tuberkuloosi oireet

21 October 2017

Tuberkuloosi (TB) liittyvät oireet ovat hyvin monimuotoinen, koska periaatteessa joka elin voi olla tartunnan aiheuttava bakteerien. Useimmiten infektio mutta ei havaittavissa:

kehittää noin 90 prosenttia tartunnan saaneiden ei koskaan tuberkuloosi. Nämä oireet suorittamatta infektio on nimeltään uinuvan vastaavasti piilevä tuberkuloosi-infektion (LTBI) - koska: Taudinaiheuttajat joita ei lopulta voittaa, mutta hengissä jonkinlaisessa lepotilassa. Muutaman Infected sairas nopeasti infektio. "Herää" noin 5 prosenttia tartunnan saaneista, taudinaiheuttajan vasta paljon - joskus vuosikymmenten - myöhemmin ja aiheuttaa tuberkuloosia.

Riippuen siitä, onko suoraan kehittämä tuberkuloosi ensimmäisestä infektio tai onko oireiden ainoa myöhemmin aiheuttama uusi infektiopesäkkeitä, erotetaan ensisijainen ja Postprimary TBC.

Useimmissa tapauksissa ensisijainen tuberkuloosi ulottuu phthisis. Oireita keuhkokuume ovat usein aluksi hieman ominaisuus. Usein - etenkin lapsille - jopa valmistelee ensisijainen keuhkotuberkuloosi ei epämukavuutta. Lapsilla, se voi tehdä vain havaittavissa myös, että niiden kehittäminen on viivästynyt.

Jos ensisijainen tuberkuloosia keuhkojen aiheuttaa oireita, se on tärkeimmät oireet yskä tai ilman poisto. Viimeksi mainittu voi olla verinen harvoissa tapauksissa. Joskus TB valmistelee myös rintakipu ja hengenahdistus.

Lisäksi ensisijaisen tuberkuloosi keuhkoihin voi seuraavia oireet aiheuttaa:

ovat harvoin muissa elimissä kuten kaulan imusolmukkeet, suoleen, tai ihon vaikuttaa ensisijaisen tuberkuloosi. Yleisiä oireita kuten niin sanottuja elimen tuberkuloosi sitten samanlainen keuhkotuberkuloosi. Johtuen määrättyyn elimeen mutta voi kantelua lisätty. Esimerkiksi ...

Post-ensisijainen tuberkuloosi esiintyy, kun oireita TB mennessä aikaisemman ensisijainen tuberkuloosi esiintyy. takana enimmäkseen aktivoidaan patogeenistä vanha Infektio, on monen vuoden, jopa uudelleenaktivointiprosessi omille. sisään harvinainen Tapauksissa, ensisijainen mutta myös nopeasti edetä primaarisen tuberkuloosi.

tällaisen aikaisin post-ensisijainen tuberkuloosi esiintyy, kun patogeeni suoraan verenkierron kautta tai imusuonten reittejä keuhkoissa tai levinnyt edelleen elimistöön ja uusia aineita parven muoto, joka ei parane.

Täällä, TB lauma nesteytyy ja on post ensisijaisen tuberkuloosin tyypillinen oireA nesteen täyttämä ontelo, kutsutaan luola.

Varhainen muotoja jälkeisen ensisijainen tuberkuloosi esiintyy pääasiassa ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt (esimerkiksi HIV-infektion, diabetes mellitus, maksakirroosi, alkoholin ja huumeiden väärinkäytön, tai lääkkeillä, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmän). Vauvojen ja pienten lasten on myös suurempi riski. heidän aikaisin lomakkeet voi post-ensisijainen TB seuraavia oireita laukaista:

myöhässä post-ensisijainen tuberkuloosi aiheuttaa oireita riippuen elimestä osallistumisesta eri voi olla. Se syntyy, kun lepotilassa TB herd aktivoituu uudelleen pitkän ajan jälkeen - onnistuneesti kapseloitu - joskus jopa vuosikymmeniä. Saksassa, se toimii useimmiten niin phthisis. Lisäksi muun muassa, munuaisissa ja luissa, lisämunuaisen kuorikerroksen, silmät ja aivot voi vaikuttaa.

Jos tyypillinen jälkeisessä ensisijainen tuberkuloosi luola sulattamalla tulehtuneeseen kudokseen Liitäntä kanavajärjestelmään (Kuten veren tai imusuonten, keuhkoputkien tai virtsanjohdin) vastaanottaa taudinaiheuttajia voi levitä elimistössä tai päästä ysköksen tai virtsan ulospäin uudelleen: Tämä tekee tarttuva vastaavasti avoin TB. Oireita tästä ovat keuhkojen verenvuoto verinen yskä, joita voi esiintyä keuhkokuume, kun verisuonet ovat loukkaantuneita sulamisen aikana.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 45