Sappirakon syöpä, sappitiehyen syöpä: Diagnoosi

21 October 2017

Diagnosoimiseksi Gallenblasenkrebs- tai sappitiehyen syöpädiagnoosin näytelmiä lääkärintarkastus tärkeä rooli. Lääkäri voi tuntea joissakin tapauksissa laajentunut sappirakko alla maksassa. Joskus kasvain voi tuntua jopa vatsanpeitteiden läpi. Selkeä läsnä sappitiehyen syöpä on kivuton keltaisuus palpoitavien suurennettu sappirakon (tunnetaan. Courvoisier n merkki).

Voidaan lisätutkimuksia saadaan tietoa siitä tarkalleen missä sappirakon syöpä tai sappitiehyen syöpä sijaitsee ja missä määrin se on jo levinnyt. Diagnoosia varten ovat kuvantamisseurantatoimenpiteitä kuten ultraääni (kaikukuvaus), tietokonetomografia (CT) ja magneettikuvaus (MRI MRC) päälle. Käyttäen hyvin pieni ultraäänipään, lääkäri voi määrätä tuumorin leviämisen Gallen suoraan sappitiehyen (intraduktaalinen endosonography, IDUS).

Kun sappirakon syöpä X-ray rinnassa on yksi rutiinidiagnoosimenetelmää menettelyä. Käyttäen endoskooppinen taaksepäin cholangiography (ERC) voi olla myös hyvin tunnettua, sappitiehyen kasvaimia. Lääkäri työntää endoskoopin läpi ruokatorven ja mahan pohjukaissuoleen ennen ja ruiskuttaa röntgen varjoainetta suun sappitiehyen. Sitten hän voi kertoa seulonta-X-ray tube, sappitiehyen järjestelmän avulla kontrastia täyte. Tässä tutkimuksessa lääkäri kautta endoskoopin poistaa näytteen kudosta histologista tutkimusta mikroskoopilla (biopsia).

Hallinnoi ERC ei esitys sappiteiden, lääkäri voi lisätä neula ihon läpi suurempi sappitiehyen maksassa ja täyttää varjoainetta sappipuuston. Jotta hän voi selvittää, jos aiheuttama haitta sappirakon syöpä tai sappitiehyen syöpään liittyvät. Tämä diagnostinen menettelyä kutsutaan perkutaaninen transhepatic cholangiography, PTC lyhyt. Röntgenkuvat kasvain on sitten selvästi näkyvissä, kun hän loi sappitiehyen, niin että varjoaine voi täysin levitä.

Tarvittaessa, sisällä ERC, että lisätään pieni, putkimainen metalliristikko (stentti) on Sapen salaojitus palautettu olla. PTC sappi virtaa ulkopuolelta, joka ehkäisee myös takaisinvirtauksen sappi maksassa.

Veren testi nousu noin bloodwork osoittaa - alkalinen fosfataasi (AP), gamma-glutamyylitransferaasi (GGT), bilirubiini - patoaminen sappi maksassa.

Ei harvoin, lääkäri sappirakon syöpä tai sappitiehyen syöpä löysivät sattumalta. Diagnoosi hän on sitten, esimerkiksi, jos hänellä on poistaa (muun muassa sen vuoksi, tulehduksen tai sappikivet) sappirakon eri syystä.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =