde prostata er på størrelse med en tyk kastanje og er placeret lige under blæren. © LifeART billede / 2001 / Lippncott Williams & Wilkins alle rettigheder rese

Den sunde prostata er på størrelse med en tyk kastanje og er placeret lige under blæren.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =