Huonepölyallergeenit allergia (punkkiallergia): oireet, syyt ja hoito

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Pöly itsessään ei ole ongelma: se on ulosteet pölypunkkeja, joka tuo monia ihmisiä aivastelu ja kutiavat silmät antanut heille. Mikä aiheuttaa nämä oireet? Mikä auttaa? Yleistä

Mikä on pölypunkkiallergian (punkkiallergia)?
Kun kehon kanssa liioiteltu immuunivaste reagoi komponentteihin talon pöly, lääkärit puhuvat talon pöly allergia tai pölypunkkien allergia. Trigger ei pölyä, vaan aineiden ulosteet elävät pölypunkit. Aineita, jotka aiheuttavat allergiaa kutsutaan allergeeneja fachsprachlich.

Talon pöly allergia kuuluu vieressä heinänuha yleisimpiä allergioita Saksassa. Vaikka siitepöly allergikoille voi hengittää ulkopuolella siitepölykauden aiheuttaen pölypunkkien allergia ympärivuotinen valitukset.

Näin hiukkaspitoisuus allergian aiheuttamia tyypillisiä oireita allergisen reaktion - näihin kuuluvat:

Foorumi Allergy & Asthma

foorumin allergia & astma

Olet ihme, jos sinulla allergioita tai astmaa? Tee sitten asiantuntijamme Dipl. Med. Thomas Hagen kysymyksiisi foorumillamme. Foorumiin ...

Kuvassa nainen avaamisesta pölynimuri ja sneezes. © Jupiterimages / Stockbyte

Talo pöly allergia näkyy erityisesti yöllä ja varhain aamulla tuntui. Mutta vaikka esimerkiksi tehdessään sänky, imurointi tai -Onko yhtäkkiä monta allergeenit lentävät ilmassa, yksilöt kehittävät allergisia oireita.

Yleensä oireet ympärivuotinen päälle. ja varhain aamulla jälkeen nousta ne ovat yleensä suuremmat, koska ne vaikuttavat lietsoa allergeeneja joka liikkeestä sängyssä ja hengittää.

että Talvi täydentää allergiaoireita Myös, koska punkit kuolevat joukoittain lämmitysilmapiirin ja vapauttamalla rappeutunut ruumiin valtavia määriä allergeeneja. Varsinkin kylmänä vuodenaikana myös esiintyy usein hengitysteiden infektioita, jotka voivat päällekkäin punkkiallergia. Allergiaoireita sitten helposti jäädä havaitsematta.

Allergia syntyy, kun immuunijärjestelmä yli herkkä normaalisti vaarattomiksi ja nämä osastoilla, ikään kuin ne olisivat patogeenien, kuten virusten tai bakteerien. Tämä immuunivaste on seuraava:

Kuvasta näkyy punkit. © Jupiter Images / iStockphoto

Noin joka kymmenes on allerginen jätökset pölypunkkeja.

Lääkäri pyytää potilaan ensimmäinen, milloin ja missä ympäristössä oireet ilmaantuvat ja kuinka kauan ne kestävät. Jos potilas koko vuoden ja erityisesti yöllä ja varhain aamulla oireita, punkki allergia on hyvin todennäköistä.

Tukeakseen epäily talon pöly allergia, on allergia testi avulias sopivan allergeeni. Useimmat tässä ns prick-testi on käytetty, jossa lisätään tipoittain standardoitu testi ratkaisuja iholle kyynärvarren tai yläselän, ja sitten iho anritzt alla pisaroiden neulalla. Kun kyseessä on allergia testatun ihon alue huuhdellaan sen jälkeen 15-20 minuuttia ja turvoksissa.

Vahvista testitulos on verikoe Sopivat: Lääkäri voi tutkia veren vasta-aineille. Erityistapauksissa nenän provokaatio testi edistää (siinä tuodaan nenän allergeeni) diagnosoida pölypunkkien allergia. Koska tämä voi kehittää vakava allerginen reaktio, tämä testi suoritetaan vain lääkärin valvonnassa ja vähintään puoli tuntia seurannan.

Ihmiset, joilla pölyallergikoille pitäisi yrittää vähentää kosketusta laukaista allergian niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka asuntojen pöly ei voida kokonaan eliminoida. Mutta on olemassa keinoja, jotka vähentää punkit:

Matto tai laminaatti: Mikä lattia sopii?
Luonne lattia on ratkaisevaa ei välttämättä: Vaikka suuria määriä pölyä ja pölypunkkeja voivat kerääntyä mattoja. Mutta sileä lattiat, pöly on edelleen lisää nostatti kuin lyhyen matot. Siksi on erittäin tärkeää erityisesti Säännöllinen puhdistus lattialle. Sileä lattiat kuten lehti- tai laminaatti suositellaan vain, jos tämä hyvin usein - kahdesti viikossa, jos mahdollista - mopping.

Tavoitteena immunoterapia on tottua immuunijärjestelmä allergeenit niin, että se ei enää niin herkkä heille.

Tätä tarkoitusta varten, potilas voi pistää lääkärin säännöllisesti pieniä annoksia allergeenia ihoon tai asetetaan kielen alle. Hoito kestää yleensä kolme vuotta. Jotkut potilaat muistavat ensimmäinen vuosi, että valitukset on heikompi. Mutta yleensä tapahtuu vain toisen tai kolmannen vuoden hoidon parantaminen a.

Jotkut potilaat eivät auta siedätyshoito. Voi myös käydä niin, että pahentaa oireita hoidon päättymisestä. Kuitenkin näissä tapauksissa, immunoterapia on käytössä: Parhaimmillaan se voi estää allergia leviämässä uusille allergeeneja (Ns. Cross allergiaa) tai potilas kärsii allergisesta astmasta.

Allergia oireita kuten nuha, silmien kutina tai yskää pian seuraavat lääkkeet voivat auttaa:

Useimmissa tapauksissa talon pöly allergia kehittyy lapsuudessa tai nuoruudessa ja syyt elinikäinen Valituksia. Erilaisten toimenpiteiden (kuten siedätyshoito, pitoisuuden alenemisen allergisoivien punkit kotioloissa), mutta se on mahdollista hillitä oireita.

hoitamaton voi olla talon pöly allergia edetessä allergisen astma johtaa. Lääkärit puhuvat "lattia muutos", koska valituksia alkuun syötön alempien hengitysteiden.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 95