Doping: vaikutukset terveyteen dopingin

21 October 2017

Urheilija ei ole vain uraa ja yhteiskunnallista arvostusta panoksena dopingin. Terveysvaikutuksia dopingin voivat olla vakavia. Lääke ottaminen aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa terveydelle ja voi johtaa kuolemaan pahimmillaan. Riippuen douppausaineet ja annostus voi tulla lukuisia sivuvaikutuksia, jotka vaikuttavat merkittävästi terveyteen urheilijan.

Anaboliset steroidit, esimerkiksi vaurioittaa maksaa pysyvää otetaan ja epäillään edistää syövän. Naisilla he kutsuvat maskulinisaatiota (Virilization, androgenization) häiriöihin kuukautiskierron jopa hedelmättömyyttä edelleen. Vaikutuksen alaisena anaboliset steroidit, ääni voi muuttaa ja laajentaa klitoris. Nämä kaksi muutosta ovat peruuttamattomia, eli ei voi kumota sitä. Miehillä anaboliset steroidit voivat aiheuttaa kivesten kutistua, vähentää siittiöiden määrää ja rintakehän liikaa kasvava (gynekomastia).

Erityisesti sydämen vedetään dopingin vaikuttaa. Doping aineet (kuten kasvuhormonit, beeta-2-agonistit tai piristeiden) voi olla vakavia vaikutuksia elimen ja aiheuttaa vakavia ongelmia. Nämä vaihtelevat sydämen rytmihäiriöt lisääntynyt sydämen syke ja heikkeneminen sydänlihaksen läpi sydänkohtaus. Muun sivuvaikutuksia huumeiden:


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 46