Viskeraalisen leishmaniaasin (Kala-Azar): syyt

21 October 2017

Tiettyjä loisia perheen Leishmania aiheuttaa sisäelinten leishmaniaasin (kala-azar). Nämä ovat usein W. B. loisen Leishmania donovani, C. Donovan ja brittiläinen lääkäri Sir tropiikissa Leishman- löydettiin Intiassa 1900-luvulla. Nykyään useat Leishmania alalaji tunnetaan, jotka vaihtelevat levinneisyysalueella.

Leishmania ovat alkueläimet (Alkueläimet). Loiset elävät solut niiden isäntä ja voi selvitä vain siellä. Ne käynnistävät monet eläintautien ja esiintyä maailmanlaajuisesti.

Elinkaaren Leishmania löytyy kaksi isäntää paikka: yksi isäntä on hyönteissolu, nimittäin koi lentää. Muut isäntäorganismi voi olla mies olla - mutta selkärankaiset eläimet, kuten koira, kettu, susi tai jyrsijät ovat oikeutettuja.

isäntä sykli on seuraava: aikana veren aterian, hyttynen kestää Leishmania, esimerkiksi tartunnan koiran. Loinen voi sitten lisääntyä elimistössä hyönteisen itse. Toisen puukottaa hyttynen lähettää loisia jälleen uuteen isäntä - esimerkiksi on ihminen.

Yleensä siirto leishmaniaasin Done Mosquito ihmisille (Anthroponosis) tai tartunnan saaneet eläimet, kuten koirat tai pienille jyrsijöille (zoonoosi). Harvoissa tapauksissa virus voi tarttua myös ihmisestä toiseen, esimerkiksi elimen tai verenluovutusta. On myös mahdollista, että äiti loisia ennen syntymää (ennen syntymää) sikiölle kulkee (kulkeutuvan lähetys).

Välisenä tartunta Leishmania puhkeamiseen saakka viskeraalisen leishmaniaasin on hyvin erilainen. Itämisaika (aika infektio ja puhkeaminen) on välillä 10 päivää ja enintään 2 vuotta. Useimmat, pass 3-6 kuukautta viskeraalisesta leishmaniaasi puhkeaa.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 90