B6-vitamiini (pyridoksiini)

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Kuten kaikki B-vitamiinit on B6 (pyridoksiini) vedessä. Se on monissa kasvien ja eläinten elintarvikkeet, niin että päivittäinen vaatimus voidaan yleensä täyttyy helposti. Siksi harvoin B6-vitamiinin puutos ilmenee.

B6-vitamiinista kolme tehdään yhteenveto yhdisteistä: Pyridoxol, pyridoksaali ja pyridoksamiini. B6-vitamiini käytetään raaka-aineena tärkeitä koentsyymeinä joilla on tärkeä rooli proteiinien aineenvaihduntaan.

Koentsyymit PLP (pyridoksaalifosfaatti) ja PMP (pyridoksiamiini) on mukana lähes 100 aineenvaihduntaan kehossa ja siten osallistuvat väline pitämään elintoimintoihin liikkeessä. ,

Saanti B6-vitamiinin suoritetaan kohdissa ohutsuolessa.

Hyvä B6 toimittajat kuuluvat eläinperäistä ruokaa (erityisesti sisäelimet kuten maksa), tai kasvipohjaisia ​​elintarvikkeita, kuten perunaa, viljaa, hedelmiä ja vihanneksia. Myös maidon ja maitotuotteiden B6-vitamiinia on mukana. Öljyissä, rasvoja ja sokeria, mutta ei B6.

Kuinka paljon B6-vitamiinia tarvitaan henkilö riippuu siitä, kuinka paljon proteiinia kehon prosesseja ja lisääntyy proteiinin saanti. Tässä B6 Supplies on suurempi, kun eläinproteiinia absorboituu kuin tarvittaessa määrät proteiinia imeytyvät kasvisruokaa.

Kuten suuntaviivoja sovelletaan miehille 1,5 milligrammaa päivässä, naiset eivät 1,2 milligrammaa päivässä ottaa täyttämään päivittäisen vaatimukset. Raskauden ja imetyksen aikana, tarve kasvaa.

Koska B6 on mukana monissa aineenvaihduntaan, puutos voi - esimerkiksi yleinen puutos tai aliravitsemuksesta - vaikuttavat kaikkiin elimiin. Tämä voi johtaa tulehduksellisten muutoksia ihon, kielen ja suun limakalvoilla tai häiriöt hermoston vajauksen vuoksi B6-vitamiinia.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 28 =