Cruciate nivelside vamman (ristisiteen): Diagnoosi

21 October 2017

Vuonna cruciate nivelside vamman (cruciate ligament), lääkäri voi diagnosoida ulkona olemassa olevien polvi ongelmia tarjoavat. useat liikkeen testit, kuten ns Lachman testi voidaan osoittaa, onko (kuten revitty ACL tyypillinen) siirtyminen on epävarma, nurjahdus nivelten ja polvi on epävakaa.

Esimerkiksi, esittää ns laatikot merkkiä, jossa cruciate nivelside on: Jos se on mahdollista siirtää sääriluu kuin laatikon suhteessa reiteen taakse (= taka- Laatikko-merkki) on repeytynyt takaristisiteen; voi sääreensä kuitenkin eteenpäin (= etuosa Laatikon merkki), on anterior cruciate nivelside repiä. Akuutissa vaiheessa, kuitenkin, vahingon liittyvä kipu voi olla niin voimakas, että revitty ACL diagnoosi on vaikea käyttää tällaisissa testeissä.

Murtumia sulkea mukana ristisiteen vahinkoa diagnosoida myös Röntgentutkimusta polven käytetty. X-säteet ovat kuitenkin, ei sopivia edustamaan revitty ristisiteen itse. Kuitenkin etuosa Cruciate nivelside luinen kiinnityskohta ristisiteen revitty (V. A. lapsilla) yksittäistapauksissa, mitä sitten nähdä röntgen on.

mennessä ristisiteen itse havaita, on magneettikuvaus Sopiva (MRI), jossa rajat nauha voidaan nähdä. mahdollinen liittyvät vammat lääkäri voi diagnosoida myös tässä tutkimuksessa. Polven peilaus (tähystys) mukana ristisiteen vahinkoa harvoin diagnosointiin käytetty, mutta on yleensä tehty yhdessä samanaikaisen hoidon.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 58